Hopp til hovedinnhold
Denne stjerna kommer til Norge, og du kan vinne billetter! (Universal)

730 x Halsey: – Norge har en spesiell plass i hjertet mitt

Halsey forteller 730.no om sitt mest personlige album og hva hun vil endre med musikkbransjen.

I 2012 fanget Ashley Frangipane publikums oppmerksomhet på Tumblr.

Få år senere selger hun ut arenaer verden over under anagrammet Halsey.

25-åringen er en av vår tids mest frittalende popstjerner. Om det er kvinnekamp, psykisk helse eller kjipe ekser – alt kan drøftes enten på Twitter eller i en låt. Sangtekstene er stort sett personlige, og selv ikke kjendisstatusen får sangeren til å sensurere egne linjer.

730.no møtte popstjernen i Stockholm for å snakke om hennes kommende plate, musikkbransjen og hvor mye hun elsker sine norske fans.

Veien til Manic

Tidligere i høst annonserte Halsey sitt tredje studioutgivelse Manic. Utgivelsen følger opp hopeless fountain kingdom fra 2017.

Jeg visste jeg ville kalle albumet Manic før jeg engang begynte å skrive. Det er et emne jeg ønsker å utforske, sier stjernen  til 730.no når vi treffer henne på hotellet At Six.

Sangfuglen, som faktisk er like vakker irl, ønsker å gjøre noe nytt, og hun røper at dette sannsynligvis er hennes mest personlige album hittil.

—  Jeg reflekterte mye over meg selv som artist. Hva er ett ord som kan beskrive alt? Du vet, det skiftende håret, den skiftende stilen, sjangerskiftene, impulsene, alt det. Det er bare manisk.

(Instagram/iamhalsey)

Derav tittelen Manic.

—  Jeg har en bipolar lidelse, og jeg snakker om det ganske ofte. Men dette albumet handler ikke om psykisk helse. Det handler om å tilgi meg selv for ting jeg pleide å synes var for irriterende, for høylytt, for aggressive eller for mye. Jeg pleide å legge dette på manien min, avslører New Jersey-jenta.

Manic ble dog ikke som Halsey først hadde trodd. Hun hadde egentlig planer om å skrive et sinna og mørkt album, men da hun satte seg ned for å skrive var det ikke disse følelsene som trengte seg på.

— Jeg var bare ikke sinna. Jeg var rolig.

(Universal)

Manic beskrives som en skive «av Ashley for Halsey», og det er kanskje ikke så tilfeldig at sangeren valgte å bruke eget navn. 

—  Jeg spilte det [albumet] for moren og broren min. De er mine største fans og alltid støttende. De blir alltid gira når jeg spiller nye låter, men da de hørte Manic så gråt de. Jeg bare: Herregud, hvorfor gråter dere? Jeg var så forvirret, og de sa: Fordi du høres ut som Ashley, forteller hun til 730.no.

Et kjennetegn for Halseys tidligere utgivelser er at de skaper verdener som lytterne kan konsumere. Men nå legger sangeren til side sine dystopiske fantasier for å snakke mer direkte til fansen.

—  På denne [utgivelsen] gjemmer jeg meg ikke så mye bak det teatralske. Det handler mer om å viser frem forskjellige sider ved meg.

(Instagram/iamhalsey)

— Det føles ofte som det bare er plass til én kvinnelig artist om gangen

Halsey har gang på gang vist at hun ikke er redd for å si det hun mener. New Jersey-baben har svart far og hvit mor, og snakker like åpent om den opplevelsen som hun snakker om egen seksualitet. (Hun er bifil).

Popstjernen har også tidligere langet ut mot Trump så vel som hetronormativ musikkpresse. Vi lurer på hva hun vil endre ved bransjen om hun får muligheten.

—  Jeg skulle gjerne sett at låtskrivere fikk mer anerkjennelse, sier sangeren som selv skriver sine egne låter. Jeg tror artister som bruker låtskrivere er flaue. Så istedenfor å snakke om hvordan [låtskriving] er et samarbeid sperrer de den andre personen ute. Det kan være ganske kompliserende for måten verden ser på produsenter og låtskriver. De burde få mer kred både finansielt og sosialt, fortsetter hun.

Se Halsey i romantisk runddans med Euphoria-stjernen Sydney Sweeney:

Det er ikke bare låtskriveres manglende anerkjennelse som får Halsey til å se rødt. Det er på langt nær noen hemmelighet at musikkbransjen er et tøft sted, men det er kanskje ekstra hardt å være kvinne. Og konkurransen mellom artister gjør ikke saken bedre mener Ashley.

— Det er så mye konkurranse mellom kvinnelige artister. Menn får eksistere i sin egen verden og være venner og støtte hverandre. Mens det ofte føles som det bare er plass til en kvinnelig artist om gangen. Av en eller annen grunn liker de [industrien] å skape konkurranse. Det gjør det vanskeligere for kvinnelige artister, mener hun.

Blir fortsatt nervøs

I februar kommer Halsey til Oslo for å spille i byens egen storstue, Spektrum. Men til tross for at sangfuglen har solgt ut arenaer verden over er hun fortsatt redd for at ingen kommer på konsertene hennes.

— Å gå ut på en scene foran titusener av mennesker og vite at jeg ikke varmer ikke opp for noen, og at alle er faktisk der for å se meg. Det er galskap. Jeg våkner fortsatt opp og tenker: jeg håper folk kommer. Selv om det er utsolgt tenker jeg: hva om det ikke er det. Hva om det er «fake» utsolgt og det egentlig er helt tomt.

Amerikaneren innrømmer også at hun fortsatt blir veldig nervøs før konserter.

Stjernen bruker ofte sosiale medier for å holde kontakten med fansen sin. Hun twitret til og med for å finne ut hvordan hun kunne holde kontakt med fansen uten at alle hennes kommentarer ble tabloid-overskrifter.

Ashley forteller at hun synes sosiale medier er positivt for å skape samhold. Det gjør verden mindre, og lar henne snakke med fansen sin.

Likevel er det ikke fritt for at det også er negative sider ved SoMe-kulturen, noe popstjernen ikke er sen med å poengtere.

— Jeg tror det verste med sosiale medier er at det lar alle tro at deres mening er den rette om alt.

Kanskje hun hinter til en viss oransje president der?

Norge var et av de første stedene som virkelig omfavnet musikken min

I løpet av samtalen blir det klart at Halsey virkelig elsker fansen sin. De er med Ashley i alt hun gjør, og stjernen legger ikke skjul på hvor mye de betyr for henne. Hun røper videre at norske fans har en spesiell plass i hjertet hennes.

—  Jeg tror fansen min vet at Norge har et spesielt sted i hjertet mitt. Jeg har vært der mange ganger på besøk og ferie, ikke bare på jobb. Og jeg har sett mer av landet enn bare Oslo, erklærer sangere stolt til 730.no.

(Universal)

— Da jeg startet var Norge et av de første stedene i Europa som virkelig omfavnet meg og musikken min, og mye av det er takket være Lido.

Rogalendingen Lido produserte Halseys debut Badlands og oppfølgeren hopeless fountain kingdom. Forholdet deres var også en periode mer enn bare profesjonelt.😘 Selv om paret ikke lenger er kjærester, samarbeider de fortsatt musikalsk. Så kos!

Få gåsehud av Halsey og Lido i duett:

Halsey røper at vi får høre Lidos produksjon på Manic også.

— Etter tre album, og vi jobber fortsatt sammen. Det er en stor del av Norge på alle platene jeg har gitt ut. Jeg føler fortsatt et sterkt bånd[til Norge].

Aurora fra 730.no møter Halsey i Stockholm (Jasmine Safaeian)

Vi gleder oss til å se norgesvennen i Oslo i 21. februar.

Se også: 730 x Why Don’t We om samarbeid med Ed Sheeran og hvorfor de elsker jenter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer