Hopp til hovedinnhold
BERGENFEST 2016 (MORTEN PEDERSEN/730.NO)

730 x Oslo-aktuelle Jake Bugg: – Jeg vil bo i Norge!

BERGENFEST 2016 (MORTEN PEDERSEN/730.NO)

Det unge talentet 22. november.


(Vinn billetter her!


Jake og hans særegne stemme ble på ordentlig oppdaget som 18-åring, og har siden det gitt ut fine og emosjonelle hits som «Simple As This» og «Broken», som har fått fast plass i triste filmer. For ikke å snakke om Grey’s Anatomy <3

Vi ringte briten for en koselig prat i forkant av konserten, les nedenfor!
Hei, Jake! Går det bra med deg?


– Ja, hei! Det går veldig bra!
Hva gjør du på for øyeblikket?


– Akkurat nå lager jeg meg en deilig kopp med kaffe. Det er tidlig for meg enda, haha! (12:00) Sto nettopp opp, faktisk….Åhh. Dette skal bli et koselig intervju altså. Du ga ut ditt debutalbum som 18-åring og fikk øyeblikkelig mye oppmerksomhet. Hvordan var det?

– Det var veldig kult! Jeg fikk lov til å reise rundt i verden og møte masse kule mennesker. Jeg er takknemlig for at jeg har fått de mulighetene jeg har, og driver fortsatt med musikk som er veldig gøy.
Hva med ditt nye album? Hva har vært din største inspirasjonskilde til On My One?


On My One er inspirert av alt jeg har opplevd og erfart mens jeg har vært ute og reist. Albumet er egentlig et resultat av at jeg har tenkt mye på de siste årene. Det er veldig personlig.
Hvilken sang vil du si er favoritten din?


– Det må være «The Love We’re Hoping For». Den er ganske mørk og har en dyp mening. Det liker jeg. Liker også «Never Wanna Dance»!Hva er den største forskjellen mellom On My One og ditt første album?


– Den største forskjellen er vel at de nye sangene mine er mer personlige. Det er erfaringer fra mitt eget liv jeg har skrevet om. Jeg har også eksperimentert med andre sjangre, så On My One har litt soul, dance og pop i seg.Du har turnert albumet en stund. Hva synes fansen om de nye låtene?


– Jeg har spilt mange kule konserter så langt, og er veldig fornøyd med responsen! Jeg var spent på hva folk ville si om albumet, for det er litt annerledes enn hva jeg vanligvis har gitt ut. 


Du blir ofte sammenlignet med artister/band som Oasis og The Cure. Hva synes du om det? – Folk vil alltid sammenligne artister, og sette dem opp mot hverandre. Både Oasis og The Cure har gjort mye bra, og hatt suksessfulle karrierer. Jeg tar det som et kompliment, men gjør bare min egen greie. Man kommer ingen vei ved å ikke være seg selv. Jeg fikk aldri se Oasis live, og de er at mine favorittband. Eller var. 


– Det er kjipt. Jeg har heller ikke sett dem live som et band faktisk, så jeg er med deg. Deler smerten! Haha, takk. Men, hvem kunne du tenke deg å se live om du kunne? 


– Han holder fortsatt på, men Neil Young har jeg aldri sett live. Han vil jeg gjerne se! 
Fortsetter under

#TBT @royalalberthall, photo: @christiegoodwin

Et bilde publisert av jakebugg (@jakebugg)

Du kommer til Norge snart. Kan du beskrive Norge med 3 ord?


– 3 ord? Hmm… Vakkert og… veldig lite? Haha! Jeg synes Norge er et veldig fint land. Det er alltid like hyggelig å komme på besøk. Jeg har vært der en del ganger og spilt. Vet ikke hva det er, bare elsker å være i Norge!Åh, for et kompliment!


– Norge er sikkert veldig fint å bo i?Ja, absolutt. Verdens beste land faktisk! Eller, det var vel Norge og Canada på toppen sist jeg sjekket… 


– Jeg ville valgt Norge. Lett!Haha! Du bør prøve å bo her i et par måneder da.


– Ja, kanskje jeg skal det? Ikke om vinteren da. Da er det så utrolig kaldt.Sant.


– Jeg har faktisk tenkt mye på det. Jeg vil bo i Norge. Kommer hvert fall på ferie dit snart!
Gi oss en lyd da!


– Absolutt, det skal jeg!Men, først skal du spille konsert her. Hva kan vi forvente oss?


– Jeg kommer til å spille noen av mine nye sanger, og et par gamle. Litt av alt! Jeg liker å spille sanger folk vil høre.Du har sluttet å spille «Simple As This» da! Vi så at det var massiv respons på det i sosiale medier, haha.


– Ja, jeg pleide ikke å spille den live, men har faktisk gjort det i det siste! Mine tre siste konserter eller noe. Gjør nok det i Oslo!Åh, glede! Gleder oss masse. Takk for praten <3


– Haha, ha en fin dag!Tuusen takk, du og!


 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer