Hopp til hovedinnhold
CHLOE MORETZ SOM ABBY, KODI SMIT-MCPHEE SOM OWEN (SAEED ADYANI/HAMMER/OVERTURE)

USA-versjonen av fjorårets beste svenske film

Da regissøren av svenske Låt den rätte komma inn fikk høre at Hollywood lager en amerikansk versjon av hans vampyrperle, ble han skeptisk.

– Remakes burde lages av filmer som ikke er veldig gode, det gir deg sjansen til å fikse det som har gått galt. Jeg er veldig stolt av min film og synes den er flott, men det kan være amerikanere har en annen mening. For meg vil det være trist hvis den nydelige historien blir gjort om til noe mainstream, sa Thomas Alfredson til Moviezine.

Samtidig har John Ajvide Lindqvist, den svenske forfatteren av boken filmen er basert på, reagert med avsky, spesielt ettersom amerikanerne lager en tegneserieversjon.

– Ingen har spurt meg om (de kan lage en tegneserie) og jeg synes hele prosjektet stinker, sier svensken ifølge Coventry Telegraph.

Selvfølgelig har troll på internett også forhåndsdømt Let Me In og avfeid den som cheesy Hollywood-søppel. Det hjelper ikke at Matt Reeves, mannen bak monsterfilmen Cloverfield, står bak.

Men jaggu er den første traileren nydelig, spennende, delikat og akkurat passe guffen, samtidig som forstaden i New Mexico ikke er for ulik utkanten av Stockholm anno 1981.
Dessuten er filmplakaten med den blodige snøengelen perfekt.
Fortsetter nedenfor traileren til Let Me In.


Amerikansk premiere 1. oktober.
I originalen fantaserer 12 år gamle Oskar om hevn, om å være sterk, om å kunne knerte folk som plager ham. Livet forandrer seg da han treffer Eli, en skrøpelig, pen jente. Hun er annerledes. Hun tåler ikke sollys. Hun må bli invitert før hun går inn i et rom. Det er hemmelig hvor hun bor. Eli gjør at Oskar opplever kjærlighet for første gang. Og får hevn.

I USA-versjonen heter gutten Owen, mens den spesielle piken kalles Abby. Sistnevnte spilles av Chloe Moretz, som var rå i Kick-Ass (– Okay, you cunts!), mens Richard Jenkins fra verdens beste feelgood/emo-serie Six Feet Under igjen har en farsrolle. 

Fortsetter nedenfor traileren til den svenske versjonen.

Se også: Følger opp Avatar: Vampyrdronning og tørste gladjenter
Svenske Låt den rätta komma inn fikk fire av fire stjerner av Washington Post, som gav den adjektiver som «elegant», «bemerkelsesverdig» og «spektakulær», mens Chicago Tribune var like rause med karakteren. «Usedvanlig bra laget.» «Denne filmen er fabelaktig.»

I Norge fikk vampyreventyret terningkast 5 i Aftenposten, Dagbladet og Dagsavisen. Du kan leste den ned fra Platekompaniet her. (Neida, du må fortsatt kjøpe den på DVD-plate.)

Les mer