Hopp til hovedinnhold
Bedre enn The Force Awakens?

8 suverene scener fra Star Wars: The Last Jedi

TRILOGIEN FORTSETTER MED BÅDE NYE OG KJENTE FJES. (DISNEY/LUCASFILMS)

 

Denne saken inneholder naturligvis store spoilere.
For mange stod det dårlig til med Star Wars før den nye såkalte oppfølgertrilogien. Men J. J. Abrams spyttet frisk epic space opera-blod inn i filmserien via The Force Awakens, da ved å holde det nostalgisk. Det knepet ville neppe funket like godt to ganger, så mange var ekstra spente på The Last Jedi.
 
Men jaggu har Star Wars klart å fornye seg – på en forfriskende måte. Denne gangen mye takket være regissør Rian Johnson. 43-åringen har ingen erfaring med blockbusterne på dette nivået, men står bak den nyklassiske sci-fi-perlen Looper fra 2012. 
The Last Jedi åpnet denne uken til fantastiske anmeldelser fra pressen, og relativt gode tilbakemeldinger fra folket, inkludert 730s sci-fi-nerder. 
I anledning premieren har vi prøvd å kåre filmens åtte beste scener, noe som ikke var veldig lett. Det er mildt sagt mye materiale å velge mellom. 
NB! Bildebruken er ikke representativ, bare symbolsk, av den grunn at det ikke finnes særlig bildemateriale fra filmen ennå. 
1. Enhver scene med «Porgs»

Move over, BB-8; det er en ny maskot i byen/verdensrommet. 
De übersøte «porgene» er scenestjelere til tusen, noe de har vært helt siden filmens første skikkelige trailer debuterte i oktober. I forkant av filmen – og jul – har kosedyr med innebygde hyle-mekanismer har solgt som varmt hvetebrød.
Roboter er søte, men man skal aldri undervurdere små dyr med store øyne som hyler som om djevelen selv er etter dem. 
2. Admiral Holdo kjører rebelskipet inn siden på Snokes skip 

Twin Peaks Laura Dern gjør en fantastisk rolle som admiral Holdo som får kontroll over skipet mens Leia er på sykestuen. Vi koker selvsagt når hun vender alle mot Poe, men alt blir tilgitt det viser seg at planen hennes er bedre enn hans. 
Hennes beste øyeblikk kommer dog ikke før hun ofrer seg selv for å ødelegge Snokes skip. En scene som kunne vært så klisjé (noen kjører et lite skip gjennom et gigantisk skip i superspeed slik at alt sprenger og alt er veldig Michael Bay) blir et av filmens desidert mest episke øyeblikk. Det hele blir mer perfekt når scenen er lydløs og man kan høre alle gispene fra kinosalen.
 
3. Luke blir skutt, men bare chiller

Altså, kan man bli mer badass? 
Kylo Ren som brøler til arbeiderne, General Hux som sutrer ved siden av, og Lukes lille bevegelse når han skubber bort det metaforiske støvet på skulderen hans – kombinasjonen er cinematisk perfeksjon. 
4. Luke og Leia møtes igjen

Carrie Fishers bortgang har gitt oss svært mye angst i forkant av denne premieren, og alt vi har bedt om gjennom filmen er at disse to får møtt hverandre før hun blir skrevet ut. Takk og lov. 
Lukes replikk om at folk aldri blir helt borte er selvsagt ment angående Kylo, men gir frysninger til tusen med tanke på hva som skjedde i ettertid. 
Vi hyler fortsatt.  
5. Finn slår Phasma i ansiktet

Fy. Søren. JA.  
Etter en runde med drittslenging fra kapteinen, får Phasma endelig det hun fortjener når Finn erklærer seg selv for «rebel scum» og smeller til henne i ansiktet. Det hele er nesten litt for tilfredsstillende. 
6. Rey tror hun finner The Force

Det er heldigvis ikke bare intens stemning mellom lærling og læremester i The Last Jedi. Space operaen beviser at den har stålkontroll på humor når Luke ber Rey om å «reach out», noe hun tar bokstavelig og rekker ut hånden. En oppgitt Luke lurer henne ved å stryke et lite strå over fingrene hennes, og Rey tenker at dette er The Force. 

Det blir ikke bedre enn dette. 
 
7. Kylo og Rey slåss mot elitesoldatene (+ fint headshot) 

Etter at Snoke gjør en relativt tam Star Wars-exit, står Kylo og Rey sammen mot elitesoldatene. Det etterlengtede samarbeidet er kortvarig, men likevel ganske heftig. Duoen viser ekte swag, spesielt i siste del når Rey kaster light saber-en til Kylo og han sender den direkte inn i øyet til soldaten bak ham. 
8. Leia bruker The Force for å redde seg selv

 

Leia leverer en sjokkerende tvist i noe som egentlig kunne passet som en dødsscene. Broen sprenger og mor benytter anledningen til å minne folket på at det ikke bare er broren som kan bruke The Force. 

 

BONUS: BB-8 blir slengt veggimellom x 100

Okay da, BB-8 forblir favorittmaskoten vår. Ingen fugl kan utkonkurrere denne sjarmøren. Uansett hvor mange ganger den blir slengt vekk eller han får elektrisk overdose kommer den alltid tilbake. Ekte kjærlighet. 
Se også: Casten besvarer spørsmålene vi googler mest for Wired

 

Les mer