Hopp til hovedinnhold
(GISLE G. STOKLAND/730.NO)

730 traff gravide Rye Rye (18)

Da den 18 år gamle Baltimore-rapperen Ryeisha «Rye Rye» Berrain spilte på Hovefestivalen, var hun ikke interessert i drikkebonger. Hun bar nemlig på en hemmelighet.

MySpace forteller stjerneskuddet at hun er gravid, og at hun har stått foran et vanskelig valg.

– Alt som skjer har en årsak, men noen ganger skjer ting på feil tidspunkt i livet ditt. Bare Gud vet hvorfor. Så ja, jeg er velsignet med et barn. Først var jeg på gråten og vurderte å kvitte meg med det. Jeg spurte Gud om råd og gikk til sykehuset fire ganger og hadde sammenbrudd hver gang, og forstod hvilken retning Gud dro meg i.

– Jeg har for mye integritet til å ta abort. Moren min mente jeg burde gjøre det, men forandret mening da hun hørte babyens hjerte banke. Jeg er ung, men jeg har vokst, og akkurat nå er det mye. Men dette stopper meg ikke, bare motiverer meg til å jobbe 10 ganger hardere! Jeg har masse respekt for labelen min som skjønner og støtter meg og er villige til å jobbe rundt dette så vi kan slippe et utrolig album.

Da 730 traff Rye Rye på backstagestranden på Hove var hun blid som en strikk, selv om hun altså hadde hodet fullt av alvorlige tanker.

Se også: Fremførte vinnerlåten uten å føde

Maryland-piken fortalte at hun skulle spille på Glastonbury samme uke, en festival hun aldri hadde hørt om, og hun synes det var gøy å se at nordmenn kjørte båt til butikken, noe som ikke skjer i Baltimore.

Vi måtte selvfølgelig spørre henne om The Wire.

– Jeg elsket serien, og måtte alltid skynde meg hjem for å ikke gå glipp av en episode. Men det er ikke så ille i Baltimore i virkeligheten. Jeg er fra the housing projects på østkanten, the hood, og ting skjer, men ingen gjemmer lik i tomme hus og sånt, haha, det er Hollywood. Men jeg er ung, og for noen år siden var det mye verre.

Se også: – Jeg digger gravidsex

London-stjernen M.I.A., som nylig ble mor, signerte Rye Rye til sin etikett under Interscope, og er foreløpig den eneste gjesten på tenåringens kommende debutalbum. I likhet med de fleste andre rappere, er det én gjest Rye Rye håper å få med.

– Jeg er forelsket i Lil Wayne. Tror jeg… Jeg har ennå ikke truffet ham, men jeg kjenner hans manager, og jeg tror jeg kan få med Weezy. Favoritten min har alltid vært Jay-Z, og jeg er også veldig glad i Kanye West, som jeg har møtt. Han synger på sangene mine.

Rye Rye er aktuell med singelen «Bang» fra soundtracket til Fast & Furious:


Hovefestivalen 2009-bilder: Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4

Nyeste saker fra 730.no

Les mer