Hopp til hovedinnhold

730 x Charli XCX: – Marina & The Diamonds er en lusen mentor

CHIOMA XCX (CHIOMA ANUGWEJE/ATLANTIC)

Kun 20 år gammel er Charli XCX allerede for sertifisert stjerneskudd å regne: Den britiske indietronica-jenta har turnért med store navn som Santigold, Coldplay og Ellie Goulding og ble utnevnt som en av de viktigste actsa å få med seg under årets SXSW. Som 14-åring spilte hun inn et helt album som aldri ble gitt ut, og dukket opp på scenen igjen med full fart i 2008 via gjesteopptredener for blant andre produsenten Alex Metric. Og fun fact (!): Ikke minst gjester hun svenske Icona Pops virale hit «I Love It» (alias vignetten til Jersey Shore-kjøttbollene JWOWW & Snookies MTV-serie #kremt).
 
Hør a! <3
 
(Fortsetter under videoen.)
 

 
Ekte prat: Charli er (på god vei til å bli) the shit, og med debutalbumet True Romance ferskt i platehyllene og en parade av snasne singelslipp på CV’en, er det bare et spørsmål om tid før veslas plass på den internasjonale popstjernehimmelen er sikret. 

♫: «Nuclear Seasons» er førstesingelen ut fra True Romance, og mange sassy småbabes fikk øynene opp for mor da låta medvirket i forrige og siste sesong av Gossip Girl:

(Intervjuet vårt med Charli får du under videoen.)

I Oslo var 730 så heldige å få nyte en rask matbit med Essex-jenta på en vårkald uteservering i sentrum, hvor hun brakk ned røverhistorier om sin bransje-BFF Marina & The Diamonds, samt tankene bak sin romantiske debutplate.

Hey, you! Du beskriver musikken din som dark wave/new wave/synthpop/indietronica. Wow? Litt av en kategori, gitt.
 
– Ja, fra Wikipedia-siden min, sant?. Det er litt flaut, egentlig. Selv vil jeg beskrive musikken min som lilla pop.
 
Lilla pop? «Lop»?
 
– Mhm. Når jeg hører på albumet mitt så ser jeg mange av sangene som sterk lilla. Det har blitt et veldig rikt og fyldig album, som samtidig er vakkert, mørkt og emosjonelt.
 
Debutalbumet ditt True Romance droppet tidligere denne måneden. Hva legger du i denne tittelen?
 
– Fordi sangene handler om kjærlighet. Rett og slett. Så enkelt, og litt kjedelig svar? Lol. Og jeg føler at jeg har forelsket meg underveis i denne albumprosessen. Noen av låtene ble skrevet da jeg var 15 år, og et par av låtene er to-tre år gamle. Jeg har forandret meg sjukt mye de siste fem årene, og tittelen gjenspeiler tekstinnholdet, samt det at jeg har forelsket meg i skiva om og om igjen underveis.
 
Er det lov å gjette at du liker filmen True Romance?
 
– Jeg elsker filmen! Jeg synes Clarence og Alabama er de to beste romantiske heltene ever!
 
Hvilke artister var det som inspirerte deg til å begynne med musikk?
 
– Da jeg var yngre begynte jeg å høre på mange artister som var på det franske plateselskapet Ed Banger. Jeg var sjukt fascinert av fransk electro. Jeg elsket, og elsker fortsatt Sebastian, Uffie, Justice og Busy P. Jeg var helt oppslukt av alt, attituden, måten Uffie rappet på… De inspirerte meg til å ville eksperimentere mer.
 

(Fortsetter under.)


Hvordan ble du oppdaget som artist?
 
– Myspace! Faktisk. Jeg begynte å legge ut musikk og en gutt som het Chad kontaktet meg. Han arrangerte raves i Øst-London og ville ha meg til å opptre på en av festene hans. Jeg var bare 14 år på den tiden og visste ingenting om London, bortsett fra det jeg hadde sett i tv-serien Skins. Jeg begynte å opptre på festene hans annenhver helg, og dro alltid med foreldrene mine fra Essex ettersom jeg var så ung. Ordet spredde seg og brått var det bransjefolk der som ville signere meg, og resten er history in the making.
 
Du er BFF med den formfulle Wales-baben Marina & The Diamonds, sant? Har hun lært deg noen gode bransjetriks?


 
– Nei, lol! Marina er ikke en veldig bra mentor. Hun er som storesøsteren min. Bare en veldig rampete søster! Vi finner alltid på noe tull når vi er sammen. Mange vil nok si at vi har dårlig innflytelse på hverandre. Men på en bra måte, spør du meg, da.
 
Hva slags tull da?
 
– Halvveis inn i Coldplay-turnéen sa Marina at hun skulle gi meg en crop top. Da jeg kom av scenen etter siste konserten på turen lå det en crop top i garderoben min med et kort hvor det sto: «Kjære Charli. Tusen takk for alt. Vi elsker deg kjempemasse. Klem Chris Martin.» Jeg ble helt fra meg og stormet inn i garderoben til Chris og bare Tuuuusen takk for toppen! Du er så utrolig hyggelig og den lukter så godt, blablabla! Han bare «???». Og jeg fortsatte i hundre år og bare «OMG! Kan ikke tro at du vet akkurat hva jeg liker, den reflekterer stilen min så godt…», så sprang jeg inn i garderoben til Marina for å fortelle henne gladnyhetene, og hun bare lo og fortalte at det var hun som bare hadde kødda med meg. Sykt flaut!

Oh no! Haha. Du er bare 20 år, hvordan har underholdningsbransjen behandlet deg så langt? 
 
– Den er ganske tøff til tider. Det er først det siste halvåret at jeg har lært meg å la ting prelle av meg, og bare fortsette å kjøre på. Det er mange høydepunkter og ditto nedturer i denne bransjen. En dag skriver du en fantastisk låt, en annen dag skriver du noe som er dritt. Det er viktig å ta ting med en klype salt, man må være selvsikker og stolt av musikken sin, og vite at man holder på for de gode dagene så mye som de dårlige.

Perez Hilton-favoritten «You (Ha Ha Ha)» førte seff til mer nett-hype for sassy Charli:

(Fortsetter under.)

 
Så sant! Er det noen busete bransjemenn som har vært ekle mot deg og prøvd seg? 
 
– Nei, egentlig ikke. Jeg er ganske flink på å gi det «hell no!»-blikket. Pluss, de fleste vet at jeg har kjæreste.
 


Så bra! Hvis du kunne vært en annen kjendis for en dag, hvem hadde du valgt og hvorfor? 
 
– Jeg hadde nok valgt Justin Bieber! Jeg tror det hadde vært kjempemorsomt å være ham. Jeg hadde blitt kalt for «The Biebz», og jeg hadde hengt med Disney-folk. Jeg elsker Disney, så det hadde vært gøy!
 


Lol, det tror jeg også! Så, noen siste ord til dine norske fans?
 
– Hei!
 
Ha det! 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer