Hopp til hovedinnhold
Netflix-the-Crown-ed-mcvey-meg-bellamy-luther-ford
730.no tar en prat med Ed McVey, Meg Bellamy og Luther Ford alias skuespillerne fra The Crown (Michael Buckner/Variety/Getty Images)

The Crown: 730.no møter skuespillerne fra Netflix-serien 👑

Er du klar for avslutningen på The Crown?

I går var det duket for visningen av den aller siste episoden til Netflix-flaggskipet The Crown.

Det eksklusive eventet fant sted i Den Norske Opera & Ballett, hvor også flere av skuespillerne dukket opp.

Nærmere bestemt Ed McVey, Meg Bellamy og Luther Ford.

Del to av den aller siste sesongen av den royale serien tar oss med til 2000-tallet, og vi får møte eldre versjoner av både prins William, prinsesse Cathrine alias Kate Middleton og prins Harry.

Prins William spilles av Ed McVey og han ser egentlig klin lik ut som prinsen den gang da – selv om han ikke er så enig i det selv, men det kommer vi tilbake til. Kate Middleton spilles av Meg Bellamy og Luther Ford er prins Harry.

Før 730.no dro for å se siste episode i operaen, tok vi turen innom Sommerro for å slå av en prat med godgjengen.

Som for øvrig allerede hadde funnet seg godt til rette i hovedstaden – på Svanen for å være presis.

(Netflix)

Luther: – Vi hadde en fantastisk kveld i går. Vi dro til en cocktailbar. Hvor var de vi dro? Svanen?

Ed: – De hadde de mest fantastiske cocktailene.

Luther: – Jeg tok en med jordbær og tomat. Det høres ikke veldig bra ut, men det var det!

Har noen av dere vært i Norge før?

Ed: – Nei, men det er så fint her. Med snøen og alt sammen, det føles skikkelig julete. Det er ikke noe snø i London. London er egentlig bare veldig meningsløst når det snør. Alt bare stopper opp, ingenting funker. Det er grusomt. Her i Norge virker alt så enkelt og alle vet hva de skal gjøre.

Vel… Dere har ikke vært her når den første snøen kommer, haha. Men dere liker dere her så langt?

Ed: – Ja, vi kom hit i går kveld. Dette hotellet er fantastisk, men det er vel noe av det meste vi har sett. Men det er vakkert her og folk er veldig hyggelige.

Meg: – Og luften her bare føles renere.

Ed: – Ja, luftkvaliteten! Den er så krisp og kald. Du våkner liksom litt av den.

(Netflix)

Luther. – Jeg liker energien her. Alt og alle har en god energi og et fint tempo.

Ed: – Ja, og da vi kom til flyplassen og møtte på sikkerhetsvakten. Hyggeligste sikkerhetsvakten jeg har møtt. Han anbefalte oss restauranter og alt mulig.

Meg: – Og fyren på cocktailbaren var også hyggelig! Vi er store fans!

Ed: – Vi kan godt bare fortsette å snakke om Norge egentlig.

Vel, vi må jo snakke litt om å The Crown også så klart.

Alle i kor: – Buuuu!

Gjengen samlet i operaen i Oslo for visning av siste episode (Instagram/luther3ford)

Hahah. Dette er jo deres første sesong – var dere fans av serien før dere ble castet?

Ed: – Ja! Jeg eeeelsket den. Jeg var en stor fan og det å få være en del av den er veldig spesielt.

Dette er jo også slutten på det hele. Hvordan føles det?

Meg: – Det er fantastisk! Vi klarte akkurat å snike oss inn, haha. Akkurat på hengende håret.

Ed: – Ja, og det er en utrolig bra serie. Den har masse energi og vi ender det på en veldig spennende måte.

Hva har vært det beste med å bli med i serien?

Meg: – Foruten om at den har totalt endret livene våre, så vil alle menneskene være noe jeg tar med meg videre. Før vi fikk jobben sa alle til oss at dette ville bli den lykkeligste jobben dere får, og det var det virkelig. Alle er så snille og det er så intimt. Det blir som en familie, og du glemmer litt at det er en så stor suksess. Det føles ikke ut som en så stor maskin når du holder på.

Luther: – Denne reisingen også har vært utmerket!

Ed: – Ja, da jeg fikk jobben så regnet jeg aldri meg at pressen skulle være som det her. Jeg trodde det ville være noe stort i London. Vi skal gjøre masse promo i London også er det det, men så får vi reise. Vi har vært i Los Angeles, New York, her. Det er sinnsykt.

Sjekk ut traileren til The Crown sesong 6 del 2 nedenfor.

Har dere vært noen andre steder i Skandinavia?

Ed: – Nei, eller jeg har vært i København, men det var tidligere og bare en ferie. De har bra restauranter og mye bra mat. Jeg spiste sushi der, som vi også spiste her i dag. Den var også veldig god.

Luther: – Det virker som det er mye god mat i Skandinavia. Liker du mat? Er du en foodie?

Elsker mat!

Luther: – Hva er favoritten?

Hmm… Det må nok kanskje bli thai.

Meg: – Korrekt!

Ed: – Haha, korrekt. Du har rett! Du vinner!

Meg: – Du har bestått.

Hahah. Men fra thaimat til The Crown og menneskene du nevnte Meg. Hvordan har dere blitt tatt i mot av de andre skuespillerne?

Ed: – Alle var veldig snille, og det var som Meg nevnte at det var veldig familiært. Alle fikk oss til å føle oss veldig velkomne og de var veldig profesjonelle. Jeg lærte mye om å være profesjonell på settet. Spesielt fra Imelda [Staunton]. Ikke noe fra disse to, spøker Ed og peker på Meg og Luther.

The Crown sesong 6 thecrown season 6 7 730no netflix norge
Imelda Staunton som dronning Elizabeth II (Netflix)

– Neida, men spesielt fra Imelda. Jeg var heldig nok til å få gjøre et par scener med henne. Du skjønner hvorfor hun er der hun her. Hun er utrolig, og det er bare et privilegium å få se disse menneskene som har holdt på med dette så lenge og er så gode til det de gjør. Det er litt av en ære for en ung skuespiller å være rundt.

Meg: – Ja, det føles ut som en masterclass.

Følte dere noe press? Ikke bare med tanke på hvor stor serien er, men også det at dere skal spille virkelige mennesker?

Meg: – Ja, og av begge grunner. Jeg hadde sett serien før og elsket den, og man vil jo ikke skuffe noen. Men så klart følte i alle fall jeg på et ansvar fordi man spiller et ekte menneske. Og det er ikke sånn at de en gang har vært i live, de er i live og jobber i dag. Så det er på en måte litt ekstra ansvar, men det førte bare til at jeg gjorde ordentlig research slik at man kan være så autentisk som mulig.

Ja, hva gjør man egentlig for å forberede seg på å spille disse personene?

(Netflix)

Luther: – Det er et veldig stort research-team. Det er nesten litt som hjemmelekser, fordi får all denne informasjonen om alt du må vite også jobber du med det. Også jobber man med en bevegelses-lærer og en dialekt-lærer. I tillegg har man prøver med kostymeavdelingen, hår og sminke – det er så mange involvert.

– Det er ikke sånn at du bare får all informasjonen også blir du etterlatt til deg selv.

Ed: – Nei, det er ikke sånn: Når du kommer tilbake så bør det være bra. Man får så mye hjelp.

Hørte noen av dere at dere liknet på noen av de dere spiller før dere fikk rollen?

Ed McVey som prins William (Netflix)

Ed: – Nei.

Luther: – Virkelig!?

Ed: – Ja, virkelig. Helt ærlig aldri. Det er først når folk ser meg i full hår og sminke at de sier sånn: Å ja, du likner kanskje litt på han. Ikke hvis jeg har litt skjegg og sånt, men når jeg tar det vekk så er det noen som sier: Ja, jeg ser det kanskje litt.

Meg: – Jeg føler du [Ed] likner mest.

Luther: – Hvem synes du likner mest av oss?

Jeg tror det må bli deg, Ed. Men spesielt på bildene fra serien.

– Ok, ja. Vel, tusen takk! Men ja, du har jo som sagt folk som er det beste på det de gjør, som gjør det de kan for å få deg til å se likne så mye som mulig. Du klarer ikke det selv.

Meg: – Kanskje med masse plastisk kirurgi.

Haha, men hva sa menneskene i livene deres da dere fortalte at dere skulle være med i The Crown, da?

Luther Ford og Ed McVey (Netflix)

Meg: – De var så gira! Min familie visste at jeg ville bli skuespiller siden jeg var tre år gammel. Så de var bare veldig glade for at jeg hadde fått en jobb, men så er det så klart den ekstra delen om at det er The Crown. Det er jo gaaanske fint.

Luther: – Jeg tror at mine venner og familie bare synes det var hysterisk. De var bare sånn: Hva!?

Hva med fansen, da? Har dere fått noen reaksjoner?

Ed: – Ja, jeg føler at folk er gira på å se det. Som er veldig kult. Det virker som om de fleste er ganske positivet til forholdet mellom våre karakterer, og de vil se hva alt oppstyret handler om.

Dersom dere fikk muligheten til å spille en annen historisk karakter – død eller levende – hvem ville det vært?

Ed: – Jeg måtte ha jobbet veldig mye med syngingen og gitarspillingen min, men jeg ville elsket å spille Kurt Cobain i en biopic. Det ville vært fantastisk.

Luther: – Jeg ville likt å spille Josef, som i Maria og Josef. Men bare om Josef. Liksom, hva skjer der? Hvordan føler han det? Å, du er gravid? Med hvem? Hahah.

Meg: – Jeg vet faktisk ikke. Jeg ville likt å spille Amy Winehouse, men det er det allerede en annen fantastisk skuespiller som gjør.

Meg Bellamy (Netflix)

Det er jo veldig mye spenning rundt at dette er den siste sesongen av The Crown, og mange gleder seg veldig.

Hvilken annen serie har dere gledet dere mest til å se avslutningen til?

Meg: – Godt spørsmål! Hmm… Jeg tror min må bli Killing Eve. Jeg kunne ikke vente med å se den avslutningen.

Luther: – Er dette i fortiden eller noe som kommer? Jeg tror uansett The Sopranos. Jeg elsket det.

Ed: – Min var nok Succession. Det var intenst.

Gode valg! Tusen takk for praten, også håper vi dere koser dere resten av tiden deres i Norge. Vi gleder oss til å se avslutningen!

Del 2 av The Crown sesong 6 kommer på Netflix 14. desember.

Sjekk ut 730.no på TikTok, hvor det kommer mer fra rød løper på eventet.

@730.no

The Crown-aften i Oslo 👑 stay tuned for mer fra den røde løperen! #730no #thecrown #thecrownnetflix #netflix #fmk

♬ The Crown – Main Theme – Geek Music

Se også: 730.no tar en prat med skuespillerne fra Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Nyeste saker fra 730.no

Les mer