730 x influencer-stjerneskuddet Jenny Huse: – Jeg vil ikke være et forbilde!

22. feb 2020 kl. 15:39

Jenny Huse er ikke redd for kontroverser (Instagram)

Jenny Huse er helt klart et friskt pust blant norske influencere og YouTubere!

I starten av oktober postet Oslo-jenta sin første video på YouTube med tittelen «Jeg slo opp fordi jeg ikke fikk bruke sminke?».

Videoen fikk stor respons, og siden har opplastningene hennes fått over en halv million visninger.

Det siste halvåret har 18-åringen delt videoer om tabubelagte temaer som «sugar dating», plastisk kirurgi, fuckboys, haters og hvordan selge trusene sine.

Jenny har også laget en egen video dedikert til «Feil gutter gjør i senga», som vekket mye oppmerksomhet.

Redigeringen og filmingen er enkel, men det står ikke i veien for flere underholdene og ærlige minutter med Huse-mor!

Jenny Huse er et av de mest nevnte navnene på Jodel-kanalen @instafamous, der alle kommentarer og spørsmål til 18-åringen blir besvart med at hun ikke er «famous» nok for kanalen.

Folk er jo åpenbart nysgjerrig på Jenny Huse, og med flere titalls tusen følgere på TikTok, Instagram og YouTube er det mange som følger med på livet hennes.

Dessverre bruker mange jodlere energien sin til å slenge unødvendig dritt om mer eller mindre offentlige personer.

Det er både lov og viktig å være kritisk til offentlige personer på nett, men husk å bruk hodet og hjertet ditt. Det sitter mennesker, ofte unge, på andre siden av skjermen som også har en psykisk helse.

Bilder av Jenny Huse uten sminke blir daglig etterspurt, forteller videregående-eleven til 730.no.

(Instagram/@jennyhuse)

Selv om Jenny Huse er mest kjent for sin ærlighet rundt flere kontroversielle temaer, er hun heller ikke redd for å være ærlig om de tøffere sidene av livet sitt.

I november la tenåringen ut en 20 minutter lang video hvor hun forteller om hvordan det er å få brystkreft i en alder av 18 år, og ha fans (les: hatere) som ikke tror på at hun er syk.

Hun var også åpen på Instagram om at det har vært tøft å miste et bryst i så ung alder. Jenny presisere også at det føles håpløst når folk tror hun lyver om den dødelige sykdommen for oppmerksomheten, men at støtten og kjærligheten betyr mest!

Det er vanskelig å ikke bli nysgjerrig på hvem Jenny er, hva hun mener, og hvor vi kommer til å se henne i årene fremover.

Vi møtte Jenny i Oslo for å ta en prat om hetsen hun opplever på nett – i tillegg til mye annet.

Les intervjuet nedenfor Jennys sterke innlegg om kreften:

(Instagram/@jennyhuse)

Hei Jenny! Hvordan har du det om dagen?

— Jeg har det kjempebra! Koser meg, og tok nye lipfillers i går, så da er jeg fornøyd.

Ikke sant. Hvordan er det å kombinere siste året på videregående og å være et stjerneskudd både på Instagram og Youtube?

– Æææ, stjerneskudd! Så hyggelig at dere synes det! Det går bra å kombinere, men det som er stress er jobb. Jeg har jo mitt eget vippestudio, der jeg legger på vipper hos kunder nesten hver dag. Men livet er chill, jeg koser meg!

(Instagram/@jennyhuse)

Bra du koser deg med en travel hverdag! Nylig fikk 730.no tips om at du var Norges nye nasjonalskatt. Hva synes du om slik omtale?

– Hvem sa det?! Var noen som kjenner meg? Herregud, det var ikke mamma vel?

Hehe, nei, hvis ikke hun laget en fake mailkonto da…

– Det er veldig hyggelig å høre, for jeg får jo flere negative omtaler daglig. Jeg håper bare ikke folk ser opp til meg, men at jeg er en slags underholdning. Du ser jo ikke på Trisha Paytas som er forbilde, liksom. Hun er jo bare lættis å se på, og jeg håper folk ser på meg på samme måte!

(Instagram/@jennyhuse)

Du har lenge vært populær på Instagram og Snapchat, men i høst begynte du på Youtube og ble raskt lagt merke til av mange. Hvordan startet det hele?

– Jeg fikk veldig mye oppmerksomhet da jeg sa jeg hadde kreft. Jeg tror også jeg får mye oppmerksomhet fordi jeg ser veldig plastikk ut og annerledes ut enn de fleste.

Den videoen som er mest populær på kanalen din er sett over 70 000 ganger, og handler om at du har kreft. På Snapchat har du delt mange ikke har trodd deg, når du vært åpen om kreften. Hvordan har det vært?

– Det er veldig irriterende! Du kan si at jeg lyver om storytime-videoene mine, og det er går helt fint. Når det angår noe så alvorlig som kreft, synes jeg det blir altfor tullete. Det er flere som ikke tror på meg siden jeg er såpass ung og ser ut som jeg gjør, men jeg kan fortsatt ikke tro at folk tror jeg ville løyet om det. Bitch liksom, hvem tror de at de er! Det sier bare alt om hva folk tror om meg! Noen folk har jo også begynt å tenke bedre om meg etter at jeg fikk kreft. Det er helt fucka! Flere har blitt mye hyggeligere mot meg etter jeg delte at jeg har kreft, men de er ekstremt fake. Folk som jeg var venn med på ungdomsskolen som plutselig ble for kule for meg da, og nå, i tilfelle jeg dør liksom, sender en melding for at de skal få god samvittighet.

Videoen om tenåringens møte med kreft har over blitt sett over 75 000 og har nærmere 100 kommentar som støtter Jenny:

Folk ass! Ærlighet setter vi pris på. Og du deler myyye. Hvorfor velger du å være såpass åpen om livet ditt?

– For meg er det enten å dele livet mitt, eller så blir det Paradise Hotel. Det er bedre å bli kjent for være crazy, så senere kan jeg bare si at det var sånn jeg var før, som Sophie Elise gjør nå. Jeg har jo tenkt å satse litt på det, ved at jeg deler så mye blir jeg kjendis. Jeg krysser fingrene for det!

Blir du stressa for hvordan seerne kommer til å reagere?

– Jeg pleier å teste storytimes på kundene mine. Hvis de reagerer greit, så føler jeg det er lettere på dele historiene på YouTube. Det er jo mange som er interessert i «sugar dating», og synes det er gøy å høre om!

Hva tror du folk liker så godt med videoene dine?

– Det mange som sier at de liker at jeg er ærlig! Jeg later ikke som jeg er perfekt, som mange andre norske YouTubere. Jeg er så lei av at man nesten alltid kan forutse hva norske YouTubere skal si, mens med meg så skjønner man ikke helt hva som foregår. Det bare kommer plutselig ut!

(Instagram/@jennyhuse)

Du får mye positiv respons av seere som liker åpenheten din, men du får jo også en del negative kommentarer både på Youtube og Instagram. Hvordan dealer du med haters?

– Den videoen jeg har fått mest hat på er «Feil gutter gjør i senga», men jeg synes den ble lættis jeg. Det er jo bare mine meninger, og de som hater på den videoen er jo sikkert bare dårlig senga selv.

Haha, frekk konklusjon! Å dele er bra, men er du noen ganger redd for at det du deler, for eksempel om plastisk kirurgi, kan ha en negativ effekt på følgerne dine?

– Nei, egentlig ikke! Følgerne mine ser jo hvordan jeg ser ut og hvor mye hat jeg får på grunn av det. Jeg tror egentlig folk er mer redd for å ta plastisk kirurgi når det ser kommentarene jeg får. Det er viktig å være å være åpen om det og jeg bryr meg ikke så mye om hat. De som hater på meg er jo folk som ikke kjenner meg eller jeg ikke trenger å ha noe med å gjøre.

Her om dagen la du ut på Insta Story at den danske influenceren Fie Laursen begynte å følge deg på Instagram. Hun har jo fått mye kritikk etter hun la ut en konkurranse der en følger kunne vinne en plastisk operasjon. Hva synes du om det, og kunne du gjort det samme?

– Jeg hadde aldri gjort det samme! Altså, jeg har råd til å sponse mine egne operasjoner, og ville ikke samarbeidet med en klinikk for å gi bort gratis operasjoner og få det selv. Altså, det er ting som er fint å få sponset, som vesker og klær, men plastisk kirurgi er ikke det samme. Det er ikke noe å anbefale og pushe på følgerene dine. Jeg synes ikke hun fortjener hatet og at det er bra hun ikke tabubelegger det, men den konkurransen støtter jeg ikke. I USA ville folk ikke brydd seg like mye! Rapperen Lovely Mimi, kjent fra Love & Hip-hop: Atlanta, legger ut rabattkoder og konkurranser for plastisk kirurgi ofte, men amerikanere er så mye mer vant til det, at de ikke bryr seg mye.

Jenny har også en kunstnerisk side (Instagram/@jennyhuse)

Det blir jo spennende å se om Norge blir for lite for deg! Tenker du noen ganger på å flytte til USA?

– Jeg har jo lyst til å flytte til USA for å finne meg en rik mann og få en TV-serie. Leve i Beverly Hills, fint hus, hunden min Papi og kose meg. Men jeg føler egentlig at jeg kommer til å bli her. Jeg har litt to sider av meg selv – den ene vil bli i Norge og få barn, og den andre vil være hoe i Los Angeles. Jeg har en plan om å dra til LA etter videregående.

Du hadde lenge Paradise Hotel 2021 i bioen din på Instagram. Har du fortsatt planer om å melde deg på et realityshow?

– Ja, jeg må jo det! Vi skal alle dø en dag, og da vil ingenting spille noe rolle. Altså jeg tenker YOLO, men det er så cringe. Jeg synes Ex On The Beach virker litt skittent.

Ex On The Beach-villaen er ikke like fin, nei…

– Det er akkurat det! Jeg føler Paradise Hotel er rensligere og mindre harry, så jeg tror jeg går for det.

Jenny kjørte High School Musical-vibes på Halloween (Instagram/@jennyhuse)

Du er jo et nytt ansikt for mange. Kan vi stille deg et par spørsmål til slutt for å bli enda bedre kjent med deg?

– Yes!

Hva er det beste og verste med å være deg?

– Det beste er at jeg lever! Det er ganske chill! Mens det verste er at jeg fortsatt går på videregående. Nå er jeg klar for å bli ferdig!

Hvem er ditt forbilde i den norske influencer-verden?

– Jeg tror ikke jeg har noen. Alle er litt kjedelige! Hvis jeg skulle velge hvem jeg liker best så er det Tim Kristian og Melina Johnsen. De to digger jeg! Jeg digger også Linni Meister, for hun virker så søt!

Du må prøv å få med Linni på en YouTube-video! Hvis du hadde hele verdens oppmerksomhet i 30 sekunder, hva hadde du sagt?

– Vipps meg 10 kr!

Got next (Instagram/@jennyhuse)

Godt svar! Hva er din favorittlåt om dagen?

– Jeg hører nesten bare på sanger fra TikTok. Åh, det er så teit å si, men det er sant! Jeg liker bare den delen som er med i TikTok-ene, så jeg bare sitter og venter til den delen kommer og bytter til neste sang.

Du er nok ikke den eneste som er litt skada i musikkveien etter TikTok! Ønsker du satse på en karriere som influencer, eller har du andre planer for din yrkesvei?

– Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg ble som Isabel Raad, men det er det få som klarer. Men ja, jeg vil absolutt gi det et forsøk! Dere skal ikke se bort fra at jeg melder meg på Pærra eller Ex on the Beach. Ellers planlegger jeg å ta sykepleien for å bli kosmetisk sykepleier, og bare fortsette på salongen! Noe som er grunnen til at jeg tørr å være så crazy på YouTube, siden jeg aldri skal søke jobb.

Hvis du hadde fått din egen realityserie, hva hadde du kalt den?

– I hvert fall ikke Jenny Huses liv, etter Sophie Elises liv. Kanskje Jenny tar Norge med storm? Det hadde vært gøy! Et show med meg i fokus som bare lager masse drama og gøy. Det må skje!

Oh, bra navn! Hva er dine planer for 2020?

– Bli ferdig med videregående og dra til LA!

Isabel Raad: Hvis man opererer seg fire ganger på halvannet år, så er man ikke frisk