Hopp til hovedinnhold
kendrick lamar oslo norway chioma anugweje
Kendrick Lamar med Chioma Anugweje fra 730.no (730.no)

Kendrick Lamar x 730.no: – Største forskjellen på Oslo og Compton?

Kendrick Lamar 👑

Jeg møter en sliten, men glad K-Dot alias Kendrick Lamar som ligger og strekker seg under dyna på turnébussen.
25-åringen er på sitt andre norgesbesøk, og senere samme kveld holder han en fantastisk konsert på Sentrum Scene i Oslo.
Compton-guttens suverne album good kid, m.A.A.d city har, med hjelp fra tungvekter og ringrev Dr. Dre, fått tung kjærlighet verdenen over.
Ikke minst i lille Norge.
Noe Kendrick tilsynelatende er både overrasket og kjempestolt over.

Fortsetter under «Swimming Pools (Drank)», med produksjon signert Drake-kompis T-Minus.

Kendrick Lamar! Albumet good kid, m.A.A.d city har fått sjuke anmeldelser. Hadde du forventet dette?

– Jeg forventet det fra hip-hop-miljøet, men da settet gikk over til å få kjærlighet på mainstream-basis ble jeg heftig tatt på senga. Det hadde jeg absolutt ikke forventet meg!

Kan du fortelle litt om konseptet og tankene bak plata?

Jeg ønsket at lytteren skal føle at de ser på eller hører på en film, og forestille seg de forskjellige scenene og stemningene i musikken min. Jeg hadde den visuelle lytteropplevelsen mye i tankene da jeg spilte inn albumet.
Så kult! Er skitsene vi hører på albumet basert på virkelighet eller er det fiksjon?
– Alt er basert på virkeligheten, alt er ekte. Det er mine foreldre som snakker, det er gutta mine. Skits’a er like ekte for oss som de er for dere som hører på.
Regisserte du opptakene selv?

– Nei, jeg satte bare mikrofonen opp i studio og fikk folk til å mimre. Også putta vi det mer eller mindre rett på plata.
Er du en filmnerd? 
– Haha… Ja, litt!
 
Så hva er favorittfilmen din noensinne? 
– Du kan ikke spørre om det, OMG!
Okay, da… Hva er favorittfilmen akkurat nå?
– Det må være Blood Diamond, jeg så den for noen dager siden. Helt rå.
Godfilm! Hva er ditt favoritt-konseptalbum?
– Dr. Dre The Chronic, hands down.
Hva er favorittlåten fra din egen plate?
– Denne uken er det «Sing About Me» fordi det er så mørkt her i Norge. Sola har ikke kommet frem engang! Det er en humørfylt sang, så den passer seg akkurat i dag, lol.
Hvordan endte MC Eiht opp på albumet? Har du vokst opp med musikken hans?
 
– Compton’s Most Wanted! Pappa pleide å spille dem for meg hele tiden. Jeg hadde en låt som Dr. Dre følte MC Eiht hørte hjemme på, og han takket ja til å være med. Det var helt vilt, vi drepte det i studio og nå driver hele verden og nikker hodet til låta vår.
Kult! Jeg må spørre; Har du noen gang fylt et «swimming pool full of liquor and dived in»?
– Haha! Neiii!
Ville du noen gang gjort det? 
– Nei, det hadde trolig tatt livet mitt.
Hva har du lært fra Dr. Dre?
– Tålmodighet… Arbeidsmoral… Og ikke-arbeidsmoral, haha.
Haha! Hva er den mest irriterende trenden i hip-hop akkurat nå? Bortsett fra alle Molly-referansene.
 
– Lol! «Bortsett fra alle Molly-referansene»…! Vel, det at trendene blir utbrent så utrolig fort. De varer bare 6 måneder så er de ferdige og det er superkjipt. Rappere hopper fra trend til trend hver måned.
 
Det er mange der ut som vil bli rappere, men som egentlig ikke kan rappe. Når innså du at du hadde skills? 

– Det øyeblikket da jeg hørte stemmen min komme fra studiohøyttalerne første gang. Jeg var bare 16 år og jeg tenkte jeg hørtes ut som rapperne som var på tv da, og fra da av ble jeg hekta. Så begynte jeg å skrive og finne mitt eget sound, og nå høres jeg ikke ut som de rapperne på tv lengre.

Kendricks BFF Lady Gaga høres ei heller helt ut som rapperne på tv: Sjekk ut mor & fars «Bitch, Don’t Kill Me Vibe»-remix her:

Hvis du ikke hadde blitt rapper, hva hadde du blitt?
– Aner ikke! Rapping var alltid plan A.
Hva vil du si er den første forskjellen mellom Oslo og Compton? 
– Før det første så har dere ikke noe sol i Oslo akkurat nå. Forskjellen nummer to er at det er mye mer plass her og menneskene her i Oslo er superpene. Men….. Det er de i Compton også, da!
Har du noen stilinspirasjoner?
– Jeg var inspirert av 2Pac, Jay-Z og Snoop da jeg vokste opp, og i løpet av årene utviklet jeg de inspirasjonskildene til min egen stil. Så stilen min nå er inspirert av summen av de legendene jeg så opp til som ung.
 

Hvorfor droppet du navnet K-Dot og kalte deg Kendrick Lamar? Jeg synes forresten Kendrick Lamar er mye finere…

 
– Haha, takk! Det er fordi jeg vokste som menneske og artist, og musikken min ble mer personlig. Jeg vil alltid være K-Dot hjemme i nabolaget mitt, fordi det er det navnet jeg har blitt kalt siden jeg var en liten gutt.
 
Du er kjekk og har et fint smil. Hva slags jenter liker du?
– Takk! Jenter som er veldig selvsikre og har respekt for seg selv. Jenter som har litt edge og er eventyrlige. Forresten, takk for at du kalte meg kjekk! Du er pen selv, så takk for det!
<3! Har du noen kjendisforelskelser?
– Nei, alle er opptatt…  🙁
Haha! Drømmedate?
– Det må nok være å sitte som vi sitter her nå… Og slappe og se på TV eller film. Har gjort alt det ekstreme så jeg er over det. I denne bransjen er alt ekstremt, så det er kult når man får sjansen til å slappe av som normale mennesker gjør.

Etter praten leverte Kendrick den beste feelgood-rapkonserten i Norge på lenge: Bilder/video!

Mer Kendrick Lamar her!

Les mer