Hopp til hovedinnhold
Benjamin Ingrosso var i Oslo for å opptre på Vixen Awards (Andrine Nerland)

730 x Benjamin Ingrosso: – Nordmenn kaster BH-ene sine etter meg!

Benjamin Ingrosso innrømmer at norsk publikum er hakket bedre enn det svenske.

De siste årene har karrieren til Benjamin Ingrosso skutt i været etter at han for alvor valgte å satse på musikken.

Artisten, som forøvrig også er kjent fra realityserien Wahlgrens Värld, har blant annet deltatt i internasjonale Eurovision Song Contest hvor han kom på en solid 7. plass.

Ønskereprise:

730 møter den svenske kjekkasen i Oslo like før opptredenen på Vixen Awards.

– Aner ikke hvem jeg skal spille for

Kjekkasen innrømmer at han ikke har peiling på norske influencere.

– Jeg har veldig dårlig kjennskap til influencere generelt. Søsteren min (Bianca Ingrosso) er jo en skikkelig influencer, så hun vet vel mer om hva som venter meg. Jeg kommer nok til å få en drøss med meldinger om å hilse, ler han.

Norske musikere er han derimot godt kjent med.

I 2019 gjorde han en ny versjon av låta «I’ll Be Fine Somehow» sammen med Norges popyndling Julie Bergan.

I samme periode kom også den bergenske duoen Ka2 med en egen versjon av «Tror Du Att Han Bryr Sig» som Benjamin har laget sammen med barndomsvennen Felix Sandman (kjent fra serien Quicksand og Hjem til jul).

– Norske artister har jeg grei peiling på, føler jeg. Kanskje det kjedeligste svaret noensinne, men a-ha er jo legendariske, da.

– Og Sigrid. Herregud, jeg elsker Sigrid! Astrid S, Kygo, Julie Bergan. Jeg elsker egentlig alle disse!

Norske fans er villere

Benjamin legger heller ikke skjul på sin elsk for det norske publikummet.

– Norge har det mest takknemlige publikummet jeg har opplevd. Det er så mye bedre under konsertene her kontra Sverige. Jeg elsker mine norske fans!

Videre forteller han hvor mye villere nordmenn er.

– I Sverige er man litt for kul for sitt eget beste, de tør ikke å vise at de liker musikken din. De verken synger eller danser sånn som nordmenn gjør under konsertene mine. Nordmenn er jo helt vill i forhold til svenskene, de kaster BH-ene sine etter meg!

– Etter konserten min i Bergen i fjor fant jeg rundt 12 bh-er som hadde blitt kastet opp på scenen. Helt sjukt!, forteller 22-åringen.

Fortsetter nedenfor

Den svenske kjekkasen forteller åpenhjertig om sin elsk for norske fans (Andrine Nerland)

Sammenlignet med oss nordmenn som drar på harrytur til nabolandet titt og ofte, har han vært nokså sjeldent i Norge. Han har ingen minner fra Norge som ikke har vært i forbindelse med enten sin egen eller morens karriere.

– Jeg tror ikke jeg har opplevd Norge som turist, faktisk. I barndommen var jeg med mamma [Pernilla Wahlgren, red.anm.] på turné hit husker jeg, men vi dro hit aldri på ferie. Det har jeg heller ikke gjort som voksen, men det kunne jeg godt tenke meg å gjøre.

– Da jeg spilte i Bergen forelsket jeg meg helt. Jeg har veldig lyst til å oppleve Bergen som turist, så dit skal jeg dra på ferie en gang!

Elsker singellivet

Frem til mars 2019 var Benjamin sammen med svenske Linnea Widmark. De hadde vært sammen i hele seks år da det plutselig ble slutt i fjor. Benjamin forteller at han slet litt etter bruddet, men at han var innstilt på å endre tankesett i 2020.

– Jeg begynte etterhvert å bli ganske lei av å skrive om meg selv og eksen min. Jeg bestemte meg rett og slett for å gå inn i det nye året og tenke «drit i henne, nå vil jeg skrive litt om noe som ikke har med meg selv å gjøre», forteller han til 730.

Det var da den seneste singelen, «The Dirt», ble til.

– Det er en litt ny sound for meg, og mye av det jeg slipper fremover kommer nok til å være i samme bane. For første gang har jeg skrevet en sang som ikke handler om meg selv, men om en venn av kompisen min.

Benjamin forteller at sangen ble skrevet under en session med en fransk DJ for en god stund tilbake. Det var dog ikke før det ble slutt med eksen at han gjorde den til sin egen og bestemte seg for å slippe den på nyåret.

På spørsmål om hvordan kjærlighetslivet ser ut nå svarer han at det står stille.

– Meget stille, men på en god måte! Jeg har så og si aldri vært singel, så nå prøver jeg bare å finne ut mer om meg selv og hva jeg har lyst til. Og det føles bra. Akkurat nå elsker jeg å være singel!

Fortsetter nedenfor

Fansen kan forvente å se mer av Benjamin i den nye sesongen av Wahlgrens Värld (Andrine Nerland)

Større deltakelse i Wahlgrens Värld

De som er litt ekstra store fans av familien Wahlgren/Ingrosso har nok fulgt nøye med på livene deres gjennom realityserien Wahlgrens Värld. De siste sesongene har derimot Benjamin vært litt fraværende.

– Det er jo i all hovedsak mamma og søsteren min som er hovedpersonene i Wahlgrens Värld. Selvfølgelig ble det naturlig at jeg også var en stor del av programmet da jeg fremdeles bodde hjemme, men etterhvert som jeg begynte å bygge min egen karriere fikk jeg liten tid til serien. Dessuten trenger de meg ikke, mamma og Bianca klarer fint å styre det der selv, ler han.

– I den nyeste sesongen får dere se mer av meg, da! Vi filmet bestevennene mine sitt bryllup i Spania, så der er jeg nok å se vesentlig mer enn tidligere.

Wahlgrens Värld er tilgjengelig hos Dplay i Norge. Det slippes en ny episode hver søndag. 

Se også: Felix Sandman om fyrrig Netflix-sex

Nyeste saker fra 730.no

Les mer