850 får sparken

5. des 2008 kl. 00:00
THE HILLS'  WHITNEY, AUDRINA, LAUREN OG HEIDI FÅR NOK BLI (MTV)
Utenom det vanlige dramaet, er alt i skjønneste orden på MTV-serien The Hills. Men bak de lekre kulissene, lurer uroen.

Torsdag ettermiddag annonserte kanalens eier Viacom at de skal sparke 850 ansatte, som vil si 7% av staben, skriver Hollywood Reporter. Dessuten vil sjefenes planlagte lønnsøkning i 2009 trekkes tilbake.
– Vi beveger oss raskt for å tilpasse oss utfordringene som dagens økonomiske situasjon skaper, skriver direktøren Philippe Dauman i en epost til de ansatte, og mener kuttene vil bedre Viacoms posisjon og effektivitet.

I eposten, som utenom MTV også gikk til alle hos VH1, BET, Comedy Central, Paramount Pictures og Nickelodeon, forsøker Dauman å trøste de som snart får beskjed om å pakke sakene.

– Det er alltid vanskelig å si farvel til venner og kolleger, spesielt når man har delt så mye. De som skal forlate oss bør være stolte over sine bidrag, som vi alltid vil respektere og sette pris på. Vi takker dere og ønsker dere vel.

Annonseringen kommer samme dag som NBC Universal røpet at de skal si opp 500 ansatte.

I september fikk norske The Voice beskjed om at de måtte kutte alle sine egenproduksjoner, noe som gjorde at blant andre programledere som Maria Bodøgaard og Samsaya mistet sine jobber.