Hopp til hovedinnhold
DREW & ALEX ALIAS THE CHAINSMOKERS (604/DIM MAK)

730 x The Chainsmokers: – Inviter oss til Norge, pleeeease

DREW & ALEX ALIAS THE CHAINSMOKERS (604/DIM MAK)

It’s not even summer, why does the DJ keep on playing «Summertime Sadness»? After we go to the bathroom, can we go smoke a cigarette? I really need one. But first…. LET ME TAKE A #SELFIE!

Vi husker dagen som om det var i går. Men det var ikke i går. Det var 1. februar: Dagen vi våknet opp til The Chainsmokers’ video til «#SELFIE», via Steve Aokis label Dim Mak. Tre måneder senere og låten er selvfølgelig en global hit, og vi måtte selvsagt ta en prat med den kjederøykende New York-duoen alias Alex Pall (28) og Drew Taggart (23).

Hei! Dere er på turné nå, hvordan går det?

Alex: 
– Det går dødsbra! Konsertene blir bare større og større, og fansen mer og mer gira. Det er awesome.

Hvor er dere i dag?

Drew: – Vi hadde en fridag i dag, så vi er hjemme i New York.

Så hva gjør dere når dere først har fri?

Alex:
– Vi jobber…

Åja.

Alex:
– Ja.

Hvor har dere vært på turné så langt?

Drew: – Nord-Amerika. Så Mexico, Canada og USA. Men vi skal til Australia også, og så Europa i hele sommer for å spille på festivaler.

Kommer dere til Norge?

Drew: – Vi vet ikke noe helt sikkert ennå, men vi håper det.


(604/DIM MAK)

Visste dere at #SELFIE er en av de mest streamede låtene i Norge akkurat nå? (Nr. 6 hos Spotify.)

Drew: – Ja, kjæresten min er norsk (!) så hun holder meg oppdatert på hvordan det går i Norge. (Okay, jeg research’et stalket meg frem til at det er hun her.)

Oi, hvordan traff dere hverandre?

– Bare rundt om kring i byen, hun bor her i New York…

Okay, kult. Men tilbake til #SELFIE, hvordan ligger den an i USA?

Alex: – Det går veldig bra, vi er høyt oppe på både iTunes og Billboard. (16. plass på Billboard Hot 100.) Alle radiostasjonene spiller den, og det er veldig spennende. Hver gang vi sjekker YouTube har den gått opp, sist jeg så hadde den over 20 millioner visninger, nå har den sikkert 23 millioner.. (Fun fact: Snart 80 mill!)

Hadde dere trodd #SELFIE skulle bli så populær?

Alex: – Vi laget den bare fordi vi syntes den var funny. Det er vanskelig å huske hva vi tenkte på da vi først laget låten, men den har kommet mye lenger enn vi hadde forventet.

Drew: – Da vi laget videoen gjorde vi alt vi kunne for at den skulle «go viral». Vi fikk fans til å sende inn selfies, og håpet at det ville få dem til å spre videoen videre. Vi kontaktet også alle kjendiser vi kjente til, eller andre som hadde innflytelse i sosiale medier, og spurte om de ville sende inn noe til videoen. Halvparten av dem gjorde det, så det er kult. Vi jobbet hardt for å lage noe mange ville dele, og det funka.


(604/DIM MAK)

Kjendisvarsel: Se opp for Snoop Dogg/Lion i videoen, samt David Hasselhoff som sporty nok stilte opp i Baywatch-kostyme.

Hvordan kom dere på navnet The Chainsmokers?

Alex: – Navnet var ledig over alt, på Instagram og sånn, så da bare tok vi det. (#HUMOR)
 
Hvordan traff dere hverandre?

Drew: – Vi ble introdusert for et og et halvt år siden av en felles venn. Alex var DJ og jeg produserte musikk, og vi følte at vi ville bli et bra team.

Dere har gjort mange remixer av artister som Icona Pop, Bastille, Two Door Cinema Club og The Killers, hvem er den neste dere vil jobbe med?

Alex: – Vi vet det ofte ikke før en sang kommer ut og vi merker at vi digger den, men vi kunne gjerne gjort noe med Lykke Li eller A-Trak.

En av remixene deres er «Goodness Gracious» av Ellie Goulding. (<3) Hvordan skjedde det?

Drew: – Labelen hennes kontaktet oss og spurte om vi ville remixe Ellie Goulding. Vi har vært fan av henne i en evighet, så det var en stor ære.

Mange av remixene deres er av europeiske artister, er det tilfeldig?

Alex: – Vi liker veldig mange fra Europa, og spesielt Skandinavia. Vi kjenner oss mer igjen i mange av låtene som er skrevet i det området enn i andre steder i verden. Vi liker for eksempel sounden til artister som svenske NONONO og Say Lou Lou.

Er det noen norske artister dere liker?

Drew: – Jeg føler at vi skal gjøre noe med en norsk artist snart… (Drew og Alex mumler i bakgrunnen, og de er usikker på om den de snakker om er svensk eller norsk.)

Alex: – Sverige har sjukt mange bra artister nå.. Chvrches? Nei, de er fra Skottland.. Men jeg føler at vi skal remixe noen norske snart. Vi får se.

Hender det at én av dere elsker en artist eller låt, mens den andre hater den?

Drew: – Egentlig ikke, vi har ganske lik smak når det kommer til musikk. Noen ganger jobber jeg med noen låter mens Alex har noen andre, men vi ender som regel opp med å samarbeide.

Har dere en guilty pleasure-låt?

Alex: – Ja, «Or Nah». Har du hørt den?

Eeeeh, husker ikke, men skal sjekke.
 
Alex: – Ja, det må du. Den er av Ty Dolla $ign og heter «Or Nah». Skriv det ned, det staves O-R mellomrom N-A-H. Som i «or not», men «or naaaaaah». Okay?

Ja, kult, jeg skal høre den etterpå.

Alex: – Bra, den er awesome.

Uans, dere poster mange av låtene deres på Soundcloud. I Norge er vel streaming størst nå; har dere noen tanker om streaming, nedlastning og hva som er fremtiden for musikkbransjen?

Drew: – Vi prøver å la musikken være tilgjengelig på så mange platformer som mulig, iTunes, Soundcloud, Spotify, YouTube…Vi prøver å være over alt, sånn at du kan høre på oss uansett hva du bruker.

Alex: – Pengene du tjener på Spotify er sykt rip-off for artistene. Alle bruker det, men selv om låta di blir streamet en milliard ganger tjener du bare noen hundre dollar. Det er urettferdig. (Da har artisten trolig en dårlig deal med sitt musikkselskap. Norske Broiler har fått utbetalt flere millioner kroner via Spotify, red.anm.)

Drew: – Vel, da CD-en kom var alle stressa, da kassetten kom var alle stressa, da digital nedlastning kom var alle stressa, og nå tar streaming over for nedlastning. Men jeg tror ikke musikkbransjen er død, den forandrer seg bare.

– THAT IS SOOOO RATCHET… (604/DIM MAK)

Blir det vanskelig å følge opp #SELFIE»?

Alex: – Vi føler litt press, men vi kan bare lage noe vi synes er kult, og så finne morsomme måter å promotere låten på så den blir så stor som mulig. Det vi gjorde med «#SELFIE» var å lage noe vi selv syntes var artig og som folk kunne ha det gøy med, og det gikk jo veldig bra. Så da må vi bare fortsette å lage noe vi digger, og håpe at resten av verden catcher det.

Hvem ville dere tatt et selfie med?

Alex: – President Obama. Og et med Putin, men jeg vet ikke om det kommer til å skje..

Så hva ville dere gjort om dere var presidenter for en dag?

Drew: – Eeeh…Vi ville festa på Air Force One. Yeeeeeah.

Jenta på badet i «#SELFIE»-videoen er hot. Hvem er hun, og er det hun som faktisk snakker på låten også?

Alex: – Hun i videoen er en vennninne av oss som er modell i New York, så vi bare spurte om hun ville være med. Men nei, det er ikke hun som snakker i videoen, hun er en annen venninne som heter Alexis.

Hvordan fant dere på alle de kleine tingene som blir sagt i videoen?

Drew: – Vi hadde mange ideer etter å ha hørt morsomme ting dere jenter (!) sier, så vi fikk Alexis til å komme innom for å brainstorme. Så hvis vi hadde en idé kunne hun bekrefte at det var «rett», og si nøyaktig hvordan jenter ville sagt det. Flere ganger var det akkurat sånn det var.

Har noen av dere vært i Norge?

Alex: – Nei, men vi har veldig lyst! Vi skal til Europa i sommer, forhåpentligvis i juli, så vi håper vi blir booket til Norge også.

Hva er det beste stedet dere har vært til nå?

Alex: – Vanskelig å si, turnéen har liksom akkurat startet, men California, og så hadde vi noen fantastiske konserter i Canada,  mens Toronto var utrolig bra.

Hva er det beste eller rareste som har skjedd så langt?

Alex: – Det er rart å bli gjenkjent. Drew gikk inn på burgersjappa In-N-Out
og ble gjenkjent, og folka begynte å rope «Chainsmokers!». Det er ganske nytt for oss.

Det er vel ganske mange som vil ta selfies med dere?

Drew: – Ja, vi tar mange selfies med fans, men det liker vi. Vi blir ikke lei av det så lenge folk oppfører seg.

Okay, nå skal jeg si to artister, og så må dere si hvem av dem dere helst ville samarbeide med… Kanye West eller Azealia Banks?

Alex: – Kanye. Han har gitt ut mye, Azealia Banks har sånn… to låter. Og Kanye er bedre.

Lady Gaga eller Katy Perry?

Drew: – Katy Perry, hun virker mer åpen for å samarbeide. Med Gaga handler alt om henne.

Rihanna eller Miley Cyrus?

Alex: – Rihanna. Vi liker virkelig Miley, men Ri er bare en ekte stjerne. Alt hun gjør er fantastisk, et av målene våre er faktisk å jobbe med henne en dag.

Beyonce eller Britney Spears?

Alex: – Beyonce, hell yeah! Hun er et ikon, det hadde vært kult å bare henge med henne.


One Direction eller Justin Bieber?
 
Drew: – Huff. Akkurat nå? Godt spørsmål… Justin Bieber, tror jeg, han er i fyr og flammer om dagen, hele fyren er hilarious.

Forresten, jeg så på SoundClouden deres at dere synes Troll 2 er den verste filmen ever…

Alex: – Å herregud, har du sett Troll 2? Vi liker dårlige filmer, det er veldig underholdende. (Mer om Troll 2 her!)

Ja, faktisk. Men har dere sett The Room? Den er enda verre.

Alex: – The what? The Womb?


Nei, The Room av Tommy Wiseau. Den er verre enn Troll 2, hvis dere liker dårlige filmer må dere se den.

Drew: – Hvis den er verre enn Troll 2 må den være forferdelig. Troll 2 har jo forresten ingenting med Troll 1 å gjøre heller, men den er funny…

Da er tiden ute gitt, har dere noe dere vil si til norske fans?

Drew:  – Si til norske konsertarrangører at de må booke oss i sommer! Please. Takk!
 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer