Hopp til hovedinnhold

730 x Alec Benjamin om Astrid S, «Let Me Down Slowly» og «konserter» på parkeringsplasser

Alec Benjamin er kanskje et nytt navn for mange, men han har en av de mest spilte låtene i landet akkurat nå og spilte nylig en utsolgt yngling-konsert på Parkteateret. Det som gjør Alec spesiell for Norge (eller Norge spesielt for Alec) er ingen land elsker ham mer enn det vi gjør. Men nå begynner også hjemlandet også å plukke ham opp – mer om det her.

Kanskje har skandinaver et ekstra godt øre for pop? Dette er ikke første gang sanger eller artister først blir populære i vår del av verden, før resten av verden fanger det opp. Ava Max sin «Sweet But Psycho» er et annet godt eksempel.

Men tilbake til Alec – godgutten slapp sitt første album Narrated For You i 2018. Fansen hans sammenligner han med Shawn Mendes og Ed Sheeran, og i januar gjestet han The Late Late Show med James Corden. Før han spilte på Parkteateret hadde fans fra både Frankrike og Kristiansand ventet i vinterkulden hele dagen, så det er ikke tvil om at han allerede har en lojal fanbase.

730 tok en prat med Alec Benjamin om den norske fansen, favoritten Astrid S og hvordan hans tweeting til Alessia Cara førte til en remix.

Les praten med Norgesfavoritten nedenfor mens du hører på hiten her:

Hei Alec! Sangen din «Let Me Down Slowly» er en av de mest populære låtene i Norge for tiden. Gratulerer! Hvordan føles det?

– Det føles rått!

Hva handler låten om?

– Sangen handler om å føle seg sårbar og å be en annen være tålmodig med deg.

Kan du beskrive albumet ditt Narrated For You med ett ord?

– Fortellinger.

Godt sagt. Vi møtte noen av dine største fans utenfor Parkteateret, og de har ventet i snøen hele dagen. Føles det merkelig å ha fans?

– Ja, fordi ofte vil ikke en gang jeg være med meg selv. Jeg føler meg veldig heldig når folk kommer til konsertene mine, fordi jeg har spilt mange konserter uten et publikum.

Du har i andre intervjuer sagt at du har spilt på parkingsplasser og køer under Shawn Mendes og Troye Sivan sine konserter. Hvordan ble du modig nok til å gjør det?

– Jeg hadde egentlig ikke noe valg. Og det var ikke så skummelt heller. Det jeg var redd for var at jeg ikke skulle få lage musikk, så jeg gjorde at alt jeg kunne. Tanken på å ha en jobb jeg ikke likte skremte meg mer enn å spille for fremmede.

Du har mange fans, men ingen land elsker deg så mye som Norge. Hvorfor tror du det er sånn?

– Jeg aner ikke, men det er et nydelig land. Musikken tok meg til et fint sted.

Du har allerede laget musikkvideoer til mange av sangene dine. Det er ikke alle nye artister som prioriterer det, har det vært viktig for deg? 

– Jeg føler det er viktig å lage musikkvideoer i starten av karrieren. På den måten blir folk kjent med deg. Så jeg lager videoer for å introdusere meg til mitt publikum.

Kult! Det finnes mange videoer av deg på Youtube hvor du går opp til fremmede mennesker og spør om du kan synge for dem. Det er ganske uvanlig. Hvorfor gjør du det?

– Fordi jeg er rar.

 Hehe. Liker du å synge foran folk?

– Ja, det er det beste jeg vet! Det er lett å forsvinne inn i sosiale medier, og det er viktig å møte mennesker i det virkelige liv.

Du vokser mye på sosiale medier om dagen, spesielt på Instagram. Synes du det er vanskelig at mange mennesker følger med på hva du gjør?

– Nei, jeg synes ikke det er vanskelig. Jeg er skikkelig glad for at folk bryr seg nok til å følge med på meg. Det vanskeligste er når folk ikke bryr seg, som kan påvirke selvsikkerheten din. Sosiale medier kan være et fantastisk verktøy, men det kan også være skummelt for din psykiske helse, fordi det er som er popularitets-konkurranse. Det er viktig å ha verdier utenom hvor mange følgere du har.

Fint sagt! Nå er du signert av et stort plateselskap. Hvordan har veien fra ung musiker til signert artist vært?

– Jeg føler meg fortsatt som ung musiker som har en lang vei å gå.

Alessia Cara og du lagde en remix av «Let Me Down Slowly» etter at du tweetet henne. Hvor takknemlig er du for internett akkurat nå?

– Jeg er veldig takknemlig for Internettet og henne! Hun er en skikkelig kul person som ville samarbeide med meg når «ingen» hadde hørt musikken min. Det var overraskende at hun svarte på tweeten.

View this post on Instagram

cool stuff w/ @alessiasmusic coming soon .. : ) .

A post shared by Alec Benjamin (@alecbenjamin) on

Har du planer om å tweete til noen andre artister?

– Jeg vet ikke. Det er ikke noe jeg konstant tenker på, men kanskje en dag. Eller, jeg tweetet faktisk Khalid og vi jobbet sammen i studio.

Oi, så gøy! Kommer dere til å slippe en sang sammen i 2019?

– Det hadde vært veldig kult, men vi får se.

Vi krysser fingrene! Vi har hørt rykter om at Astrid S skal synge Alessia sin del av «Let Me Down Slowly» i kveld. Hvordan fikk du vite om henne? 

– Jeg har vært fan av musikken hennes en stund. Favorittsangen min av alle sanger akkurat nå er faktisk «Hurts So Good».

Kult! Liker du noen andre norske artister?

-Jeg liker Aurora og Sigrid. Jeg synes skandinaviske artister virkelig har en fin melodi.

Det kan vi ikke si oss uenig i<3 Til slutt, hva vil du si til dine norske fans?

– Tusen takk for all støtten deres!

 Se også 730 x Ava Max: – Kvinner er ikke født psycho! 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer