Hopp til hovedinnhold
KARPE DIEM, SLOTTSFJELL 2016 <$ (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)

730s store festivalguide

KARPE DIEM, SLOTTSFJELL 2016 <$ (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)

Fuglene kvitrer, temperaturen er litt høyere enn i kjøleskapet, verdens beste jenter og gutta krutt har sablet sin første cava på takterrassen og russen uler flerstemt med på kvinnefiendtlige låter laget av middelaldrende menn i mørke studio. 

Det er med andre ord vår! Som betyr at det snart er sommer. Som betyr at det snart er festivalsesong 2017.

Det er ikke hemmelig at 730 <3 festivaler, og vi er å finne på de fleste store, norske festivalene gjennom hele sommeren. Derfor har vi laget en liten oversikt over festivalene vi gleder oss mest til.

Her 730s lille festivalguide, i kronologisk rekkefølge:

BERGENFEST
Når: 14. – 17. juni

Hvor: Bergen
Hvem spiller: Ellie Goulding, Karpe Diem, Tove Lo, Zara Larsson, Bryan Ferry, Liam Gallagher, Gabrielle, Rag’n’bone man, AURORA, $ushi x Kobe

Passer for: De som vil seg selv godt i livet

Det er alltid like hyggelig å starte konsertsommeren med Bergenfest <333

Det vakre vestland leverer på matbod-fronten, ølbod-fronten og ikke minst musikk-fronten. Lineupen i år er jo faktisk helt sinnssyk. Ta en titt på navnene over én gang til. Hvis det ikke blir utsolgt så skjønner vi intet. 

Her finner du rapporter fra Bergenfest 2016
Her finner du billetterPIKNIK I PARKEN
Når: 22. – 24. juni

Hvor: Oslo


Hvem spiller:
Solange, Father John Misty, Band of Gold, Whitney, Gavin James, Kadhja Bonet, Gundelach

Passer for: De som vil ha en tilbakelent festivalopplevelse midt i byen

Piknik i Parken kan minne om en hagefest. Veldig koselig, med både veldig kjente og nesten helt ukjente band, altså ei god lita blanding.

Frognerparken er idyllisk og funker svært bra som konsert-venue. Intimt, men god plass, på en måte! Veldig sentralt rett ved Majorstuen, t-bane, 20-bussen og trikk.

Her finner du billetter
ROSKILDENår: 24. juni – 1. juli
Hvor: Danmark
Hvem spiller: Foo Fighters, A Tribe Called Quest, Arcade Fire, Justice, The Weeknd, The XX Bryson Tiller, Lorde, Solange, Blink-182, G-Eazy, Gucci Mane

Passer for: Ikke barnefamilier, til tross for at barn under 12 år slipper inn gratis

Herregud, bare å være på Roskilde er et eventyr i seg selv. Navnene på plakaten har ikke så grusomt mye å si, god lineup er bare en ekstra rosin i den røde pølsen.

Det er noe helt spesielt ved atmosfæren 20 minutter unna København. Du har ikke luktet festival før du tar deg et godt åndedrag på vei til den Orange Scene. (Kan beskrives som en god blanding av urin, narkotika, svette, mat og lykke.)

Den danske festivalen kan kanskje virke litt truende fordi den er så svæææær. Og ja: Det tar en liten halvtime å gå fra ene siden til den andre. Og ja: Det er helt enormt mange mennesker…  men de har stålkontroll på menneske-logistikken. Hvis det er et ord.

Om du behøver et avbrekk fra musikk og øl er det nok av ting å finne på. Foredrag, kunstutstillinger, et enormt antall shoppingmuligheter (både nykjøp og gjenbruk) og ikke minst alle matbodene. Vi er over gjennomsnittet interessert i festivalmat, og da spesielt god festivalmat. Som det finnes veldig mye av på Roskilde.

Her finner du rapporter fra Roskilde 2016
Her finner du billetter

 

 
  PALMESUSNår:
30. juni – 1. juli

Hvor:
Kristiansand

Hvem spiller:
Armin Van Buren, The Chainsmokers, Gabrielle, Martin Solveig, Seeb, Veronica Maggio, Zara Larsson

Passer for: De som savner en tropisk russetid, og ikke blir brydd av litt sand i skoen

Strandfesten i Kristiansand trenger ikke å annonsere artister for å selge ut. Alle billettene ble revet bort kun fire (!) dager etter forrige festival var over. Kan vi kalle det for Nordens EDM-Coachella? Skandinavias største palmeparty? Vi har i hvert fall lyst til å oppleve Nord-Europas tropiske paradis.

Palmesus 2014 og 2015 så helt sinnssykt ut
Her finner du billetter (tulla, det er veldig utsolgt)

 STAVERNFESTIVALEN

Når: 6. – 8. juli
Hvor: Larvik
Hvem spiller: Karpe Diem, Highasakite, Sondre Justad, Cezinando, Klovner i Kamp, Kygo, Tory Lanez, Matilda, Axwell Ingrosso, Tomine Harket & Unge Ferrari

Passer for: Alle!

Stavernfestivalen har fort blitt en av våre favoritter. Det henger kaaanskje sammen med at vi har fått overnatte på spahotellet Farris Bad. Men bare kanskje.

Den typiske Stavernfestival-deltager er alt fra barn med hørselvern, til den folkelige hipster, til den alkoholiserte sølvrev. Området er veldig Insta-vennlig, komplett med tivoli midt mellom scene 1 og 2.

Atmosfæren er veldig tilbakelent og ganske familievennlig, samtidig som det er rom for litt god, gammaldags festivalfylla. 

Lineupen er alltid en god miks, noe som appellerer til de fleste målgrupper. De har også en matbod som lager en helt sinnssyk bakt potet, og det appellerer til ca. alle.

Her finner du rapporter fra Stavernfestivalen 2016
Her finner du billetter

 SKRALNår: 11. – 12. juli
Hvor: Grimstad
Hvem spiller: Karpe Diem, Tom Odell, Sean Paul, Rae Sremmurd, KREAM, Post Malone, John Olav Nilsen & Nordsjøen, Sigrid


Passer for:
Sikkert de fleste, da de omtaler seg selv som «verdens koseligste festival»
 
Ingen av oss har hatt anledning til å gjeste Skral enda, men utifra hva folk skriver om Grimstad-festivalen på Facebook, virker det som den er godt likt og vel gjennomført.

Noen sier til og med at det er årets og sommerens høydepunkt. Lineupen ser også bra og variert ut, så det er mye som tyder på litt real idyll inntreffer sørlandsbyen på disse dagene.

Det er for øvrig Hove- og Quart-veteran Toffen Gunnufsen som er Skrals festivalsjef.

Her finner du billetter
 SLOTTSFJELLNår: 12. – 15. juli

Hvor: Tønsberg

Hvem spiller: Veronica Maggio, The Prodigy, Mac Miller, Astrid S, Gabrielle, Julie Bergan, Turbonegro, The Hives, Tove Lo, G-Eazy, Paramore, Matoma, Craig David, $ushi x Kobe, Sigrid, Dagny

Passer for: Både hipstere og popentusiaster

Slottsfjell er alltid den gøyeste festivalen, og den vi gleder oss mest til.

Minus: Ene scenen ligger på toppen av et fjell, som man må bestige ved hjelp av trapper. Skulle tro vi klarte å koble navn med geografisk område, men den gang ei.

Vi har siden i fjor jobbet med #SK2017 (Slottsfjell-kroppen), slik at vi skal klare å klatre opp knausen uten å nå makspuls.

Pluss: Det er alltid stappfullt på alle konsertene, men ikke så fullt at du ikke klarer å se noe. Men fullt på den måten at man ikke får dårlig samvittighet for at det ikke er nok publikum. Gullstjerne til Slottsfjell-gjengerne.

Kastellnatt (festivalens klubbkonsept) er for øvrig påbudt hvis du først tar turen til Tønsberg. Det er alltid veldig relevante artister som spiller, og det er alltid dritgøy. Når man rusler fra festivalen til Kastell føles det som at man er på vei til et raveparty på midten av 90-tallet. Og det føles godt.

Her finner du rapporter fra Slottsfjell 2016
Her finner du billetter

 MALAKOFFNår: 20. – 22. juli

Hvor: Nordfjordeid

Hvem spiller: Biffy Clyro, Karpe Diem, Turbonegro, DAGNY, Janove, Kjartan Lauritzen, Alan Walker, Refused, Ane Brun, Sondre Justad

Passer for: De som liker det litt hardt, men med en god dæsj kommersielt

Malakoff er enda en festival vi gjerne skulle ha vært på, men aldri har. Lineupen har samme vibber som Bergenfest, bare med litt mer fokus på rock. Samtidig som det er et par drypp av pop og lignende.

