730.no sine lesere avslører sine guilty pleasure-serier 🍿
Anbefalingene tikket raskt inn da vi spurte våre lesere om hvilke guilty pleasure-serier som er de beste noensinne.
Flere ønsket at vi skulle dele svarene, og vi lyttet.
Nå har vi samlet inn alle de gode forslagene vi fikk fra dere, og kommet fram til en toppliste. Listen består av de seriene som ble anbefalt av flest.
Vi har dog måttet utelukke noen av forslagene, da de ikke stemmer overens med definisjonen av en guilty pleasure-serie. La oss ta en nærmere titt på den.
Guilty pleasure: Noe man selv synes er bra, til tross for at man anerkjenner at det nødvendigvis ikke blir holdt til en veldig høy standard av folk flest.
På bakgrunn av dette har vi altså valgt å ikke inkludere de mange forsalgene vi fikk inn om blant annet Breaking Bad og The Wire – som begge er på topp 10-listen til IMDb over tidenes beste serier. Brukeren @gubbendarius sier det best:
Ok, nå som det er oppklart – la oss ta en titt på de seriene som faktisk kvalifiserte seg til denne topplisten.
Her er 9 av de beste guilty pleasure-seriene noensinne, ifølge 730.no sine lesere.
Gossip Girl (2007-2012)
Hvor: HBO Max
La oss begynne med serien som ble anbefalt flest ganger av folket. Vi tar for god fisk at det er snakk om gode gamle originale Gossip Girl, og ikke rebooten som ble kansellert etter to sesonger.
De som fulgte med på tenåringsserien episode for episode hver superonsdag på TV Norge, ville kanskje argumentert i mot å kalle den for guilty pleasure på den tiden. Tar man derimot en titt på serien i dag, ser kanskje flere på det med nye øyne.
Se også: 730.no slår av en prat med Chuck Bass
Gossip Girl må uansett sies å være top tier tenåringsdrama – spesielt de to første sesongene. Og vi har full forståelse for at folk fortsatt gosser seg med GG selv en dekade etter avslutningen. Selv om serien kanskje hadde hatt gått av å si farvel litt tidligere før det ble til en såpeserie og vi rakk å få servert scenen nedenfor 🙂
One Tree Hill (2003-2012)
Hvor: Viaplay
Fra et tenåringsdrama til et annent.
One Tree Hill satt virkelig sitt preg på sjangeren, og klarte nesten å holde det gående i 10 år på skjermen. Serien skrantet dog også litt i sine senere sesonger, spesielt etter at flere fra casten, som Chad Michael Murray og Hilaire Burton, takket for seg.
Selv om high school-serier oftest er best mens karakterene faktisk går på videregående, var det derimot ikke bare trekantdrama, krangling og tenåringsgraviditet som gjorde serien dramatisk. I løpet av seriens 9 sesonger fikk vi også se karakterene gå gjennom skoleskyting, kidnapping, stalkere, bilulykker og mord. For å nevne noe.
90 Day Fiancé (2014–)
Hvor: Discovery+
Vi beveger oss over til realityserienes verden, og 90 Day Fiancé virker å være våre leseres store favoritt.
Fra Nicole og Azan til Angela og Michael – for ikke å glemme No Neck Ed og Rose. Parene fra denne TLC-serien har servert oss både ikoniske TV-øyeblikk og gull materiale til meme-bonanza på det store internettet.
Det er vanskelig å ikke bli investert i de mange forholdene vi får se i 90 Day Fiancé – en serie det til tider gjør vondt å se på, men som man likevel ikke klarer å ta blikket vekk fra.
Real Housewives of Beverly Hills (2010–)
Hvor: TV 2 Play/Netflix/Hayu
Det er definitivt ikke manko på guilty pleasure-innhold å velge av fra realitybobla, men flere av 730.no sine lesere utpeker også denne godbiten som noe av det bedre. Og vi sier oss ikke uenige.
Når du først har sett en episode med disse husfruene, skal det godt gjøres å ikke la seg rive med. Her får du alt i fra smålige diskusjoner på middager i Malibu til vinglass-kasting og krangling på luksustur til Amsterdam(n).
Dersom du savner litt drama i livet, men egentlig ikke vil være involvert i det selv er dette den perfekte guilty pleasure-serien for deg.
Sex and the City (1998-2004)
Hvor: HBO Max
Fra ekte husfruer til fiktive. Vi er litt usikre på om denne perlen egentlig kan kvalifiseres som guilty pleasure, da serien i sin tid vant både Emmy og Golden Globe-priser for beste komisere. Men la gå.
Sex and the City er i likhet med andre på denne listen, en sånn serie man kanskje ser på med nye øyne om man går for en binge-watch i dag. En god del fra serien blir i dag kritisert, blant annet når det gjelder representasjon. Casten, inkludert de både gjesteroller og statister, er ofte mer eller mindre blendahvitt. I tillegg blir spesielt Carrie anklaget for å både slutshame og for å ha et nokså trangsynt syn på biseksualitet.
Når det er sagt vil vi heller se på gamle episoder av Sex and the City og til tider cringe litt over ting som ikke ville bli gjort i dag, enn å se på det veldig åpenbare forsøket på å være superwoke og gjøre opp for originalseriens feil i And Just Like That…
Elite (2018–)
Hvor: Netflix
Vi beveger oss tilbake til den yngre garden igjen. Nærmere bestemt den spanske Netflix-serien Elite, som kan minne om en slags crossover av Gossip Girl og How To Get Away With Murder.
Den første sesongen av Elite starter som et – faktisk veldig bra – whodunnit-mysterie, blandet med hverdagslige utfordringer når det gjelder både kjærleik og vennskap. Serien fortsetter også nokså bra i sesong 2 og relativt greit i sesong 3. Her burde det derimot kanskje vært på tide å si farvel.
Men neida. Elite holder det fortsatt gående, til tross for at over halvparten av seriens originale cast er byttet ut. Mange av disse er for øvrig også byttet ut igjen… I likhet med både GG og OTH, er serien nå på kanten til å føles mer ut som en telenovela. Men hei, det blir jo ikke mer guilty pleasure enn det?
True Blood (2008-2014)
Hvor: HBO
Vi beveger oss tilbake til vampyrenes storhetstid anno 2008. The Vampire Diaries ble også foreslått av våre lesere, men hakket flere kunne anbefale vampyrserien som kom først – True Blood.
Kanskje er det fordi serien typ var den eneste i sjangeren som ikke tok seg selv så seriøst på den tiden? Eller fordi den gikk på HBO ikke CW, og hadde mulighet til å være såpass drøy som den er – både når det gjelder blod, drap, språk og sex.
True Blood sparer i alle fall ikke på kruttet, og et ypperlig alternativ for de som har vampyrer som en ekstra guilty pleasure.
Criminal Minds (2005–)
Hvor: TV 2 Play
Klassikeren som aldri vil dø ut. Etter 15 sesonger, over 300 episoder og flere spin-off-serier, bestemte CBS seg for å ikke gi grønt lys for Criminal Minds sesong 16.
Men det ser derimot ut til at det er flere enn 730.no sine lesere som har denne som en av sine guilty pleasures, for to år senere kom Paramount+ inn på banen som en reddende engel for å fornøye serien. På en måte.
I dag har serien fått tittelen Criminal Minds: Evolution, og fikk grønt lys for sesong 2 i januar i år. Mange ser dog på dette som sesong 17 og kaller det fortsatt bare Criminal Minds.
Glee (2009-2015)
Hvor: Disney+
Sist, men ikke minst ble selvfølgelig Glee nevnt av flere. Ryan Murphy-serien ble i sin storhetstid nominert til bransjens største prisutdelinger som Emmy Awards, SAG Awards og Golden Globe.
Med tiden skrantet dog også denne serien, og ble mer eller mindre til noe som fikk holde på litt for lenge enn den burde. Igjen, high school-serier funker best når alle faktisk er på high school.
Flere av skuespillerne har også ytret sin misnøye over serien i ettertid. Selv om mye av det sikkert kan skyldes alt dramaet i kulissene. For ikke å glemme de tragiske dødsfallene til blant andre Cory Monteith og Naya Rivera.
De første sesongen av Glee har derimot sine gode øyeblikk som fortsatt kan gi en god latter i dag også – mye takket være Jane Lynch aka Sue Sylvester.
Dett var dett.
Vi håper listen kan gi deg litt inspo nesten gang du trenger noe å binge.