Hopp til hovedinnhold
MEREDITH GREY (ELLEN POMPEO) TRENGER IKKE MCDREAMY FOR Å VÆRE HELLA BRA UNDERHOLDNING (ABC / TV 2)

8 grunner til å se nye Grey’s Anatomy

MEREDITH GREY (ELLEN POMPEO) TRENGER IKKE MCDREAMY FOR Å VÆRE HELLA BRA UNDERHOLDNING (ABC / TV 2)  

Denne saken inneholder små avsløringer om sesong 14 av Grey’s Anatomy.
Endeliiiig! 
Det var omtrent ingen i 2005 som så for seg at et lite medisindrama som ble hentet inn av ABC for å fylle tomrommet mens Boston Legal hadde pause, bare var starten på et helt nytt TV-fenomen. 
Men serien som den gang bare skulle ha 14 episoder går altså denne uken inn i sin 14. sesong (!) når TV 2 på tirsdag starter en ny runde med Grey’s Anatomy
Gjennom 293 episoder har Shonda Rhimes’ historie om medisinpraktikanten Meredith Grey (Ellen Pompeo) og kollegaene hennes brakt oss latter, tårer og kvalitetsdrama via utallige romanser og emosjonelle berg-og-dal-baner. 
I tillegg har de stakkars kirurgene ved det som bare kan beskrives som verdens mest utrygge og generelt ineffektive sykehus måttet lide seg gjennom både bomber gjemt inni pasienter, hevngjerrige massemordere, flykrasj, naturkatastrofer og – ja, kort sagt alle katastrofer som er kjent for mennesket.  
Det eneste som egentlig mangler er en eller annen form for atomkrig, men vi holder en knapp på at supermenneske-Meredith lett hadde overlevd det også.
Troverdig? Kanskje ikke helt. Underholdende? Latterlig. 
Forrige sesong avsluttet forøvrig med en relativt rolig og helt alminnelig brann, så heeeeeelt overdramatisk er det jo ikke. 
Uansett. Man skulle ha trodd at etter 14 sesonger så ville formatet og materialet virket utbrukt og utslitt, og at noen ville ha tilbudt den stakkars serien litt etterlengtet dødshjelp. 
Tro om igjen. 


GREY’S  SATSER MER PÅ HUMOR ENN DRAMA I ÅR. SELV ERFARNE DRAMA-TITTERE TRENGER EN PUSTEPAUSE MELLOM MASSAKRENE (ABC / TV 2)


12 år etter at de begynte er Grey’s fortsatt ABCs mest sette serie (av skriptede program, altså ikke reality-program) med drøyt 8 millioner seere hver uke, som er mer enn de langt yngre showene Modern Family, Scandal, Once Upon A Time og Designated Survivor presterer – og det er ikke uten grunn. 
Her er åtte gode grunner til å sjekke ut den kommende sesongen av Grey’s
#1: Serien er MORSOM igjen

Alle serier har sesonger som er mindre bra; Grey’s er intet unntak. 
Selv om de siste sesongene har gitt oss en solid dose drama, er det langt mellom de tidligste episodene og slik det har vært nå kvalitetsmessig. Spesielt humor har vært en mangelvare for legene våre, men dette forandrer seg heldigvis denne sesongen.
Sesong 14 markerer gjensynet med en av showets store veteraner, nemlig manusforfatter Krista Vernoff. Navnet ringer nok få bjeller, men Vernoff var en av de som hadde hovedansvar for showet fra starten av. (Hun står f.eks. bak den berømte togkrasj-episoden og Merediths klassiske «seriously?»-catchphrase.) 
Etter å ha forlatt serien i 2011 for å jobbe med serier som Privat Praksis og Shameless, ble det i vår annonsert av Vernoff igjen tar jobben som «showrunner» for Grey’s – og dette merkes momentant med de nye episodene.  
Undertegnede har ikke ledd så mye av en Grey’s episode som under premieren av sesong 14. Det er klassisk Grey’s, og det føles så inderlig godt. Seriously! 
#2: Gjensyn med gamle venner

I en serie der den mest populære utgangen er via likhuset i kjelleren, er det sjeldent man får oppleve gjensyn med sine favoritter.  
Derfor er det ekstra stas at sesong 14 byr på en kortvarig, men kjær reunion med Kim Raver (24, Lipstick Jungle) i rollen som Teddy Altman, Owen Hunts (Kevin McKidd) bestevenn og gamle flamme. 
Raver forlot serien uanmeldt i sesong 8 da de fleste av seerne var mer opptatt av flystyrten, som gjorde at vi ble frarøvet et skikkelig farvel med vår kjære Teddy. 
#3: Jubileumsepisode nummer 300 er rett rundt hjørnet
Den syvende timen av sesong 14 markerer seriens episode nummer 300, «Who Dies, Who Lives, Who Tells Your Story», og i sann Grey’s-tradisjon forventer man en dramatisk feiring. 
Må vi minne om forrige jubileum (episode 250) da middagsselskapet som kanskje går ned i historien som TVs mest intense time noensinne fant sted? 

 
#4: Sesongen henter hjelp fra norsk regissør 

Tenk om den lille jenta som satt klistra foran tv-en i Malangen og elsket danselæreren i Fame hadde visst at en dag skulle selveste Debbie Allen bli min vidunderlige mentor og sjef. #greysanatomy @therealdebbieallen

Et innlegg delt av Cecilie Mosli (@ceciliemosli)

Norge som nasjon kan skryte på seg å ha en finger med i spillet i den femte episoden av sesongen, «Danger Zone», som er regissert av Mammon-talentet Cecilie Mosli. 
TV 2 melder også at Mosli fortsetter samarbeidet med Shonda Rhimes og hennes produksjonsselskap Shondaland neste år via den nye serien For the People, som handler om forsvarsadvokater i New York. 
Stas!  
#5: Nye interns skaper bra humor 

Sesong 14 byr på en ny runde med interns, altså medisinpraktikanter, som er helt nederst på den kirurgiske næringskjeden. 
Etter å ha vært gjennom hele prosessen med Meredith, Alex, Cristina og resten av gjengen, så er det noe helt eget og fascinerende med å følge med på amatører som løper rundt uten støttehjul for første gang og prøver å stikke ned alt de ser med en skalpell.
#6: Mer moro enn overdramatisk

Casten har fortalt ved flere anledninger av en av tankene bak den nye sesongen er å få tilbake mer av Grey’s-humoren og roe litt ned på det mørke og det man gjerne kan kalle overdramatisk, for å kompensere for en verden som til en stor grad har blitt mye mørkere. 
Atomkrig er kanskje utelukket. For nå. 
#7: Antall karakterer kuttes ned


SEERFAVORITTENE ALEX KAREV (JUSTIN CHAMBERS) OG APRIL KEPNER (SARAH DREW) SKAL FORELØPIG INGEN STEDER (ABC / TV 2)


Et av de store problemene med moderne Grey’s har gjerne vært at det har vært så mange karakterer å fokusere på at favorittene kanskje bare har fått et par replikker hver per episode, om de er heldige.  
Dog virker det som om dette er noe som har blitt plukket opp av produsentene (endelig), ettersom forrige sesong kvittet seg med både Eliza Minnick (Marika Dominczyk), Stephanie Edwards (Jerrika Hinton) og Leah Murphy (Tessa Ferrer). 
I tillegg er det bekreftet av minst én av seriens mindre roller forsvinner ut senere denne sesongen.
 
Takk og lov. 
#8: Kjernen er fortsatt der ❤️ 
 


Til tross for at sykehuset har blitt utsatt for en solid dose død, vandrer «The OG Crew» fortsatt i operasjonssalene. Meredith, Alex, Bailey og Richard holder fortsatt showets hjerte og kjerne intakt, og da kjennes alt bra.  
Vi sier som serieskaper Shonda Rhimes: Så lenge Ellen Pompeo og Meredith fortsatt vil gjøre showet, så blir vi med på berg-og-dal-banen, til tross for at hjertene våre knuser til tid og annen. 

Grey’s Anatomy starter på TV 2 tirsdag klokken 21:40, mens første episode er tilgjengelig allerede nå via Sumo.

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer