Hopp til hovedinnhold
ALLE DELTAKERNE (NRK)

730s pop-panel dømmer Melodi Grand Prix-låtene

ALLE DELTAKERNE (NRK)

I går ble alle Melodi Grand Prix-låtene sluppet digitalt, og ingen elsker lettbeint populærmusikk som 730s pop-panel. Vi ba derfor guttene om å lytte godt på kandidatene, for så å brekke ned alle de 11 sporene for oss. 


Se også: Mye mer om årets MGP her

Pop-ekspertene består denne gangen av Stian André, Christer Davanger, Erlend Olsen og Anders Ringen. Noen låter hylles, mens andre angivelig er perfekt som tissepause… Eller det som verre er.

Hør alle bidragene via Spotify, og se panelets førsteinntrykk under: 

Enig eller uenig? Her er MGP 2015 – låt for låt: 

Tor & Bettan – «All Over The World»
Stian: For all del, sing all over The Spekrum, men la det bli med det. (Har ikke noen deltatt med denne før? Vil vi ha en plagiat-skandale i år, liksom?)
Anders: Tor & Bettan har WOW-faktoren, men ikke på en positiv måte.  
Christer: Føler jeg har kommet til en Røde Kors-konsert i et kulturhus på Ytrebygda. Litt Disney-preg over det hele da, er relativt likbart.
Erlend: Klassisk og kjedelig. Mer er det ikke å si.
Mørland & Debrah Scarlett – «A Monster Like Me»
Christer: Som jeg alltid sier: Ikke dra med deg en ballade til MGP. Jeg vet ikke hvorfor folk gjør det, det funker sjeldent. De skal ha creds for at de prøver, dog. Det er for øvrig en relativt fin ballade. 
Erlend: Siden NRK ikke har reklame, så er dette det nærmeste du kommer tissepause.
Stian: Er denne sangen en spinnerokk? For jeg stakk meg nettopp på tegnen og sovnet.
Anders: Kjærlighetsballade + MGP = Sjeldent en hit. Dette er ikke noe unntak fra regelen.

Fortsetter under 


UNGE BRATLAND (NRK)

Erlend Bratland – «Thunderstruck»
Christer: Dette var et solid bidrag, elsker oppbygningen! Tror denne ligger godt an til å komme blant topp tre, i hvert fall. Litt klein standardtittel, tho. 
Erlend: Jeg elsker Bastille/Imagine Dragons-preget… ELSKER den kraftfulle stemmen.
Stian: Med sang så kraftfull som torden og stemme like stor som utrigningen sin, så stiller Brattis med GODE vinnesjanser! ELSKER denne!
Anders: Vil Erlend date meg om jeg lyver og skriver noe fint? </3 Neida, men jeg ser potensialet i en solid liveopptreden.
Marie Klåbakken – «Ta meg tilbake»
Christer: Plusspoeng for norsk sangtekst. Synes egentlig dette var et av de bedre bidragene, men regner med at det forblir med en fin radiohit for Marie.
Erlend: Alle trenger ikke vinne.
Stian: Ja, asså nei, jeg vet faktisk ikke.
Anders: Et helt greit forsøk på å modernisere Helene Bøksle, men jeg spår ikke Marie mer enn en semi-radiohit.

Fortsetter under

17 ÅR GAMLE IRA (NRK)

Ira Konstantinidis – «We Don’t Worry»
Christer: Idéen er god, men den er nok for enkel til at den kan nå langt. Tar seg opp mot slutten, men vi snorker før det skjer.

Erlend: lol!!!! hvem sitter i denne juryen, sånn HELT serr? Snakk om låt uten NOE påheng.

Anders: I’m gonna worry hvis vi sender dette til Eurovision.

Stian: Obviously at de ikke bekymrer seg når de like gjerne bare dreit i å lage et refreng til låta. Men hun er utrolig søt, og Ira synger nydelig. 
Contrazt – «Heaven»
Christer: Kudos til MGP for å dra inn litt fra flere sjangre, men dette var kanskje litt svak? De burde ha ringt semi-pensjonerte Queen Shania Twain da de skulle mekke den. 
Erlend: SÅ syyykt foreldre-på-bedehuskonsert-faktor! Sjarmerende da.
Stian: Sikkert kult for kidsa på 40+ på vei til Ullared.
Anders: Dette passer bedre inn på den lokale campingplassen enn i MGP.

Fortsetter under 


ALEX AKA ASKEPOTT (NRK)

Alexandra Joner – «Cinderella»
Christer: Låten funker greit, håper den er god nok til å hindre at Alexandra mister skoen og faller på trynet ned trappen. Den sterkeste siden at refrenget er dritcatchy, og sitter mest sannsynlig dønn fast i hodet gjennom hele sendingen. 
Anders: Alex leverer og får meg til å føle meg som den prinsessen jeg egentlig er. 
Erlend: Venta på litt mer «umpf» på slutten? Men låta er grei da. Tror den er for treig i ræva til å slå ihjel et par av de andre.
Stian: Vi dropper prinsessetittelen og kroner’a like gjerne til dronning. Skoen passer og Queen Jonis viser oss hvordan det skal gjøres! Ganske basic refreng, men den setter seg kjapt på hjernen. Prinsessen i oss alle vekkes opp fra sin 100 år lange søvn. GO Alexandra <$
Jenny Langlo – «Next To You»
Christer: Jeg tror noen misset poenget ved MGP; hooket skal være catchy.
Erlend: Føles litt som en kvinnelig, norsk versjon av en Muse-låt! Stort pluss. Låta er kul et par ganger, så blir den litt… masete og blærete.
Stian: Jeg liker den, men ser dessverre ikke en seier for den.
Anders: Jeg fikk ingen inntrykk av denne låten what so ever, muligens fordi jeg sovnet halvveis inn i andre vers.

Fortsetter under 


FREDRIKSTADS STOLTHET BLIR LIKE GLAD HVER GANG DE FÅR TERNINGKAST 1 (NRK)

Staysman & Lazz – «En godt stekt pizza»
Christer: Føler for å skrike «TIMBEEEEER!». Jeg er redd for at denne skal komme høyt opp, ettersom det norske folk virker som om det er tiltrukket av dette opplegget, uten at jeg skjønner hvorfor. Staysman, jeg trodde vi hadde en semi-deal
Anders: Legg vekk pizzaen og ta dere en bolle. Staysman og Lazz er et musikalt hån mot MGP
Stian: Haha, nei. Det føles som om jeg sitter i en Volvo 240 på rånetur gjennom Trøgstad sentrum mens jeg sniffer wunderbaum for å bli rusa. Dette er en eksospotte-svidd pizza jeg vil være foruten.
Erlend: Dette er så ekstremt harry at jeg føler jeg får blått blod av Charterfeber på TV3, sigg i munnviken og trygd i posten hver måned. Det verste? Det er fengende. Faen ta deg, Staysman. 

 

Karin Park – «Human Beings»
Christer: Karin Park er vel verdig å være med i MGP, men ville heller hatt noe mer unikt enn bare et forsøk på å gjenskape «I Feed You My Love». Refrenget er fint nok, men føler bare en trang til å gå og høre på Margaret egentlig.
Erlend: Den er liksom spennende, men… Alikevel er det ingen vinner.
Anders: Et deilig Margaret Berger-flashback fra 2013!

Stian: Dette er en sang Foxes kunne sunget, and I’m all here for it. 

Fortsetter under 

CHARLOTTE AKA LOTTA AKA RAYLEE (NRK)


Raylee – «Louder»

 

Christer: Føler at det hele står mellom denne og Erlend Bratlands «Thunderstruck». Jeg danset med fra første sekund. 
Erlend: Denne remixen av «Pon De Replay» er dritbra!!! Neida, jeg liker denne dritgod! Sett på et ekte popshow, så har du en vinnerlåt!
Anders: Jeg er en sucker for Hannah Montana-pop. Raylee blir nok populær på jentevors og hjemme i min egen stue. (Tilsvarende Charlie – «Hit Me Up» fra i fjor.)
 

Stian: Siterer Anders her! Lottanah Montana stiller opp med en bra poplåt!

 

Men hvem vinner? Her er pop-panelets konklusjon:
Christer: Totalt er det et relativt godt sett med deltagere, det er ingen som er helt forferdelige, men heller ingen som er helt fantastiske. Hvor er Tone Damli og Butterflies 2.0 når man trenger den? Raylee, Erlend eller Staysman & Lazz (please ikke) vinner, men Norge når nok ikke langt internasjonalt.
Anders: Jeg ser ingen umiddelbar vinner, men holder knappene mine på Alexandra Joner, Karin Park, Erlend Bratland og Raylee. 
Erlend: Raylee kan vinne om hu setter på et spektakulært show. Erlend Bratland, Alexandra Joner er halvveis oppe der, men det er sikkert Staysman som stikker av med seieren. Ingenting er fengende nok til å sitte igjen hos folket. Vi får nok ingen ny «Bombo», «Haba Haba» eller «Fairtytale». Men de fire ligger i toppsjiktet, med Jenny og Karin som outsidere.
Stian: Jeg har STOR tro på mine faves for året: Alexandra Joner og Erlend Bratland! Tror også Raylee kan stille sterkt. Ellers sliter jeg med å se vinnerpotensialet til en god del av låtene, men én ting jeg vet for sikkert er at jeg begynner å gråte om vi må servere pizza og himkokk i Eurovision.

Les mer