Hopp til hovedinnhold
BRAD PITT SOM LT. ALDO RAINE I INGLORIOUS BASTERDS (UNIVERSAL PICTURES)

Brad Pitt som brutal Max Manus

Nazister vil syns Quentin Tarantinos nye film er sjofel.
Inglorious Basterds finner sted i Hitler-okkuperte Frankrike under 2. verdenskrig, hvor amerikanske, jødiske soldater, som kaller seg The Basterds, skremmer det tredje riket ved å brutalt skalpere og slakte nazister.

Brad Pitt har rollen som Basterds-sjefen løytnant Aldro Raine, mens filmens fortellerstemme tilhører Samuel L. Jackson.
Quentin Tarantino, som sist lot Kurt Russell bilterrorisere Zoe Bell og Rosario Dawson i Grindhouse: Death Proof, har skrevet og produsert det sannsynligvis ganske useriøse krigsdramaet.
45-åringen har tatt tittelen fra den italienske 1978-filmen Inglorious Bastards, med afrikansk-amerikanske Fred Williams (From Dusk Till Dawn) og svenske Bo Svenson (Kill Bill Vol. 2) i hovedrollen.
I USA ble den senere relansert som G.I. Bro, og i kjølvannet av Tarantino-filmen, vil kultklassikeren trolig bli gitt ut på nytt under sitt originale navn.

Allerede i 2003 fortalte den eksentriske regissøren og manusforfatteren til USA Today at han i mange år har jobbet med krigsfilmen.

– Det er noe av det beste jeg har skrevet, men jeg klarte ikke å finne ut hvordan det skulle ende.

Til slutt lykkes Tarantino, og planen er å vise Inglorious Basterds på Cannes-festivalen i mai, for så å ha offisiell premiere i august.

Første trailer for Inglorious Basterds:


Les også: Nordmann på nazijakt med amerikansk stjernehjelp.

Les mer