Siden vi ikke vet så mye om Malakoff, og hvordan det er der, har vi hentet noen fakta fra festivalens hjemmeside:

– Har siden 2003 hatt en eventyrlig utvikling

– Har ein brusande festivalcamp

– Fyller 15 år i 2017 (gratulerer med jubileum!!)

– Har hatt headlinere som Iggy Pop, The Hives, Kaiser Chiefs, Dropkick Murphys og Opeth 

Her finner du billetter
 VINJEROCK


 


Når: 20. – 23. juli

Hvor: Jotunheimen

Hvem spiller: Sondre Lerche, Sondre Justad, Sivert Høyem, Sigrid, Gabrielle, Daniel Kvammen, Hjerteslag, Kråkesølv, DAGNY 
Passer for: De som liker ullundertøy og overnatting i telt

Vi har vært litt skeptisk til festival på fjellet, fordi vi liker veldig godt 4G-internett. Derfor har vi aldri kommet oss til Vinjerock. Heldigvis har 730-Victoria vært der og kan berolige med at JO det er god dekning, og ikke minst god stemning. 

– Vinjerock ligger nydelig til mellom fjellene på alle kanter. Da jeg var der regnet det litt, men det førte bare til en nydelig regnbue når solen kom tilbake. Vannet som ligger ved er like grønt som det er i syden, og er akkurat varmt nok til at du ikke fryser ihjel hvis du bestemmer deg for å bade; DIGG!

– I tillegg er de sjukt gode på å booke det beste av norsk musikk hvert år, og i år er lineupen eksepsjonelt god. Vet ikke hva det er, men turfolk virker ekstra glade når de får en god dose bra musikk, og stemninga blir så bra som du aldri har opplevd tidligere, forteller Vinjerock-entusiast Victoria. 

Her finner du billetterØYAFESTIVALENNår: 8. – 12. august

Hvor: Oslo

Hvem spiller: Lana Del Rey, The xx, Pixies, Lars Vaular, Cashmere Cat, Young Thug, Vince Staples, The Shins, MØ, Mac DeMarco, Daniel Kvammen, Youg M.A, The Hellacopters, Jenny Hval


Passer for:
 De som vil på festival, men ikke utenfor ring 3

Den prisvinnende festivalen midt i Oslo har, siden 2009, hatt 85000 besøkende hvert år. Noe som gjør den til en av Norges største. Og det ikke uten grunn. Lineupen imponerer like mye hvert eneste år, og det er vel derfor det alltid blir utsolgt.

Øyafestivalen finner sted i vakre Tøyenparken, hvor de serverer økologisk mat og høy Insta-vennlighet i nesten en uke. Hvis vi tar med oppvarmingsdagene og klubbkonseptet Øyanatt. 

Øya har også veldig stort fokus på miljø og bærekraftig mat <333


Her finner du vår rapport fra Øyafestivalen 2016

Her finner du billetter

 


FINDINGS
Når: 18. – 19. august

Hvor: Oslo

Hvem spiller: DJ Snake, Alesso Tiësto, Karpe Diem, Alan Walker, Galantis, Matoma, Julie Bergan, Cezinando, Ina Wroldsen, $ushi x Kobe, Sonny Alven
Passer for: De som savner russetiden, men som blir brydd av sand i skoen

Findings er festivalen for de som ikke er så keen på telt og natur, samt helst ser at de hvite joggeskoene forblir hvite. Bislett Stadion som konsertarena er ganske perfekt, det er nemlig ingen oppoverbakker der (ref. SlottsFJELL).

Du tenker kanskje at arrangementet er myntet på dem som danser med knyttet neve og solbriller etter solnedgang? I år har festivalen flere sangere og band enn noen gang, og vi tror det blir dritbra.

Det er også en perfekt måte å runde av sommerferien på.

Her finner du vår rapport fra Findings 2016
Her finner du billetter

 

P.S.: Se opp for festivalprat med forskjellige norske artister, hos 730.no snart.
 
Throwback: Linnea Myhres festivalguide anno 2012

Les mer