Hopp til hovedinnhold
- I OWN EVERYTHING, BABY (RCA/SONY)

730 x Brooke Candy: – Seff kommer jeg til Norge!

– I OWN EVERYTHING, BABY (RCA/SONY)

Hvem faen er Brooke Candy spør du kanskje i dag, men går det som hun vil så blir det kjapt et dumt spørsmål. Den ambisiøse Cali-rapperen er bare 24 år gammel, men har i tillegg til å jobbe som stripper og stylist allerede gitt ut en rekke låter, dog ikke noe superoffisielt før «Opulence EP» som kom forrige uke. Låtene er hakket mer kommers enn før, mye takket være samarbeidet med Brookes nye BFF, låtskriver og artist Sia Furler. (Som interessant nok har intervjuet Brooke for Paper.)
 
Anyways. I tillegg til Sia har den bifile rapperen fått stjernehjelp via motefotografen Steven Klein, som har regissert den ville videoen til «Opulence». Det er hans andre musikkvideo noensinne, den første var «Alejandro» for Lady Gaga. Interessant nok har hun også fått med seg eks-Haus of Gaga-designer Nicola Formichetti. Han jobber i dag jobber for DIESEL, og har utpekt Brooke som sin muse. 

Sjekk ut den drøye videoen til «Opulence», og les vårt intervju med Brooke under:

Hei Brooke, hva skjer?

– Jeg jobber! I dag prøver jeg antrekk til turneen, det blir sjukt bra.

Kult, når starter den?

– Eeeh.. Vi hadde en turné klar, men så kansellerte vi den fordi vi ville gjøre det annerledes. Jeg traff koreografen min i går, han har jobbet med Madonna og gjorde blant annet Super Bowl-showet hennes, han er helt enestående.

Så, vet du når den starter?

– Jaaa, men jeg kan ikke si det.. It’s a surpriiise!

Vi håper du kommer til Norge, da!

– Å ja, det gjør jeg.. Eller eh ja, definitivt!

Men uansett, grattis med «Opulence»! Hva er tanken bak videoen?

– Det er åpent for tolkning. Vi ville lage noe som var visuelt stimulerende, men som også har en mer seriøs side, og et motsatt budskap av det visuelle. Generasjonen min er av en eller annen grunn besatt av ideen om å være rik og berømt. Åpningssekvensen i videoen representerer min sanne form. Så går det til den delen hvor jeg har alt jeg har drømt om, rikdom og overflod, men jeg har ikke redskapene til å klare meg i en sånn verden. Jeg ville virkelig ha det, men når jeg først fikk det fanget det meg og gjorde meg gal.

Hvordan var det å jobbe med store navn som Steven Klein og Nicola Formichetti?

– Det var fantastisk, de føles som brødrene mine nå. Det var virkelig et samarbeid, og vi ville lage et stykke kunst. Ingen lager musikkvideoer sånn lenger, de fleste har en bullshit storyline. Både Steven og Nicola er så sikre på hva de vil og hvilken retning de vil gå i, energien deres er helt magisk. Så jeg føler virkelig at videoen er et stykke kunst, ingen av oss har sett noe lignende før.
Fortsetter nedenfor. 

 
Hvordan har tilbakemeldingen fra fansen vært?

– De elsker videoen, og det virker som om de skjønner budskapet vårt. Hovedbekymringen vår var at folk skulle si at jeg kopierer Gaga og andre, fordi jeg er blond eller whatever. Nicola advarte meg før videoen kom ut og sa «dette kommer folk til å si, dette vil de prøve å ta deg på», men jeg har ikke sett en eneste negativ kommentar. Hva faen, liksom, vi skjønner det virkelig ikke… Det er jo ikke sånn internett fungerer. 
 

Hva er ditt viktigste budskap?

– Jeg har så mange! Jeg er veldig opptatt av feminisme og homofiles rettigheter, og så vil jeg hjelpe generasjonen min til å få opp øynene og se hva som skjer rundt dem. De blir blendet av ideen om å være rik og berømt, men det er ikke deres feil, de blir lurt. Så jeg vil være den som representerer en forandring. Jeg en weirdo og en freak. 

Takk Brooke! Vi lover å se deg hvis du kommer til Norge.

– Ååå, takk! Jeg håper det. Ha det bra, I love you!

Brooke Candy anno 2012 – med rosa dreads og sexy rustning i Grimes’ video: 

(…) Next time they call you a slut
Brooke Candy tell you not to give a fuck 
You say that I’m a slut
It ain’t your business who I’m fucking with
A dude could fuck 3 bitches and they’d say that he’s the man
But I get it in with twins, she’s a whore
That’s what they saying
It’s time to take the word back «Slut» is now a compliment
A sexy-ass female who running shit and confidentApropos feminisme: I «Das Me» setter hun skapet på plass (og resirkulerer antrekket fra «Genesis»-videoen):

Nyeste saker fra 730.no

Les mer