730 x Sondre Justad: – Jeg inviterte en servitør ut på date

2. des 2015 kl. 00:00
SONDRE & 730-INTERN SOLFRID (SANNAH LØVHAUG)

SONDRE & 730-INTERN SOLFRID (SANNAH LØVHAUG)


Sondre Justad har hatt mye å gjøre denne sommeren og høsten. Helt siden han brøt gjennom i fjor, har han vært aktuell med superfine hits som «Tilbake» og «Riv i Hjertet», som 730 hadde førpremiere på. Se her.
 
Nå om dagen er kjekkasen på norgesturné med sanger fra debutalbumet sitt, og  lørdag 5. desember spiller han for et utsolgt (!!) Rockefeller. Stas!  
Vi traff den ekstremt hyggelige 25-åringen fra Lofoten for å prate litt om albumet, turnélivet, flauser og damer. Sjekk ut intervjuet under. 
 


Du har sluppet ditt første album! Gratulerer!


– Tusen takk!


Hvor stas er det?– Det er jævlig stas!
Hvor mye arbeid står bak?


– Jeg har jobbet veldig lenge med dette albumet. Jeg har jobbet med folk som Thomas Eriksen og Per Eklund, og har lagt sykt mye inn i arbeidet.


Hvorfor på norsk?

– Jeg synes det er fint å synge på eget språk. Jeg hører faktisk mye på svensk musikk! De er gode på å lage interessant morsmåls-pop. Pluss at de lager musikk som ikke er kødd liksom.


Haha! Kan du forklare platetittelen? 

– Tittellåten «Riv i hjertet» binder sammen albumet. Det er med låter om SÅ mye forskjellig. Tapt kjærlighet, vennskap og festing. Riv i hjertet har litt av alt, så jeg følte det passet som albumnavn. Det er en åpen tittel!
Fortsetter under
 


LIVE SHOW! (INSTAGRAM/SONDRE JUSTAD)


Hva er favoritten?

– Åhh… Alle låtene har fulgt meg så lenge! Jeg bytter på hele tiden. Akkurat nå? «Et sted» tror jeg. Den er ganske ny også. Btw, den har link til en annen sang på albumet, så let og finn!


Hæ? Så gøy! Har du noen hint?


– Kan ikke gi det haha, jeg vil at folk skal finne ut hvilken. Det er ekstremt enkelt da. Bare hør på melodiene og tekstene! Og, instrumentene!

Will do! Men hei, du har vært på en stor turné! Hvordan var det?


– Helt rått! Jeg møtte masse nydelige folk hele tiden. Det har vært mye bading, og det har vært helt vilt å spille for store mengder. Jævlig kult å ha en stor scene å rocke ut på.


Hvilket sted ga mest inntrykk?


– Stavernfestivalen var det kuleste stedet. Med pariserhjul og masse folk. Harstad var også gode minner. Jeg spilte min første utsolgte headline-konsert der i sommer! Helt sykt å stå backstage og høre folk synge sangene mine!

Fortsetter under 

Et bilde publisert av Sondre Justad (@sondrejustad)Sondre, hva er det sykeste du har gjort denne sommeren?

– Hahah, nei. Haha! Jeg vet ikke om dere tåler å høre dette… 


Joo det gjør vi!

– Jeg gjør mye rart… Det har vært en del nachspiel og det har vært fint og morsomt… Neeei, jeg kan ikke si det!!! La meg si noe annet. Jeg var på kafé i Oslo, og inviterte en dame som jobbet der ut på date. Det var ganske sykt, for det er ikke noe som jeg vanligvis ikke hadde gjort.


Haha! Så søtt! Men du, fortell det andre da! Er det SÅ ille?


– Hmm… JA, haha! Det er så ekstremt flaut. Neiii, jeg kan ikke si det! Ok, jeg kan si at det handlet om noen damer, jeg hadde vært i fylla dagen før, og så skulle vi bade, det er jævlig flaut å si. Jeg dreit meg ut, og er for feig til å si det.


We’re gonna leave you to it. Fortell heller ditt beste sommerminne!


– Det beste..? Jeg er fra en liten øy som heter Henningsvær. I sommer spilte jeg konsert på en fjelltopp hjemme i Lofoten sånn 400 meter over havet, og utsikten derifra var den øya. Det var sykt fint!
Det går veldig bra med deg dagen! Hva synes du om responsen på «Riv i hjertet»?

– Jeg er overrasket over at så mange har tatt den til seg! At den betyr mye for så mange er veldig koselig. Jeg visste ikke engang at jeg skulle ende opp med å bli artist, så det er kult å få så bra tilbakemelding. «Riv i hjertet» bikket for en stund siden 1 million streams!

Oppdatert: Nå har den rundet 2 millioner avspillinger hos Spotify. Musikkvideoen kom mandag, sjekk den ut her: 

Fortsetter under 
Gratulerer! Hva var det egentlig du ville bli? 


– Haha, takk! Jeg vet ikke? Jeg gikk på skole før og studerte statsvitenskap, jeg har jobbet på kafé, og jeg drev med teater en stund. Jeg kunne ha endt opp med å bli veldig mye rart.Haha, men nå er du aktuell med Rockefeller-gig på lørdag! Hva kan vi forvente?

– En konsert med mye energi! Jeg skal spille hele albumet, og mye nytt som folk ikke har hørt før. Jeg gleder meg masse!


Det gjør vi og! Takk for praten, Sondre <3

Og hvis du lurer på hvordan det gikk med daten… Se også: – Jeg elsker å bade, helst uten shorts!