Hopp til hovedinnhold
SIVAS I AKSJON DA HAN SPILTE PÅ BY:LARM (LISA BJORHEIM/730)

730 x norgesaktuelle Sivas: – Dere har utrolig fine jenter her

SIVAS I AKSJON DA HAN SPILTE PÅ BY:LARM (LISA BJORHEIM/730)

Før by:Larm var danske Sivas Torbati en av artistene vi håpet mange fikk med seg, både i en egen sak, og via vår store festivalguide. Bor du i Bergen bør du glede deg til august, Sivas spiller nemlig med vår egen rap-prins Lars Vaular på sensommeren. Etter å ha vært fans lenge fikk 730 gleden av å møte den Tehran-fødte 30-åringen, en mann som lett kan bli nabolandets største rap-eksport.

Se vår prat med kjekkasen mens du hører på bangeren «Kbhavana»:Hei Sivas! Vi hørte det ble en lang kjøretur fra København til Oslo? 

– Det stemmer! Men vi var ganske forberedt på grunn av en flystreik, så det passet relativt greit at vi fikk tatt oss en roadtrip til Oslo. 

Godt at dere var forberedt! Hvor lang tid tok turen? 

– Det var seks timer, men det var en flott kjøretur og jeg fikk sett masse. 

Hva har du observert i Norge så langt?

– Jeg hadde aldri vært i Norge før by:Larm, men jeg synes det er kjempefint her, og ikke minst større enn København. Flotte og høye bygninger som er ganske synlige. 

Fortsetter under 


(LISA BJORHEIM)


Om vi derimot skulle til København en tur, hvilke tre steder bør vi besøke?

– Christiania! Det er et riktig flott sted, og det er veldig hyggelig der. Stedet har en fin atmosfære og man kan få utforske byen. 

– Nattelivet i København er et must!

– Og tivoliet, selvfølgelig!

Om du skulle anbefalt noen av dine venner i København til Oslo, hva hadde vært tre ting som var verdt å nevne?

– Dere har utrolig flotte jenter her.

–  Fin natur…

– Og by:Larm!

Tusen takk for flotte tips! Om vi skal bytte tema til musikk, så må vi nevne at du har en ganske stor fanbase her i Norge! Hvordan er det å ha i baktanken?

– Virkelig? Det viste jeg ikke! Jeg skjønte ikke helt hvordan vi endte opp med å bli booket på her, ettersom at vi ikke skjønner så mye av hverandre. Men samtidig synes jeg det er utrolig fett at vi kan høre hverandres musikk. Da er det ekstra stas å komme til nabolandene og spille for hverandre. 

Fortsetter under 


(LISA BJORHEIM)


I 2013 slapp du ut D.A.U.D.A og i fjor D.A.U.D.A 2. Hvordan var prosessen?

– Det tok jo lang tid før ting tok helt av. Det var en god del folk som delte musikken via sosiale medier som medførte til spredning, deretter plukket radiostasjonene det opp og spilte musikken. Ellers hjalp det å spille rundt om kring i DK via festivaler, konserter osv. Fra i fjor og til nå, har det gått i ett. Har klart å kapre en del priser, og håper å kapre et par til. 

Musikken din er unik ettersom at du velger å bruke ord og uttrykk som kan kanskje være litt vanskelig å skjønne. Vil du si at du har skapt en ny bølge innenfor dansk rap? 

– Overhodet ikke. Dette er sånn jeg prater med mine venner og familien min hjemme i København. Det er slang og som det er for dere, er dette også ganske nytt for andre dansker. Jeg velger å bruke disse ordene og utrykkene i musikken min for å sette et nytt perspektiv på rap, istedenfor å lage helt lik musikk som alle andre.  Det er litt vittig fordi jeg antar at dere har noe tilsvarende her i Norge?

Ja, det kalles «Kebabnorsk».

(*Latterkrampe som varer i hvert fall i tre gode minutter*)

– Det er jo så å si det samme i Danmark, der man bruker arabiske ord eller tyriske ord, som bare kommer seg inn i vanlig ordbruk. 


Fortsetter under


(LISA BJORHEIM)

For oss som har lyst å bli konvertert til dansk hip-hop, hvilke tre danske hip-hop artister fra Danmark må sjekkes ut? 

– Ukendt Kunstner, Gilli og Høyer Øjer. Helt fantastiske og forskjellige i egen form. 

Det skal sjekkes! Hvordan holder du deg kreativ?

– Musikken min er inspirert av hvor jeg kommer fra. Å være med mine gode venner, omgivelsene rundt meg og det følge godt med på hva som skjer i den politiske verden. På den nye platen som vi er godt i gang med, er det satt et mer personlig perspektiv enn de forrige. Ellers er det studio med Reza, høre på nye beats… Det er en del av kreativiteten. 

Du nevner ny musikk, når er den ferdig?

– Den er foreløpig i oppstartsfasen, så den blir nok ikke ferdig før til sommeren. 

Fortsetter under 


ÅH, vi gleder oss! Nå skal vi kjøre en slags tradisjon vi har hos 730 som vi liker å kalle «Marry, Fuck or Kill»  men med en dansk variant. Er du klar?

– Kjempe!

Flott! Av hvilken låter ville du hatt som bakgrunnsmusikk mens du «married, fucked or killed?» Ville det vært «Stein Bagger» av Ukendt Kunstner, «Penge kommer gå» av Gilli eller «Søvnløs» av Kesi?

– «Søvnløs» ville jeg hatt som bakgrunnsmusikk mens jeg koset meg, «Penge kommer gå» mens et lite drap skjedde og «Stein Bagger» som bryllupslåt. 

Med disse i bakhodet, er det viktig å ha en utvalgt kvinne. Ville det vært Kim Kardashian, Rihanna eller godeste Kenza (svensk superhot superblogger, red.anm.)?

– Da hadde jeg lett giftet meg med Kenza, og blitt kvitt de to andre. De to andre er altfor mye drama, vet du. 

Sist, men ikke minst; Ukendt Kunstner, Gilli eller Kesi?

– De er alle veldig gode venner av meg, så jeg tror jeg hadde bare holdt dem alle utenfor dette her <3

Verdens beste venn, han derre Sivas <3


(LISA BJORHEIM)

Se også: 730 x politisk (og sjarmerende) Common i Oslo

Les mer