Hopp til hovedinnhold
ALINA (EMI)

8 nye navn til by:Larm

ALINA (EMI)

Billettene til årets by:Larm (13. – 16. februar) kommer i salg 1. desember, så vinterfestivalen begynner nå å slippe mange artistnavn.

I dag kom åtte, og som vanlig er det ikke bare nye navn: Alina Devecerski, Monica Heldal, Mando Diao, Nause, Lukas Graham, Stig, Equicez og Ulige Numre.

by:Larm forteller om navnene:

Svenske Alina Devecerski er nok best kjent for monsterhiten «Flytta på dej», som har solgt til trippel platina i både hjemlandet og her i Norge. 29-åringens spretne elektropop er som skapt for å riste på raua, og med utallige festival- og tv-opptredener i løpet av 2012 er det nok duket for et forrykende liveshow når hun gjester by:Larm til vinteren. Debutalbumet Maraton slippes 19. november.

Monica Heldal fra Bergen har sin unge alder til tross allerede rukket å trollbinde mang et musikkhjerte i både inn- og utland med sin personlige og særegne gitarspill og vokal med røtter i tradisjonell blues/country/folk-sjangeren. Under årets by:Larm spilte hun to konserter, og gjorde en så god figur at det nær sagt er naturlig å invitere henne tilbake igjen. Heldal er for tiden aktuell som duettpartner på Ben Howards EP, Burgh Island.

Albumaktuelle Mando Diao fra Sverige er det nok mange indierock-elskere som husker fra deres gjennombrudd rundt årtusenskiftet. De barske svenskene har fortsatt grepet om fengende melodier med muskuløst komp. Og tusen konserter, 15 millioner YouTube-views og 1.5 millioner solgte skiver senere kommer de altså til by:Larm i 2013 hvor de spiller hele det siste albumet, Infruset.

Deres landsfeller i Nause har kanskje ikke holdt på like lenge, men denne duoens særdeles spennende elektronika har fått mange til å sperre opp både øyne og ører den siste tida. De to unge Stockholmerne har tatt hjemlandet med storm og solgte like greit til dobbel platina med sin debutsingel «Made of». Dette er en meget lovende duo som vi gleder oss svært til å få besøk av i februar.

Den klassisk skolerte 23-åringen Lukas Graham har vært en sensasjon i sitt hjemland med sin selverklærte ghetto-pop. Med tre hitsingler og et listetoppende debutalbum har Graham og hans band virkelig fått en pangstart på musikerlivet. Deres sjelfulle og funky musikk er vanskelig å plassere i bås, men hvem bryr seg om slike detaljer når det låter så fett?

De lærde strides fortsatt om hvorvidt den finske moroklumpen Stig er en fiktiv karakter eller ei, men at mannen som slo seg opp på å gjøre R’n’B-parodier på YouTube er et friskt pust i nordisk musikk er det bred enighet om. Eksentrikeren har bakgrunn fra både hip-hop, country, jazz og R’n’B. I tillegg endte han på tredjeplass i den finske MGP-finalen med låta «Laululeija».

Rapduoen Equicez er endelig tilbake etter mange år borte fra rampelyset. Både Axel og Cast har lagt sine respektive solokarrierer på hylla, og satser for fullt på å følge opp den kritikerroste debuten State of Emergency fra 2003. Etter planen dropper gutta skiva i februar 2013, noe som burde borge for stor spenning blant landets mange hip-hop-interesserte.

Danske Ulige Numre har på mange måter seilt opp som en dansk utgave av Håkan Hellström, og på rekordtid bygget opp en beundringsverdig fanskare på hjemmebane. Bandets debut-EP har gitt gutta priser og skryt i fleng, og det er skyhøye forventinger til debutskiva, som ventes en gang i 2013. Indiekids i det ganske land bør så absolutt kjenne sin besøkelsestid når dette fantastiske gitarpop-bandet kommer.

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer