Hopp til hovedinnhold
Bergenske veteraner rister på hodet av «rollespillrap».

A-Laget synes Yoguttene må slutte å skape seg – eller dra på mer

D2 er rause med bergensk hip-hop i sin seneste utgave, hvor de intervjuer A-Laget og Yoguttene, samt Hammaræn & Spikaræn, $ushi X Kobe, Hester, Kjartan Lauritzen, $vai-Rex og ganske maskerte Rapspillets Obama.

Førstnevnte er dog ikke dritimponert over den nye rapgenerasjonen i Bergen.


A-Laget mener at 20 år gamle Kjartan «gjør Yoguttene bedre enn Yoguttene», og hinter om at de synes YG-stilen er for lik Store P.


– Er du over 25 år og fra Bergen og prøver å høres ut som en kis fra samme by? Hvorfor kan du ikke etterligne en fra et annet sted?, spør Store P og Vågard.


– (…) Dette har jeg sagt til Yoguttene personlig: Hvis de først skal flippe ut og tulle, så dra det litt lenger ut, fortsetter sistnevnte.


– Drit i å snakke om å sitte i trappen, men spis enda mer sopp og bli enda mer «speiset». Lag din egen verden, for all del, men lag en verden som ikke bare er en tynn kopi av en verden jeg allerede kjenner og får beskrevet av mye flinkere og genuine mennesker.


– Jeg ser på den type rollespillrap ungdommen driver med i dag som deres svar på vår generasjons punchline-rap. Da vi var like unge hadde vi heller ikke noe å si. Etterhvert håper jeg de skaffer seg livserfaring og begynner å snakke om ekte ting, eller så bør de flippe helt ut, istedenfor å bevege seg i et gangstalandskap der de ikke hører hjemme. Kjartan Lauritzen bør løpe rundt med agurk og flosshatt i videoene sine, ikke M16 og finlandshette, sier Vågard til
D2.


Jenny Skavland, Idol Tone, Handerre Linni og Onge Anka alias Yoguttene forteller
D2 at de stusser over det A-Laget sier, og mener at de ikke har forsøkt å kopiere A-Laget-medlemmet.


– Hvor kommer hatet fra? Hvor oppstår det? Er det janteloven? Er det kulturbetinget? Du kan ikke hate på julaften…


– Noe handler om biting av stilen til Store P. Det var ikke intensjonen vår, for vi digger Store P og har evig respekt for ham. Det var aldri meningen å irritere noen, for vi er fred og kjærlighet. A-Laget er de beste og de kuleste, og det går ikke an å fucke med dem.


– Hvis du rapper på bergensk og lager denne typen musikk så kommer folk til å dra den sammenligningen uansett. Vi har jo de samme referansene i musikken vi hører på, og A-Laget kan ikke ha monopol på en sjanger.


Yoguttene slapp
«Noli F$» og «Sånn vi levar» (B-listet hos P3) på fredag, mens albumet Svai kommer 8. juni. Slippet feires 12. juni på Landmark i Bergen og 13. juni på Blå i Oslo. Sjekk deres Facebook.A-Laget er ute med
Nokke feita 4, som de feirer på Rockefeller i Oslo 13. mai og på Klubb Kob i Bergen 15. mai.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer