Hopp til hovedinnhold
girl in red går for verdensherredømme (Pontus Hammarström)
girl in red går for verdensherredømme (Pontus Hammarström)

girl in red x 730.no: − Jeg vil ta over verdenen!

girl in red alias Marie Ulven Ringheim er kanskje Norges minst sannsynlige superstjerne.

Fra soverommet i Horten lagde hun låter som berører folk langt utenfor kongeriket Norges grenser. De siste årene har hun solgt ut turnéer i USA og England. New York Times kaller henne et skeivt forbilde, likevel får hun gå forholdsvis i fred i Oslos gater.

730.no ringte opp girl in red.

Vi sjekket med Vestfold-jenta om livet i koronaens tid, og hvordan det føles å snart nærme seg 1 million følgere på Instagram.

Marie forteller oss at hun har det fint. Hun reiste hjem til mor da COVID-19 traff Norge for fullt, noe som viste seg å ikke være like behagelig som en skulle tro.

− Jeg dro hjem til mamma fordi jeg tenke jeg burde dra hjem til Horten for ikke å bli smittet. Men så var ikke det så digg å føle at jeg var 15 år igjen, forteller hun.

Selv om godjenta har måttet sette hele kalenderen, inkludert en opptreden på Coachella, på vent, så ser det ut som korona egentlig har vært ganske positivt for girl in red. Hun forteller at hun hater når hun leser uttrykket «i disse tider», og selv om hun savner følelsen av «at ting beveger seg fremover», så har lediggangen vært sårt trengt.

− Jeg føler at jeg trenger denne tiden her til å lage musikk. Jeg tror vi hadde regnet med at det var ganske lite musikklaging planlagt i år til å lage et album, så jeg tror det egentlig var litt urealistisk, forklarer 21-åringen til 730.no.

− Jeg er faktisk veldig glad for at vi ikke spiller konserter. Korona er det beste som har skjedd meg, konkluderer hun, og forklarer:

− Jeg bare prøver å vri det til noe positivt, selv om jeg egentlig ikke er noen positiv person.

(Instagram/girlinred)

girl in red er mer kjent i utlandet enn i Norge

Det er ikke til å skyve under teppet at girl in red lager bølger langt utenfor Norges grenser. Britiske NME kåret henne til en av de mest spennende nye artistene i 2020. Dazed satte henne på den prestisjetunge listen over de mest lovende unge, kreative menneskene i 2020.

− Jeg er ganske mye mindre i Norge enn jeg er andre steder, ler Marie.

Hun forteller at folk snur seg på gata i Oslo også, men «i Norge tør ikke folk komme bort».

Selv om det ser ut til at hele verdenen holder øye med girl in red, føler ikke Marie noe særlig på presset.

− Jeg skal jo bare gjøre det jeg liker å gjøre. Og folk liker tydeligvis det at jeg bare har den mentaliteten også. Så jeg føler egentlig ikke noe press på det, fordi jeg vet at den shitten jeg har på lager er jævlig bra, så jeg er ganske selvsikker på akkurat det, forteller stjerneskuddet.

Det er ikke alle som er det.

− Nei, men jeg tror man må være litt selvsikker når man skal drive å «expose» seg selv for verdenen gjentatte ganger.

girl in red (Aurora Henni Krogh)

girl in red (Aurora Henni Krogh)

Å ha Billie Eilish som fan

Marie forteller vider at hun fikk en del av selvsikkerheten rundt egent arbeid da folk hun så opp til begynte å anerkjenne arbeidet hennes. Og det er ikke hvem som helst som står på listen over girl in red-fans. Popsensasjonen Billie Eilish delte Maries musikk i en liste over favorittlåtene sine, og Matty Healy fra The 1975 anbefalte girl in red på Instagram.

Det er likevel med blandede følelser at hun mottar hyllest fra høyeste hold.

− Det føles veldig rart, men samtidig legger jeg ikke så veldig merke til det.

− Det er veldig mange nyheter hver dag, det er veldig mange ting som skjer hele tiden. Det er en veldig morsom ting, men livet mitt handler ikke om de få tingene. Det hadde vært litt kjedelig og uinteressant om jeg skulle fortsette å snakke om det, forklarer 21-åringen.

(Instagram/girlinred)

Insta-famous?

girl in red er ikke akkurat kjent for å holde ting tilbake, og det er kanskje akkurat denne ærligheten som gjør at så mange resonerer med henne – både i musikken og på Instagram. Men med snart 800 000 følgere kommer også forventninger.

− Jeg har jo en plattform, og for veldig mange så tenker de at om man har en plattform så er man pålagt å bli en samfunnsstemme. Noe som egentlig ikke er en greie i det hele tatt. Det er mange som har store plattformer som ikke er interessert i noe som ikke handler om seg selv, sier Marie.

− Jeg føler at jeg har lyst til å bruke plattformen min, konkluderer hun.

Kan det føles pressende?

− Nei, ikke i det hele tatt. Det er bare Instagram liksom. Det er ikke så jævlig viktig, ler sangeren.

Noe Marie synes er viktig å snakke om er psykisk helse. Hun deler åpenhjertig om egne opplevelser, og forteller at hun ikke ønsker å legge noe filter i veien for følelser.

− Det er en av mange ting jeg velger å være åpen om fordi jeg synes ikke det er noe tabu, forklarer hun.

− Jeg synes det er så rart at folk driver og bruker ord som å «expose» seg selv når det kommer til mental helse, når det er så vanlig og alle opplever det hele tiden. Det er ikke nytenkende å snakke om hvordan man har det, konkluderer stjernen til 730.no.

girl in red (Aurora Henni Krogh)

girl in red (Aurora Henni Krogh)

− Det er ikke så jævlig sjokkerende egentlig

Som de fleste soveromspopstjerner skriver og produserer Marie musikken sin selv, og hun er grundig lei av folk som stiller spørsmålstegn ved om det virkelig er hun som lager låtene.

− Det er ofte folk som ikke har fulgt meg helt fra starten av som kommer inn og på en måte ikke skjønner at det er jeg som har laget det. Det kommer en del sånne spørsmål. Jeg synes det er så plagsomt, forteller jenta i rødt.

− Jeg fikk en del meldinger av folk som var sånn: «Det er jo sikkert bare fordi de ikke kan tro at du har skrevet det». Det er sånn: «Okay, men da sier du akkurat essensen i problemet». Det at folk blir så sjokkert over at det er en jente som har skrevet de, og at det er en jente som har produsert det. Og at det er en jente som legger det ut. Det er ikke så jævlig sjokkerende egentlig, konkluderer hun.

Sjekk ut Maries hjemmesnekrede video for hitlåten Girls under:

girl in red x World in Red

Korona kom nærmest som en skjult velsignelse for girl in red. Debutalbumet som mange har ventet på er underveis, men det er langt ifra bare et album Marie har i tankene.

− Det var en gang i fjor da jeg kom på setningen «World in Red». Det jeg egentlig driver med nå er å lage en hel verden, som ikke bare er et nytenkende konsept, men jeg tror jeg kan gjøre ganske mange kule ting innenfor det konseptet, forteller hun.

− Jeg har så lyst til å inkludere fansen, istedenfor å være sånn: «Se på meg».

For World in Red skal ikke bare være enda en utgivelse. Det skal være et konsept som videreføres gjennom klær, film og bilde, så vel som gjennom musikken.

− Akkurat nå så skal jeg lage et album, så skal jeg gjenskape det albumet i forskjellige formater. Jeg har lyst til å lage en kleskolleksjon som heter det samme som albumet mitt, og som har noen av de samme følelsene. Jeg vil at det skal være en klar tydelig tråd mellom lyd og bilde og stoff, forklarer hun videre.

(Instagram/girlinred)

− Det er den følelsen jeg lever for

Det er gleden av å skape som mer enn noe ser ut til å drive girl in red. 21-åringen forteller at følelsen hun får når hun vet hun har laget noe bra er noe helt spesielt.

− Det er den følelsen jeg lever for. Det er å bli skikkelig gira av egen musikk – da vet jeg at det er bra. Å komme inn i en flow så man ikke har lyst til å legge det fra seg, da føler jeg at man vet at det blir en skikkelig bra sang, erkjenner hun.

Det er også følelser som er Maries største inspirasjon når det kommer til låtskriving. Med ektefølte tekster om alt fra forelskelser, kjærlighetssorg og dårlige dager, balansert med boblende gitarmelodier, har girl in red skrevet låter som mange trykker til sitt hjerte.

− Jeg skriver som regel bare om følelser, og det er jo kanskje det enkleste for folk å henge seg på. Ellers så skriver jeg bare om ett eller annet, men legger til masse følelser i tonene så det kan treffe masse forskjellige folk, forteller hun.

Ifølge Horten-jenta er det egentlig ganske enkelt å få folk til å relatere til skaperverket sitt. Vi er jo alle mennesker.

− Jeg tror at så lenge jeg liker det, og jeg kjenner meg igjen i det, så tror jeg automatisk at folk kommer til å kjenne seg igjen i det. Bare fordi jeg er et menneske og har følelser og alle mennesker er basically bare like folk, sier hun.

Og hun tar nok ikke feil, men det er likevel ikke alle som klarer å få hundre tusensvis av månedlige lyttere på Spotify.

Takknemlig for hvor hun er i dag

Til tross for at hun er veldig sikker på det hun gjør, så er Marie fortsatt ydmyk i møte med suksessen hun har oppnådd. Høydepunktet i karrieren er det faktum at folk faktisk hører på musikken hennes, noe hun fortsatt ikke tar for gitt. At hun i det hele tatt har denne muligheten er en annen bølgetopp.

− Det kuleste høydepunktet er nok at alt dette startet. At musikken min «blowet opp» og at jeg har fått denne muligheten til å lage musikk for resten av livet forhåpentligvis – hvis jeg tar de rette valgene. Jeg har heldigvis gode mennesker rundt meg som kan hjelpe meg å ta de valgene, erkjenner hun.

Fremover skal Marie jobbe videre med World in Red, og en dag skal hun bli en av de største. Det er i hvert fall drømmen.

− Jeg vil ta over verdenen! Spille Madison Square Garden. Bare bli den største artisten i verdenen. Jeg har hele tiden drømt skikkelig lite og ikke latt meg selv tenke at jeg kunne være her jeg er nå, så jeg tror alt er mulig. Jeg har kanskje den beste foundation for at det skal gå den riktige veien nå, avslutter girl in red til 730.no.

Se også:

730.no x Cezinando: – Jeg har ikke laget min beste musikk ennå

Nyeste saker fra 730.no

Les mer