Hopp til hovedinnhold
EUROPEISK STJERNE (INSTAGRAM)

730 x eventyrlige Kerli: – AURORA er magisk!

EUROPEISK STJERNE (INSTAGRAM)

Estlandske Kerli har vært kjent for sine utenomjordiske kostymer og drømmende poplåter siden Lady Gaga fortsatt bare var i startfasen av karrieren. Den europeiske popstjernen er inspirert av eventyr, magi og naturen, og kommer snart med sitt andre studioalbum. 29-åringen slapp debut-fullengderen Love is Dead i 2008, samt EP-ene Kerli i 2007 og Utopia i 2013.

Kerli kaller stilen sin bubble goth, og har vært signert ved Def Jam siden 2006. Nå står hun dog på egne ben, og forteller via Instagram at den kommende utgivelsen blir hennes første som en uavhengig artist. 

730 tok en prat med stjerna selv i forbindelse med slippet av videoen til «Feral Hearts» og «Blossom». Singlene er første smakebit fra det kommende albumet, og gir et ordentlig innblikk i alt det kreative visuelle estlenderen har å by på.

Fortsetter under 


Hei Kerli! Musikkvideoen din til «Feral Hearts» ser ut som om den er tatt rett ut fra en fantasy-film. Kan du fortelle litt om idéen bak videoen? 
– Musikkvideoen er historien om en liten jente som følger drømmen sin, representert ved den hvite hjorten. Hver eneste scene er full av symbolikk og mytiske skapninger som representerer energiene i verden. Jeg prøvde også å vise frem de mest spennende stedene i hjemlandet mitt, og å dele den naturlige skjønnheten med verden. Hver eneste scene ble skutt uten spesialeffekter eller green screens, og viser frem noe av Estlands beste mote, hårstylister og makeupartister. Alt dette er for å gi liv til det magiske eventyret om å finne seg selv. 

Du synger om folk med ville, dyriske hjerter. Hva skiller disse fra andre mennesker?
– Å ha et «Feral Heart» betyr at du tar valg basert på magefølelsen i stedet for å nødvendigvis gjøre «det rette». Verden er så strukturert fra vi blir født, så å huske din ville natur er det modigste og skumleste et menneske kan gjøre. Å følge din egen sannhet og å gå din egen vei det største opprøret og det mest beundringsverdige du kan gjøre. 
Fortsetter under Du går virkelig «all in» med kunsten din. Vi hørte at du bodde isolert i skogen for å spille inn albumet ditt i nesten et år, hvordan var det? 
– Det har vært både skummelt og en oppvekker. Målet var å rense meg selv fra verdens støy, og det tvang meg til å fjerne alle «lagene» som ikke var i takt med min spirituelle reise. Jeg ser på disse skog-inspirerte kreasjonene som de mest ærlige og autentiske kunststykkene jeg noen gang har laget, og det har vært en velsignelse å se hvor mye publikumet mitt får kontakt med kjernen av dem. «Feral Hearts» var den første «babyen» fra dette settet, men det kommer mye mer som jeg gleder meg til å dele i år. 
Hvordan ville du beskrevet Kerli for noen som ikke har hørt musikken din ennå? 
– Hvis jeg måtte introdusere kunsten min til noen som ikke har opplevd den ennå, ville jeg brukt ord som «magisk», «cinematisk» og «ærlig». 

Fortsetter under den ferske videoen til «Blossom»

 


Alt det visuelle ved deg er usedvanlig forseggjort. Har du sett noen inspirerende filmer i det siste? Hva var favorittene dine da du vokste opp? 
– Tusen takk! Jeg kjenner meg dypt igjen i det visuelle i filmer som Pans labyrint, den er både mystisk og litt mørk på samme tid. Jeg husker også et barnestykke på mitt lokale teater i Tartu som var basert på Ole Brumm. Det visuelle tok pusten fra meg med pastellfarger, oversized rekvisitter og utrolig lys. Hver gang jeg planlegger det visuelle for live-showene mine tenker jeg på det teaterstykket.  

Hva er det beste fansen din har gjort for deg? 
– Fansen min er mer som vennene mine, og jeg kaller dem mine «Moon Children». De sender alltid små gaver og oppmuntrende ord. Jeg har dype samtaler med dem om alt mulig, og uten dem hadde verdenen min vært et mindre meningsfylt sted. 

Fortsetter under 

The wizard hat – huge panty dropper🌙💎👑

Et bilde publisert av Kerli (@kerlimusic)


Videoen er filmet i Estland, men den har en nordisk vibe også. Har du vært her før? 
– Norge er så vakkert! Jeg har vært der én gang, men da var jeg så trist fordi jeg ikke hadde mulighet til å sjekke ut fjordene. 

Kjenner du til norsk musikk? 
– Jeg elsker at så mye tropisk elektronisk musikk komme fra Norge. Jeg tenker at det kanskje er en måte for folk å fantasere om en øy i paradiset gjennom de lange vintermånedene. Jeg er også veldig begeistret for unge AURORA som dere har – hun er magisk! 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer