Hopp til hovedinnhold
2018 BYR PÅ SPENNENDE STORPRODUKSJONER, BLANT ANNET NYE BRITANNIA (HBO NORDIC)

8 nye serier vi gleder oss til i 2018

2018 BYR PÅ SPENNENDE STORPRODUKSJONER, BLANT ANNET NYE BRITANNIA (HBO NORDIC)

Game of Thrones starter kanskje ikke opp igjen før til neste år, men det er ingen grunn til å avvise serie-året 2018 av den grunn. 
Det er en spennende tid å se på TV på. Seier blir dyrere media, og pengeslukere som Netflix’ periodedrama The Crown med svimlende budsjetter på både 1 og 2 milliarder er en økende trend. Streaming-formatets relative frie tøyler når det gjelder tidsrammer og potensielle sensurkrav fra annonsører har lagt til rette for serier som bryter normer og våger å gjøre nye ting. 
Som sagt; det er en spennende tid å tilbringe klistret til skjermen. 
2018 lover en god dose av både store og små prosjekter, og vi har tatt en nærmere titt på et lite utvalgt vi gleder oss aller mest til. 
Her er åtte serier vi gleder oss til i 2018: 
1. Good Girls
DET VAR PLUTSELIG IKKE SÅ ENKELT Å RANE NÆRBUTIKKEN LIKEVEL (NBC)
Tre forstadskvinner sliter med å betale regningene, og bestemmer seg derfor for å utføre et aldri så lite ran i butikken hvor en av dem jobber. Herfra baller det på seg, og damene havner straks i situasjoner som får pengeproblemer til å virke som en drøm. 
NBC-komedien Good Girls høres kanskje ut som en B-film med Amy Schumer, men det er det heldigvis ikke. Rollelisten har langt mer imponerende navn enn som så.
 
Blant annet finner vi Retta, alias Marietta Sirleaf, alias Parks and Recreations Donna Treat-yo-self Meagle i rollen som husmor nummer én, Ruby, som sliter med å betale for medisinsk behandling for datteren. 
Mad Men-stjernen Christina Hendricks spiller husmor nummer to, som har litt for mange hoder løpende rundt hjemme, samtidig som det viktigste hodet – mannen hennes – er ute og kysser på andre hoder. Og bak dør nummer tre finner vi Parenthood-stjernen Mae Whitman som en overarbeidet butikkekspeditør som risikerer å miste foreldreretten. 
Good Girls har amerikansk premiere 26. februar, men når vi får se den her til lands er fortsatt uvisst. 
 

 
2. BritanniaPRINSESSEN KERRA MÅ SAMARBEIDE MED SIN VERSTE FIENDE FOR Å BEKJEMPE ROMERNE (HBO NORDIC)

Fordi vi ALDRI får nok av fantasy på TV. 
I det som blir beskrevet som SKYs «mest ambisiøse dramaproduksjon noensinne», får vi innblikk i hva som skjer når romerne returnerer til de britiske øyene for å fullføre det Julius Caesar aldri klarte: Å erobre det myteomspunne landet. 
Vi blir kjent med to stammer på øysamfunnet som må slå seg sammen med episke druider for å bekjempe romerne, og True Detectives Kelly Reilly stiller i hovedrollen som den fryktløse prinsessen Kerra, krigeren som leder opprøret mot romerne.

Ellers møter vi også danske Nikolaj Lie Kaas (The Killing) og The Walking Deads David Morrissey (The Governor), samt Harry Potter-stjernen Zoë Wanamaker (Madam Hooch) i rollen som den keltiske dronningen Altedia. 

Seriens ni episoder slippes allerede 18. januar på HBO Nordic. 
 
3. The Chilling Adventures of Sabrina (ubekreftet tittel) 

SABRINA SPELLMAN KOMMER TILBAKE, MER DYSTER ENN FØR (ARCHIE COMICS)
Lite er ennå kjent om Riverdales søsterserie. Vi har ikke engang fått en trailer, og allikevel står vi omtrent og tripper på stedet som ivrige unger bare ved tanken. 
Den kommende serien, som etter planen skal debutere på Netflix senere i år, tar en mørk vri på den velkjente tenåringsheksen som regjerte TV-verdenen på 90-tallet.
Som originalserien, er nye Sabrina også basert på en Archie Comics-tegneserie, dog en litt moderne variant enn de originale 60-tallsstripene: Chilling Adventures of Sabrina. Tegneserien debuterte i 2014, og tok for seg en dyster og okkult Sabrina Spellman som må bekjempe demoner fra helvete som invaderer Greendale. 
Nylig ble det kjent at Mad Mens Kiernan Shipka stiller som nye Sabrina, og Riverdale-sjefen Roberto Aquirre-Sacasa står for manus. Muligheten for en liten cameo fra Archie og gjengen gjør oss ikke akkurat mindre entusiastiske. 
 
 
4. The Trixie and Katya Show
 

BESTEVENNENE TRIXIE OG KATYA HJELPER OSS MED PROBLEMER VI IKKE VISSTE VI HADDE (VICELAND/WORLD OF WONDER)

Drag-kunsten tar enda et steg mot en mainstream tilværelse med The Trixie and Katya Show; et av fjorårets* mest fascinerende talkshow. 
RuPaul’s Drag Races hysteriske fan-favoritter Trixie Mattel og Katya Zamolodchikova (alias Brian Firkus og Brian McCook) tar for seg alt mellom himmel og en drag-kledd jord, inkludert døden, flørting og porno. De snakker om hva de vil, hvordan de vil – «because it’s our show» «and not yours». 
Hva skjer egentlig etter døden? Hvordan formidler man at man definitivt ønsker sengekos etter første date? Og kan vitaminbjørner hjelpe for angst? 
Dette er eksempler på spørsmål vertene tar opp og debatterer vilt om med sterk hjelp fra grafiske hjelpemidler, uten noen slags form for filter. Her er nesten alt grovt, og ingenting tabu.
 
Ingen mindreårige tillatt, med andre ord. 
Talkshowet er en fortsettelse på duoens YouTube-suksess med verdens vrangeste tittel UNHhhh («if you can’t find it, you didn’t really want to watch it in the first place»), produsert av World of Wonder. Sammen har Trixie og Katya satt standarden for bisart TV, og det hele iført full drag. Bedre blir det kanskje, men ikke så altfor ofte. 
*Serien hadde amerikansk premiere i slutten av 2017, og har ikke hatt internasjonal premiere ennå – noe den trolig og forhåpentligvis får i løpet av 2018. 
 

Første episode kan sees gratis hos YouTube (helt lovlig!).
 

   
5. Grey’s Anatomy-spinoff 
«BLAZE ANATOMY»: VI FORLATER MEREDITH OG SEATTLE GRACE TIL FORDEL FOR BRANNSTASJONEN NEDI GATA (ABC/SHONDALAND)
 
Forrige gang medisindramaet Grey’s Anatomy fikk en spinoff gikk ting ganske greit; Private Practice og fanfavoritten Addison Montgomery (Kate Walsh) fikk holde på i seks år før noen koblet fra respiratoren. 
Nå har Grey’s-veteranen Stacy McKee gått litt bort fra medisinen, og vender i stedet blikket mot et annet intenst yrke, nemlig brannvesenet. 
Spinoff’en tar i kjent Grey’s-ånd for seg det private og profesjonelle livet til arbeiderne ved den fiktive Seattle Fire Station 19. Serien blir dog ikke så fremmed for Grey’s-fansen, i og med at Jason George (Dr Ben Warren) tar turen ut fra sykehuset og rett inn i ilden.  
 
I tillegg står også Rosewoods Jaina Lee Ortiz og Friday Night Lights-stjernen Grey Damon på rollelisten for den nye serien. 
 
