Hopp til hovedinnhold

730 x Souldrop på Slottsfjell

LILLA SWAG (Souldrop)

Tidlig ettermiddag rusler jeg inn på Hotell Klubben for å treffe Even Brenna, Pål Myran-Håland og Thomas «Teddy Touch» Knudsen, nærmere bestemt den hete Hordalandstrioen Souldrop.

Gutta er i Tønsberg for å spille på Slottsfjellfestivalen, og til tross for noen rause timer på reisefot er beatbamsene opplagte og blide.

Velkommen tilbake! Konserten deres her i fjor var visstnok ganske skrullete?

– Ja, det var sykt fett i fjor. Det var andre gangen vi spilte sammen som Souldrop, så det var sykt artig å få så vill respons.

Fortsetter under klippet fra fjorårets konsert.

Dere hadde med dere Samsaya og Datarock på scenen også?

– Sam og Datarock stilte opp, men det var egentlig helt tilfeldig. Vi har gjort remixer for dem før, og de var i Tønsberg for å opptre uansett så vi tenkte de like gjerne kunne komme opp og hoie og skrike litt sammen med oss.

Gutta titter bromantisk på hverandre og smiler mens Teddy legger til:

– Vi var sykt nervøse før vi skulle spille. Ti minutter før vi skulle på kikket vi utover gulvet og så kanskje 20 stykker. Men da vi gikk på scenen strømmet folk til og det var vel en crowd på nærmere 2000 mot slutten, det var digg!

Vanker det noen overraskelser på scenen i år også?

Even strekker seg ut i sofaen og smiler hemmelighetsfullt:

– Ikke umulig. Vi har jo noen venner her som spiller. Det kan hende det skjer noe, det er viktig å holde ørene og øynene åpne, du får se over programmet.

Souldrop

Spotify
Web

Slottsfjell

Program
Facebook

Hvordan kjenner dere hverandre?

Pål: – Det første musikalske jeg gjorde var sammen med Teddy, under Ungdommens kulturmønstring i 1995. Vi hadde et band som vi kalte Underground Production, og gjorde instrumentale ting, litt DJ-greier og noen mash-ups. Teddy hadde to platespillere også hadde vi en sampler med 8-sekunders KRS-One vokalsamples. Vi var vel det eneste urbane alternativet til alle satanrockerne der. Vi begynte første å snakke om Souldrop da vi var naboer i London, men det hører også med til historien at vi delte et studio i Bergen senere, hvor vi på kveldene ble sittende å fikle med hverandres greier (#PAUSE – red. anm.), og det var vel da vi innså at vi egentlig bare burde gjøre noe sammen.

Har dere noen spennende prosjekter på gang?

– Vi har egentlig ingen spesielle planer akkurat nå. Det har vært fokus på festivalspillingen i sommer, vi skal også spille på Sjonafestivalen, Fresvikfestivalen og på Samfundet i Trondheim. Men vi må jo prøve å slippe en ny EP snart.

Er det noen andre norske artister der ute dere kunne tenke dere å jobbe sammen med?

– Vel, i det siste har vi kjørt en ganske unorsk klubbsound, så vi ønsker vel egentlig å sikte mot utlandet.

Fortsetter under klippet.Hvis dere kan plukke fra øverste hylle da?

– Det er vanskelig å si, vår erfaring er at å gjøre noe som er totalt forskjellig fra det vi har gjort tidligere er det som blir best. Fallhøyden blir ekstra høy om du tar for deg noe som er veldig likt deg selv.

Helt til slutt, hvem bør komme på konserten deres i dag?

– Alle! Alle som liker dansemusikk i hvert fall.

Souldrop spiller på Slottsfjellet i dag, fredag, klokken 19:00 på Baglerscenen.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer