Hopp til hovedinnhold

730s store guide til by:Larm

Denne uken (4.-7.mars) arrangeres en av Oslos (og Skandinavias) viktigste og ikke minst vakreste festivaler, by:Larm. Festlighetene starter så smått i kveld, men størsteparten av konsertene ser du torsdag til lørdag. 

Musikkelsker? Desperat etter å oppdage ny musikk? Trenger du et nytt band/artist og være besatt over? HALLO, DETTE ER FOR DEG! For deg som har absolutt ingen anelse over hvem du bør få med deg, har vi slått sammen en superliste slik at du finner bedre frem. 

Sjekk ut de resterende artistene her

Anna of the North
Hvordan kan man rive ut og varme et hjerte samtidig? Jo, spør Anna Lotterud aka Anna Of The North. I fjor hadde vi premiere på debutlåten hennes «Sway», som ble varmt mottatt i utlandet. (Blant annet hos Nylon, NME og Pigeons and Planes.) Ifølge band-buddy og produsent Brady fra New Zealand har hun bare gjort omtrent tre gigs før, og vi har tilfeldigvis sett to av dem. Rekker du ikke å se henne før det store gjennombruddet spiller hun også på Øya og Slottsfjell. Men plis se henne på by:Larm, du vil ikke angre. 

Fredag 6. mars – 23:00
Sentrum Scene
Lørdag 7. mars – 20:00

John Dee 

Astrid
En fin blanding av elektronika, pop og R&B. Da attenåringen var med p Idol i 2013 som 16-åring, slapp trønderen pop-perlen «Shattered». I fjor kom den etterlengtede oppfølgeren «2AM», hvor vi får en forsmak på hvor lovende karrieren hennes faktisk er. Ikke bare kan den søte blondinen synge, men hun skriver ogs låtene sine selv. Vi er fortsatt rystet over at hun ikke vant Idol, for herregud, girl can sang. 
Torsdag 5. mars – 00:00
John Dee
Lørdag 7. mars – 22:00
TIDAL Hovedscenen 
AURORA
Apropos unge, råflinke jenter som begynner på A… Aurora Aksnes har knapt fylt 18 selv, og det er ingen hemmelighet at hun er en 730-favoritt. Da hun spilte på samme festival i fjor var det sjokkerende stappfullt, men nå har hun heldigvis fått plass på store Sentrum Scene. Vi anbefaler deg likevel å være tidlig ute, du vil virkelig ikke gå glipp av de kollektive frysningene hun deler ut til publikum hvor enn hun synger. 
Fredag 6. mars – 21:00
Sentrum Scene

AV AV AV
Danskene kan også kunsten av å lage dansbar elektronika. Bare sett sammen tre av de råeste DJ’ene du kan tenke deg, send dem et avgårde et eller annet sted utenfor byen, la kreativiteten koke og VIPS – så får du elektrogruppen AV AV AV. UNKWON, DJ E.D.D.E.H og fjorårets ELOQ har allerede blitt kalt Danmarks nye elektroniske supergruppe av VICE. Ikke dumt, gutta. Roskilde, SPOT Festivalen og selvfølgelig by:Larm er en av de kommende festivalene som skal frelses med dansk elektro. Vi gleder oss til å rave og ta helt AV AV AV… med AV AV AV. 

Torsdag 5. mars – 21:30
Red Bull Music Academy Stage
Fredag 6. mars – 22:00
Internasjonalen
Beatrice Eli
Råtøff, lesbisk, feminist, ben i nesen og drømmedama til Silvana Iman. (Som også er skal spille på by:Larm.) YAS! Sånne kvinner vil vi ha i livene våre, for å si det sånn. Tydeligvis tør hun ganske mye også når hun opptrådde tidenes frekkeste låt «Girls» under fjorårets Way Out West. «Hon vill ha sitt huvud mellan vad?!» hørte vi under konserten. Selv om det ble for sterk kost for noen, er det ingen tvil at resten av Sverige anser henne som et av de fremste nyeste artistene innenfor svensk pop. Verdens fineste og ærligste «Die Another Day» ble rost opp til skyene av kritikere og svenskene. 

Fredag 6. mars – 21:00
TIDAL hovedscenen
Lørdag 7. mars – 23:00
Mono

Bendik
Følelsesladet bergensk musikk (på bergensk <3) er helt innafor. Liker du singer/songwriter-sounden er dette noe for deg. Bendik synger om hjertesmerte og andre relaterbare kjensler, og de gjør det vakkert. Er du ikke allerede fanboy/girl blir du det trolig etter giggen på Sentrum Scene. 
Lørdag 7. mars – 23:00
Sentrum Scene 
Cezinando
Den 19 år gamle flinkisen fra Oslo er både produsent og rapper, og følger «gjør det sjæl»-skolen. Til tross for sin unge alder har Cez en solid fanbase, og har jobbet med folk som Jaa9 & OnklP og NastyKutt. Vi tror 2015 kan bli Cezinandos store år, og de breiale tekstene han spytter med glimt i øyet er noe du ikke bør gå glipp av live. 
Torsdag 5. mars – 21:00
John Dee
Lørdag 7. mars – 19:00
Parkteatret
Lørdag 7. mars – 23:00
P3-Scenen  
Hinds 

Kvartetten Hinds kalte seg tidligere Deers, og kan best beskrives som Razika på spansk. (Mest fordi begge består av kick-ass rockejenter.) Madrid-gruppen har høstet lovord over hele Internettet for catchy låter og solide liveopptredener, og NME har døpt dem til Europas mest lovende band. Denne bør du få med deg. 

Torsdag 5. mars – 22:00
Sentrum Scene 
Fredag 6. mars – 21:00
John Dee

 

Coucheron
M83 + Crystal Castles + En god dose untz-untz = Coucheron. Det høres så effortlessly kult ut, og man kan ikke gjøre annet enn å elske det. Gjør deg klar til å hoppe og søle øl p de rundt deg, for dette MÅ du danse til.
Onsdag 4. mars – 22:00
P3-Scenen
Lørdag 7. mars – 23:30
Hoffmann Kulturstube (Kjelleren under Kulturhuset) 
Karl William
Om D’Angelo hadde fått barn med Maxwell, og Maverick Sabre bare: «Shit, dette vil jeg være med på», hadde de fått 19 år gamle Karl William fra Århus. Med et stemmebånd velsignet av Gud sjæl, klarte han å frelse det danske publikumet med EPen «Døende» i 2014. Mystisk, drømmende, nordisk neo-R&B har aldri vært så blodsexy som den dagen Karl William fikk tak i en mikrofon. Gled deg til dansing, grinding på en random (kanskje to) og baby making under årets by:Larm.

Torsdag 5. mars 20:30
Gamla
Fredag 6. mars – 22:30
Hoffmann Kulturstube (Kjelleren under Kulturhuset) 

Lorentz

Svenske med stooort got next-faktor. Forrige uke hyllet han Rihanna på 27-åringens fødselsdag, med en musikkvideo til låten «Robyn Fenty». 23-åringen har mer enn nok talent, i tillegg til at han ser pen og hipster-kul ut. (Altså trenger du nesten ikke å like musikken.) 

Torsdag 5. mars – 21:00
Sentrum Scene 

Fredag 6. mars – 23:00
TIDAL hovedscenen

Loveless
Duoen i Loveless lager altfor kul soul-fylt musikk over R&B-melodier. Tidligere har vi sett dem gjøre DJ-sett på blant annet Øya, Varna og Slottsfjell. Gutta liker britisk klubb musikk og R&B, noe som skinner godt igjennom. Loveless har definitivt internasjonalt potensiale, og nytes helst med en øl eller tolv innabords.  
Torsdag 5. mars – 02:00
P3-Scenen
Fredag 6. mars – 20:30
Rockefeller
Miriam Bryant
Pop-dame fra Sverige med dødskul (og fin!) vokal. Sounden hennes har en retro-vibe over seg, og det ordentlig, ordentlig bra ut. En slags blanding av Marina & The Diamonds og Veronica Maggio, og vi <3 det.  Ja, og så har hun samarbeidet med gigatiske Zedd. 
Torsdag 5. mars – 00:00
Sentrum Scene
Fredag 6. mars – 00:00
TIDAL Hovedscenen

Miss Tati 
Med en miks av jazz, soul og hip-hop ble Miss Tati velfortjent finalist i Ârets Urørt. Det med god grunn, sjølvsagt. Frøkna startet karieren sin som backup-sanger, men nå gjør hun sin egen greie og det høres meget bra ut. Showet hun ga på Slottsfjell i 2014 var et av festivalens beste, som sier mye. Mono er en liten scene, så vi anbefaler deg å være tidlig. (Eller å sjekke henne ut på P3-Scenen.) 
Torsdag 5. mars – 20:00
Mono

Fredag 6. mars – 23:00
P3-Scenen 
OMVR
OMVR var med i The Voice i 2012 og har en distinktiv stemme. 23. januar slapp han singelen «Hold You Back», og det høres hella råflott ut. Miksen av av pop og elektronika er absolutt dansbar, hvis du ikke bare vil stå dønn i ro og nyte vokalen hans. 
Torsdag 5. mars – 20:00
John Dee
Lørdag 7. mars – 01:00
P3-Scenen

Silja Sol  
Singer/songwriter p sitt beste. Vi har sett Silja opptre før, og vi lover at det er en fin opplevelse. Silja synger fra hjertet, og du skal være bra kald i sjelen om du ikke kjenner på noen sterke følelser når du hører henne live. 
Torsdag 5. mars – 23:30
Gamla
Fredag 6. mars – 20:00
P3-Scenen 
S!vas
Oslo, du er overhodet ikke klar for å møte han gærne fetteren din, Nørrebro. Låten «D.A.U.D.A» har åpnet tonnevis av dører for den dansk-iranske rapperen. I løpet av kort tid har Sivas Torbati rukket å bli et av de største rapperne innenfor dansk hip-hop. Hunken har klart å stikke av med en del priser (inkl. «Årets danske urbanutgivelse»), og er nå nominert til årets nyeste danske artist via Zulu Awards. (VI KRYSSER FINGRE OG TÆR FOR AT HAN VINNER <3). Mannen kommer til å snu Oslo opp ned når han opptrer under årets by:Larm, og det er vi VELDIG klar for. 
Fredag 6. mars – 23:30 
Red Bull Music Academy Stage
Lørdag 7. mars – 21:30 
Hoffmann Kulturstube (Kjelleren under Kulturhuset)
Slutface
80’s-indie-new-wave-pop-punk-rock har aldri hørt så bra ut før. Tenåringskvartetten fra Stavanger (med By:Larms kuleste navn?) brukte sommeren 2014 på å spille konserter rundtom i vårt vakre land, og fikk strålende tilbakemeldinger. Med låttitler som «Skinny White Bitches» og «Kill’em With Kidness» (Inspirert av Lorde!) er vi frelst. Få med deg Slutface!

Fredag 6. mars – 02:00
P3-Scenen
Lørdag 7. mars – 21:00

John Dee 

 

Unge Ferrari
Den svært så up-and-coming artisten serverer melodisk R&B med en helt fantastisk vokal. LÂten «Hvis Du Vil» feat. Tomine Harket ble sluppet for bare knappe tre uker siden, men Unge Ferrari har allerede rukket å bli en real snakkis. Unge Stig trekker garantert mye publikum, så kom tidlig. 
Torsdag 5. mars – 19:00
Internasjonalen
Lørdag 7. mars – 18:00
Parkteatret
Lørdag 7. mars – 22:00
P3-Scenen
XOV
Om du liker mørk, dyp, indie-pop bør du sjekke ut denne svensken. Han har blitt beskrevet som kjærleiksbarnet til The Weeknd og James Blake, noe som er en kombo vi absolutt shipper. Den mørkhårede hunken er ansvarlig for låten «Animal» på soundtracket til The Hunger Games: Mockingjay, satt sammen av selveste Lorde. 
Onsdag 4. mars – 00:00
TIDAL Hovedscenen

Ikke nevnt, men aldri glemt: Drippin, Rytmeklubben, Rae Morris, Pumba og KUUK. Og sikkert flere. 

Se også: Disse kan ALLE se hos by:Larm (Fri aldersgrense) 

Les mer