730.no x Ruel om fansen, kjærlighetssorg og vennskapet med Billie Eilish

14. des 2019 kl. 19:40

Ruel Vincent van Dijk fra Sydney er bare 17 år gammel, men reiser allerede jorda rundt for å spille konserter.

Imponerende, spør du oss!

Da australieren gjestet Oslo, traff han 730.no for en prat om livet som tenåringsgutt og artist, hvem han skriver sine kjærlighetslåter om og møtene med Billie Eilish.

Vi var ikke de eneste som møtte opp for å se godgutten. Fansen var på plass mange timer før dørene til Vulkan Arena åpnet.

Det er ekstra stats at Ruel valgte å starte europaturnéen sin med konsert i Tigerstaden.

(Instagram/oneruel)

Ruels musikkarrieren startet i 2015, da faren hans sendte inn en demo med 14-åringens cover av James Bays «Let It Go» til den Grammy-vinnende produsenten M-Phazes.

Amerikaneren, som tidligere har jobbet med Madonna, Eminem og Demi Lovato, ble toppfornøyd: «Jeg mistet tankene mine da jeg hørte stemmen hans for første gang.»

Ruel fikk raskt en stor internasjonal fanbase etter han slapp låtene «Golden Years» og «Don’t Tell Me» i 2017.

Sistnevnte fikk en ekstra boost da selveste Elton John spilte låta og snakket varmt om «denne gutten» under radioshowet Rocket Hour på BBC Radio 1 .

Les vår prat med 17-åringen under musikkvideoen til Elton Johns favoritt-Ruel-sang!

Velkommen tilbake til Norge, Ruel! Hva synes du landet i kalde nord?

– Tusen takk! Jeg er glad for å være tilbake. Helt ærlig, jeg elsker Norge! Forrige gang jeg var her var bedre, fordi da var det sommer. Men i går jeg gikk rundt i denne fine byen og det var så gøy. Alt er så nærme her, så man kan jo bare gå overalt.

Du er fra Australia som ligger ganske langt fra Norden. Hva har du hørt om Norge?

– Jeg har hørt mye om hvor kaldt det er her, og at alle er veldig hyggelig! Og alle jeg har møtt har vært det.

View this post on Instagram

final stretch. europe leg of the free time world tour starts today in oslo. make this the best leg yet europe 🙂 by @snapshotbam

A post shared by RUEL (@oneruel) on

Hvordan er det å være en 17 år gammel gutt fra Sydney og reise jorda rundt for å spille konserter og ha jenter skrike etter seg? 

– Det er rart… Jeg klarer ikke se for meg at jeg kan bli vant med det, men jeg er så takknemlig. Jeg er redd for å tenke for mye på det, for da føler jeg at det er lett å bli en drittsekk. Beklager uttrykket, men ja, du skjønner… Jeg liker bare å holde meg selv litt distansert fra å tenke for mye på det, men igjen, jeg er supertakknemlig for alt jeg får oppleve og menneskene jeg møter.

Det står en stor gjeng med tenåringsjenter ute i kulden flere timer før konsert din. Hvordan føles det å møte fansen din?

– Det føles helt sinnssykt at jeg får reise rundt og møte mine fine fans. Altså jeg er i Norge nå! What the hell?! Hvorfor er jeg i Norge? Jo, fordi jeg har en fansbase her og det er fantastisk.

Ruel ble også meget godt tatt imot i Tokyo, faktisk så godt at han tenker på å flytte dit.

View this post on Instagram

i think i might move to tokyo 📹:@snapshotbam

A post shared by RUEL (@oneruel) on

Vi er så glad for at du tok turen helt opp hit. I høst ga du ut din andre EP; Free Time. Hvordan var det å skrive og spille inn den?

– Jeg visste ikke at jeg skrev en hel EP. Jeg bare var i en periode der jeg skrev mye, og tenkte ikke på hva produktet skulle bli. I denne perioden hadde jeg skrevet 35 sanger. Så valgte jeg syv av alle ideene, og jobbet videre med dem. Det var viktig for meg at det ikke var syv ballader eller syv R&B-låter, men varierte sanger som representerte meg.

Hva handler din populære sang «Painkiller» om?

– Dette er en de mer «up beat»-låtene på EP-en. Definitivt litt mer positive vibes i den! Den handler om å savne mitt hjem, og hvor mye jeg elsker å være hjemme. Sangen handler om hvordan det er en smertedemper å være hjemme. Så snart jeg går av et fly i Sydney, puster jeg helt ut. Jeg har den beste følelsen når jeg er der.

Kjekkas-alarmen går av når Ruel er i byen!

Borte bra, men hjemme best<3 Det er over to år siden du slapp din første låt. Hva har endret seg siden den gang?

– Livet mitt har endret seg enormt! Da jeg ga ut min første sang, ante jeg ikke hva jeg skulle forvente. Jeg ga den ut, fordi jeg synes det var gøy og ville se hva som skjedde. Jeg fikk jobbe med en fantastisk produsent, helt fra min første utgivelse, så jeg prøvde å gjøre mitt beste fra starten av.

– Plutselig begynte ballen å rulle. Låten ble mer og mer populær, men det som virkelig gjorde underverker var da Beats 1 brukte den til en stor kampanje. Da skjønte jeg at dette kan jeg faktisk gjøre, så etter det skrev jeg bare flere sanger og ga dem ut. Jeg føler virkelig jeg har vokst som låtskriver, og vet mer hva jeg vil med musikken. Jeg har klarere ideer for fremtiden min!

Her kan du se den stjernespekkede reklamen for Beats by Dr. Dre sin «#AboveTheNoise»-kampanje med en av Ruels første låter som soundtrack.

I snutten ser vi blant annet tennislegenden Serena Williams, fotballstjernen Neymar Jr., skuespiller og modell Cara Delevingne og skuespiller Michael K. Williams, best kjent fra Netflix-favoritten «When They See Us» og HBO-klassikeren The Wire.

For en person som aldri har hørt Ruel før, hvilken låt burde være deres første?

– For å skjønne min «sound» best vil jeg tro «Painkiller». Eller, åh det var vanskelig, fordi jeg føler at sangene mine er så forskjellige… Hm… Men ja, jeg må si enten «Painkiller» eller «Don’t Cry».

Nylig vant du en MTV European Music Award for «Beste australske artist». Hvordan var den opplevelsen? Var du på selve showet i Madrid?

– Det var crazy! Jeg var ikke tilstede. Jeg visste ikke at jeg var nominert før en uke før showet. Jeg kunne ikke komme på prisutdelingen fordi jeg var på turné. Men det var sååå gøy at jeg faktisk vant!

Ruel synes det var så sykt at han vant kategorien «Beste australske artist» under årest EMA, at han måtte dra seg litt i håret.

Det er rart – og gøy – at de kårer beste australske artist under en europeiske musikk prisutdelingen, men dere er jo også med på Eurovision Song Contest…

– Ja, det er rart! Vi er med på alt, europeiske og asiatiske konkurranser. Vi bare sniker oss med på alt!

Hyggelig å ha dere med på laget! Du har postet flere bilder med Bille Eilish på Instagram. Hvordan møttes dere?

– Jeg har vært heldig nok til å møte Billie flere ganger. Vi har som oftes møttes tilfeldig på festivaler vi har spilt på. Første gang vi møttes var da Billie besøkte Australia for første gang. Jeg liker musikken hennes veldig godt, så det var gøy. Siden da har vi bare holdt kontakten. Hun er en utrolig hyggelig person, som det alltid er koselig å møte.

Ruel og Bille Eilish er en duo vi kan like!

Du ble 17 år i oktober. Hva er den største forskjellen mellom 16 år gamle Ruel og 17 år gamle Ruel?

– Jeg er helt lik! Ingenting har endret seg, bortsett fra at jeg er ett år nærmere å bli voksen og at jeg lovlig kan drikke i noen europeiske land, hehe…

Det virker som mange av sangene dine handler om kjærlighet og kjærlighetssorg. Først og fremst, hvem er disse menneske du er så hjerteknust over?

– Mange av sangene er veldig, jeg understreker veldig, overdrevne. De handler ikke alltid nødvendigvis om mennesker, men opplevelser og følelser som minner meg om kjærlighetssorg. Jeg har ikke opplevd ordentlig kjærlighetssorg før, fordi jeg ikke har vært i noen forhold. Jeg føler mange av sangene mine handler om kjærlighet, men igjen, mange er også ikke det. Jeg vil holde meg unna å kun skrive kjærlighetssanger, for å holde meg frisk og unik!

Tenk hvor mange millioner hjerter disse to skjønningene har knust</3

(Instagram/oneruel)

Det høres bra ut! Det første Google foreslår når man søker opp ditt navn er «kjæreste». Hva vil du kommentere på det? Det er nok mange fans der ute som vil vite om de har en sjanse…

– Seriøst?! Åh, det ante jeg ikke! Jeg har ikke kjæreste, så det er rart.

Ikke så rart, med tanke på ditt talent! Hvilken annen talentfull artist drømmer du om å samarbeide med?

– Sååå mange! Jeg elsker Frank Ocean, Tyler The Creator, Jorja Smith, Rex Orange County, Billie Eilish… Eh, ja det er så mange. Alle jeg hører på selv hadde vært kult å jobbe med!

(Instagram/oneruel)

Oh, du har en god liste der! Hva med dine topp 5 norske artister?

– Oi, uhmmm! Jeg tror jeg kan nevne tre stykker. Aurora, Sigrid og Kygo.

Wow, det er imponerende! Nå kommer vi til å drømme om  Sigrid og Ruel-samarbeid i natt<3  Hva er din drøm som artist da?

– Personlig er jeg ikke en stor fan av å sette mål for meg selv. Jeg vet det er ganske uvanlig, men jeg føler at det er bedre for meg å bare se hvor karrieren min tar meg. Hvis jeg ikke blir glad av det jeg gjør, prøver jeg å ta et skritt tilbake og se hva jeg har lyst til. Jeg liker ikke å sette mål for meg selv fordi jeg blir redd for å sette for høye eller lave mål, så nei jeg liker ikke mål.

Guri, Ruel som spiser frokostblanding i verdensrommet er et sjeldent syn! #goals

(Instagram/oneruel)

Hva ser du frem til i det kommende året da?

– Dette er ikke relatert til musikk, men jeg vil bli bedre på surfing denne sommeren. Nå har jeg start to måneder fullstendig fri, der jeg kan slappe av i solen ved havet.

For sommeren nærmer seg med stormskritt for dere der under…

– Vi har straks sommer, ja! Nå er det slutten av våren, så snart sommer.

(Instagram/oneruel)

Det er helt utrolig! Kos deg med sommerferie! Når kan vi vente ny musikk fra deg?

– Jeg håper januar! En single i januar, så et album senere i 2020.

Vi gleder oss til album! Tusen takk for praten, Ruel<3

– Takk, selv!

Se også:

730.no x Isac Elliot: – Jeg har hatt hemmelig kjæreste i 3 år