Hopp til hovedinnhold
GLEM IRON MAIDEN, IPHONE 3G OG HØYE BENSINPRISER (WARNER)

Dette er verdens beste film

Power to the people, for folket tar ikke feil. Joa, ofte, men de kjappeste til å se The Dark Knight er i alle fall enige om at dette er en vanvittig film.
De første 100 000 som har stemt på Batman VII på Imdb.com har i skrivende stund klinket til med karakteren 9,5 av 10 i snitt. Ingen filmer på det gigantiske nettstedet har en mer sexy score, og forventningene er hermed ennå høyere.

Norske filmeksperter kaster mer bensin på det eksplosive hype-bålet:

Aftenposten (6)

– Filmen er to og en halv time lang, mettet av voldsomme inntrykk og praktisk talt uten dødpunkter. Det er lenge siden jeg har følt meg så deilig filleristet i en kinosal, og jeg har allerede lyst til å se den igjen.

Dagsavisen (6)

– Nolan har gitt oss et så monumentalt og ekstremt gjennomført filmeventyr. Dette er en gave; en dønn seriøs, kompleks og intelligent underholdningsfilm for godt voksne, at den er basert på en velkjent tegneserie er underordnet.

Side2 (6)

– Røff, kompleks, fascinerende og helt i Gotham Citys mørke ånd. «The Dark Knight» er en kjempe av en film.

VG (5)

– Et forbløffende og ufattelig effektivt stykke underholdning. Referanser, teknikk, samtidskommentarer og personskildringer er alt annet enn overfladisk underholdning. På mange måter er dette en tung og utfordrende kunstfilm i rammer av særdeles effektiv kommersiell filmmaking.


Dagbladet
(5)

– Så langt unna forenklet popcornunderholdning det er mulig å komme for en film med en prislapp på nærmere en milliard. Regissør og manusforfatter Christopher Nolan (…) har laget et bekmørkt vakkert epos.

GLEM IRON MAIDEN, IPHONE 3G OG HØYE BENSINPRISER (WARNER)

Why so serious?

Welcome to a world without rules.

Out of the darkness, comes the Knight.

Can you avenge evil and not become it?


Fredag 25. juli!

Les mer