Hopp til hovedinnhold

Å skryte på seg Tshawe-festing?

Den 17 år gamle flinkisen Kaveh spiller på by:Larm (se på ham på 730-scenen i morgen), og er ute med «Det er greit», som Oslo-gutten deler ut gratis nederst på denne siden. Til sin store fryd skal P3 også begynne å gi den rotasjon.

K, hva kan du si om din nye låt?

– Den produsert av Nasty Kutt, som jeg har jobbet en del med den siste tiden. Låta ble til da Nasty og jeg satt i studio en dag og kastet ideer på hverandre. Etterhvert hadde vi beaten klar, som er en hardtslående og uortodoks Nasty-beat, etter min mening. Selve temaet spiller rundt det jeg ser på som en uvane nå om dagen. Det at folk prøver å legge opp til et bilde av seg selv som ikke samsvarer med hverdagen deres i det hele tatt. Det er cool i seg selv hvis det faktisk er en sammenheng mellom det man er og det man utgir seg for å være, men hvorfor prøve å gjøre seg til?

Eksempel?


– Et eksempel er den karakteren jeg snakker om i refrenget, hun som visstnok «var på fest med Tshawe» her om dagen, selv om alle vet at livet hennes er kjedeligere enn matteboka mi. Alt det her har jeg prøvd å se på med en jævlig stor dose humor, og resultatet ble en leken og funny låt full av referanser. Det er først og fremst en veldig lættis låt mer enn noe annet. Det er derfor veldig morsomt og overraskende å høre at P3 plukka den opp, for radio var ikke i tankene i det hele tatt. Det er bare ment som en låt til folket!

P3 er nok ment som en kanal til folket. Uansett, hva kan man forvente fra deg fra by:Larm?

– Folk har jo hørt låter, men jeg har foreløpig aldri hatt en slik live showcase for bransjen før, så det blir spennende å se hva folk synes. Sammen med meg på showet har jeg med Svein Inge som er trommis, DJ Walther og innslag av gitarist Chris, som alle er veldig dyktige. Vi kjører alt fra litt eldre låter til materiale som ikke har kommet ut ennå. Kan vel ikke si så mye annet enn at showet må snakke for seg selv.

Fortsetter nedenfor videoen til fjorårets «Gnagsår»:

Hvordan går det med jakten på kontrakt? Hva sier bransjefolk når du spiller musikk for dem?

– Har blitt noen forslag og interesse og prat. Rått at bransjefolk faktisk kicker på det jeg gjør. Nå jobber jeg tett med kollektivet IDAP, som har gitt meg støtte. I tillegg har jeg også fått assistanse av gutta fra 5 Star til Envy. Men jeg er fortsatt independent og usignert.


Hva er planen din for 2012?

– Å gjøre mest mulig promo rundt singlene jeg gir ut, i første omgang «Det er greit». I tillegg skal jeg prøve å gjøre masse shows rundt omkring, kanskje prøve å debutere på festival? Skal også mekke sammen en utgivelse, fortsatt usikkert i hvilken form det blir. Generelt sett er planen for 2012 å ha det fett og lage musikk, enkelt og greit.

Vi så nylig «at du var på konsert med» superstjernen Linni Meister, og vi ser dere twitrer hverandre. Er en voksen kvinne som Linni din tekopp?

– Haha! Hun er rå + MILF. Men orda på gata sier hun kanskje liker Dream-Ååån mer enn meg?. Jaja… Jeg skal ta en prat med frøken.

Hør Kavehs «Det er greit» nedenfor, og last ned her:


 
Kaveh spiller sammen med fire andre toppfolk på 730-scenen på by:Larm i morgen: Se her!

Les mer