9 grunner til at One Tree Hill er verdens beste serie

10. jun 2019 kl. 13:41

Peyton, Lucas, Brooke, Nathan og Haley <3 (The WB, The CB)

Mange serier kan subjektivt sett sies å være verdens beste serie. For undertegnede troner One Tree Hill høyt.

Med sine ni sesonger kunne vi følge brødrene Lucas (Chad Michael Murray) og Nathan (James Lafferty), samt venninnene Haley (Bethany Joy Lenz), Brooke (Sophia Bush) og Peyton (Hilarie Burton). Og alle deres familier og venner/uvenner. Det var sjukt mye spennende, hyggelig og trist som skjedde de ni årene.

Få ting var viktigere enn å komme seg fort hjem fra ungdomsskolen for å få med seg alt som skjedde i den vesle byen fra 2003-2012.

Nedenfor har vi samlet noen av grunnene til at One Tree Hill var så viktig, både på godt og vondt.

Saken inneholder åpenbart spoilers. 

I tilfeldig rekkefølge:

1. Store følelser

Alle seere fikk følelsen av ti kniver i hjertet da Dan drepte Keith.

Ikke bare var han en avskyelig drittsekk som drepte broren sin, men han gjorde det i kjølvannet av at Jimmy hadde gjennomført en grusom skoleskyting. Som om han trengte mer skyld pålagt seg, fikk Dan det altså til å se ut som Jimmy drepte Keith.

Alle gråt i tre uker i strekk etter dette:

2. Ekte drama

Ikke bare var det familiedrap og skoleskyting, det skjedde mange andre dramatiske greier i løpet av de ni sesongene.

Nanny Carrie kidnappet Jamie, og Nathan ble kidnappet på grunn av en mislykket idrettssignering.

Brooke hadde en lang kamp mot Xavier, som også drepte Quentin. Og en som utga seg for å være Derek, broren til Peyton, kidnappet både henne og Brooke og var generelt dritskummel.

Alt var nervepirrende på ekte.

3. En slags sirkel av kjærlighet

Greit at det var liten by, men i alle dager?

Hele serien starter med at Nathan og Peyton er sammen. Nathan blir så sammen med Haley. Lucas blir sammen med Peyton. Lucas ligger med Brooke. Det viser seg at Nathan har ligget med Brooke. Det ender med at Lucas og Peyton, og Nathan og Haley gifter seg. Og Brooke gifter seg med nydelige Julian.

Vi gratulerer:

4. Ekte kjærlighet!

Serien beviste at ungdomskjærlighet kan være ekte kjærlighet. Og at de fleste forhold selvsagt har sine nedturer.

Noe litt spesielt var da Nathan og Haley kranglet om at han hadde sett animert porno, men noe av det mest nervepirrende med hele serien var da Haley ble med musikeren Chris på turné.

Nathan var helt knust, og vi lurte alle på hvordan det ville bli når hun kom tilbake. Tilbake kom hun, og vanskelig var det. Men de kom seg gjennom det, og resten er historie ❤

5. Rå kvinner!!!

Det er mange rå karakterer i denne serien, men særlig på kvinnesiden. Og de tre kvinnelige hovedkarakterene er rå på hver sin måte.

Haley er gjennomsyra godhjerta, smart og hard. Hun kjemper for de hun er glad i, og lærer alle rundt seg hva som faktisk betyr noe.

Peyton sliter med mye familiært, men kommer seg alltid opp igjen. Hun er ofte negativ, men hvem hadde ikke vært det i hennes situasjon?

Brooke er badass, men også dritsnill. Hun motbeviser stadig folks fordommer mot henne, og beviser at også hun kan klare alt.

6. Fæle folk

Det hadde dog kunne blitt en kjedelig serie med bare rå og kule folk, så noen flere ikke så snille folk måtte til for å få til alt dramaet.

Som tidligere nevnt, var ikke Dan, Derek, Carrie eller Xavier noen godsnuter. I tillegg kom det blant annet inn en ved navn Katie, som stalket Quinn, Haleys søster, og Clay, Nathans kollega.

Katie var slående lik Clays avdøde kone, Sarah. Det hele endte med at Katie skjøt dem, men begge overlevde heldigvis. Det ville vært for langt å ta med alle de gale karakterene, for det er mange å ta av. Men det er på en måte litt bra i dette tilfellet, for Gud bedre så spennende.

7. Fint om vrien ungdomstid 

One Tree Hill skildrer tidlig voksenliv med mye klisjé, men ofte på en ordentlig måte.

Det er nok ikke så mange som har et like dramatisk liv som disse i Tree Hill, men mye av livene deres er også ganske ordinært.

Psykiske utfordringer, tidlig graviditet, tøff kjærlighet og alle slags forhold med foreldre var bare noe av det de var innom.

I tillegg er det usedvanlig rørende når Brooke tar inn en av elevene til Haley, Sam, som sin egen datter. Det er jo dette, med Sams forhold til Xavier, som fører til hele lurvelevenet mellom ham og Brooke. Likevel kommer det frem at Sam ikke nødvendigvis er den trøblete tenåringen det virker som i starten, det samme med Brooke.

8. Peytons problemer 

Ingen i serien har egentlig et helt vanlig familieliv, men Peytons er ekstra spesielt.

Hennes trøbbel med Derek, han som utga seg for å være halvbroren, men viste seg å bare være klin gæren, har allerede blitt nevnt.

I tillegg døde Peytons mor i en bilulykke, som gjorde at hun vokste opp med faren. Men Peyton finner plutselig sin biologiske mor, som hun endelig får et forhold til. Kort tid etter får hun dog vite at moren er kreftsyk, og så dør også hun 🙁

Det hører med til historien at da falske Derek prøvde å drepe henne, dukket plutselig hennes ekte halvbror Derek opp, og reddet henne. Heldigvis var han dritsnill.

9. Musikken <3

Ingen glemmer vel introlåta i de fire første sesongene, signert Gavin DeGraw?

Ikke bare serverte han «I Don’t Want To Be» i starten, han dukket også opp på ekte i et par episoder.

En av gangene var i den aller siste episoden, hvor han spiller til ekte gåsehud-stemning.

I tillegg var jo Haley musiker, og hun rotet seg inn i noe greier med Chris Keller (som hun altså ble med på turné). For ikke å glemme var Peyton lidenskapelig opptatt av musikk, dog av det litt mørkere slaget.

Ønskereprise av Gavin DeGraw:

BONUS: 

Rachel Gatina (Danneel Harris) fortjener nesten et eget punkt.

Bråkebøtta som begynte i klassen til Brooke, Haley og Peyton lagde en hel del ståk. I tillegg til at hun var sammen med onkelen til Nathan en kort periode, giftet hun seg med Dan etter at han kom ut fra fengsel.

Sannsynligvis ikke på grunn av kjærlighet, men hvem vet?

Et av de mest minneverdige/morsomste øyeblikkene var dog da hun gikk inn på Brooke som «Brooked herself».

Det var alt!! One Tree Hill kan (så vidt vi vet) ikke streames noe sted i Norge akkurat nå. Vi håper det endrer seg snart, for det er jaggu på tide med et gjensyn.

Se også: Hva gjør Skam-stjernene etter Skam?