Tross at den fortsatt ikke bærer noen tittel (fansen kjemper dog iherdig for «Blaze Anatomy»), har serien premiere i USA 22. mars. Vi holder dere oppdatert om når den dukker opp her til lands. 
 
6. Castle Rock

CARRIE MINUS GRISEBLOD, 50 ÅR SENERE? (HULU/BAD ROBOT)

Fjorårets IT var 730s favorittfilm på kino for 2017, og klovnefesten gav sterk mersmak på alt av Stephen King. Vi er selvsagt derfor veldig begeistret for at mysteriemesteren J.J. Abrams (LOST, Alias) nå skaper serie basert på horrorkongens verk. 
Interessant nok er ikke Castle Rock basert på en spesifikk bok, men heller Kings samlede univers i seg selv. Navnet kommer av et fiktivt stedsnavn forfatteren bruker i mange av sine bøker, og viser til at serien vever sammen en rekke av Kings historier sammen til et. 
Blant rollelisten finner vi Melanie Lynskey fra HBO-dramedien Togetherness, American Horror Storys André Holland og Suburgatory-stjernen Jane Levy. 
Mer interessant er dog det faktum at Castle Rock også har med Sissy Spacek og Bill Skarsgård, alias stjernene bak to av Kings mest kjente karakterer: Carrie og Pennywise the Clown. 
Serien skal etter planen ha premiere i løpet av året.   

7. Heathers

MØT THE PLASTICS HEATHERS (PRIDE.COM/PARAMOUNT)

I en missekonkurranse for high school-filmer ville den originale Heathers (1988) vært missen som stod i skyggen og så ergerlig bort på at dommeren plasserte kronen på Mean Girls, selv om førstnevnte egentlig fortjente å vinne. 
Til tross for den massive suksessforskjellen mellom Lindsay Lohan-festen og Heathers, er det nemlig ikke så mye som skiller de to chick-flicksa – sett bort ifra at Lindsay / Cady blir venn med de populære jentene i stedet for å planlegge og drepe dem.  
Forventningene er skyhøye til den kommende TV-adapsjonen av Winona Ryder-klassikeren, som har forblitt en kultklassiker etter at den floppet på kino i 1988. 
Under the Domes Grace Victoria Cox spiller rollen som Veronica Sawyer, som ønsker å kvitte seg med skolens populære clique – «the heathers» – en gruppe elever, alle ved navn Heather (derav tittelen), som terroriserer skolen. Sammen med kjæresten JD (James Scully) legger hun en plan om å få dem myrdet. 
Null chill på denne kanten, altså. Og vi elsker det. 
Heathers har etter planen premiere i løpet av 2018.  
 

8. The Alienist
SJELDENT HAR 1800-TALLET SETT SÅ BRA UT (TNT)
 
Siden Snømannen-adapsjonen svikter oss, må vi ty til andre kilder for god krim. 
Når en rekke mannlige prostituerte blir brutalt myrdet, settes kriminalpsykolog («alienist») Dr. Laszlo Kreizler på saken. Sammen med illustratøren John Moore og sekretæren Sara Howard blir de satt til å løse saken i all hemmelighet.   
Denne psykologiske thrilleren er satt i New York City i 1896, og er skapt av True Detective-veteranen Cary Fukunaga. Serien er basert på romanen av Caleb Carr, og har et skikkelig stjerneteam med seg når den debuterer på skjermen denne måneden. 
I rollen som Kreizler stiller Captain America: Civil War-stjernen Daniel Brühl, mens Luke Evans (The Hobbit-trilogien) spiller John Moore. War of the Worlds og Charlotte’s Webs Dakota Fanning spiller Howard; det siste medlemmet av trioen. 
Netflix har plukket opp de internasjonale rettighetene til serien, og vil mest sannsynlig slippe serien kort etter den amerikanske premieren 22. januar. 

Vi har allerede trillet én sekser i år, og det blir trolig ikke den siste. God titting! 

Les mer