Norsk videopremiere: Britz gikk viralt på Instagram, nå vil han bli den beste 🚀

26. feb 2019 kl. 17:57

Boom!

Haugenstua-gutten Yaw Britwum aka Britz gikk nærmest viralt da han slapp sin lekre freestyle via Instagram i september. 50 000 visninger, 5200 likes og hundrevis av kommentarer og delinger er jaggu ikke hverdagskost for en kliss ny artist i bittelille Norge.

I alle fall ikke for en usignert ungkar «ingen» har hørt om i forkant.

(Han har ikke engang vært med på Ex on the Beach!)

Den velfortjente kjærligheten førte kjapt til DMs fra norske labels, og kort tid etter signerte han med Sony Music Norge. I dag har 730 premiere på musikkvideoen til den JNS-produserte debutsingelen «Alé Alé», hvor Britz teamer opp med kompisen/kollegaen Jonas Benyoub.

Se premiere på musikkvideoen nedenfor vår kjappe prat med Britz!

Grattis med feiende flott debut! Hvordan vil du beskrive singelen og videoen?

– Tusen takk! «Alé Alé» er en singel som handler om å ha tro på seg selv, det å bli noe. Den handler om at vi ikke har bedt om noe, men gjør det beste ut av det vi får og til tross for all tvil vi kan møte på, så skal vi fortsatt steder. Musikkvideoen er regissert av Houssam Zamour, han er også manageren min sammen med Adil Laatyaoui. Musikkvideoen er kald og dyster, og det kommer nok av at låten har en kald og dyster sound. Vi ville få til noe som ingen har gjort før og endte med å få til snø innendørs, i tillegg prøvde vi å kle oss som vi så ut på artworket. Jeg er fornøyd med videoen!

Gjesten din er Jonas Benyoub. Hvorfor akkurat ham?

– Jonas Benyoub og jeg tilhører samme management, Dreammaker Records, og jeg hadde allerede snakket med Jonas om at jeg skulle i studio med JNS. Så han ble med dit, det var en fet vibe i studio og det bare kjentes naturlig at Jonas hoppet på låta. Jeg visste allerede før han hadde skrevet ferdig verset hans at han kom til å naile det, og det gjorde han. Han har gjort dette i flere år og jobber hardt for å realisere potensialet sitt, det er bare et spørsmål om tid før Jonas Benyoub tar over. Jeg tror også vi kommer til å jobbe mer sammen i fremtiden.

730 postet «Taste»-freestylen din i fjor. Fikk du mange henvendelser i etterkant?

– Haha! Ja, det gjorde dere! Takk for det. Det ble noen henvendelser, ja. Det gjorde jo at jeg allerede da fikk en fin start på musikkarrieren så det var heftig.

Du signerte med Sony. Hvorfor akkurat dette selskapet?

– Jeg følte og føler fortsatt at Sony forstår seg på den musikken jeg lager og vil lage. De ser og hører meg som en artist og det er veldig betryggende. Jeg føler også at jeg nå har riktig team rundt meg for å kunne nå målene mine om å bli en av de beste, om ikke den beste. I tillegg så er det godt erfarne folk i Sony som sitter på mye kompetanse som kan utvikle meg til å bli den artisten jeg vil bli, så jeg er 110 % fornøyd med valget av selskapet.

Det har blitt lansert veldig mange norske hip-hop-artister i løpet av de to årene, men det er vanskelig å slå gjennom. Hva er dine sterkeste kort når det kommer til å få et stort gjennombrudd? 

– Jeg tror at det som skiller meg fra de andre er stemmen min. Jeg er også opptatt av å ha budskap i låtene mine.

Man kan komme langt om man vil. Hva er det langsiktige målet ditt?

– Bli stor, å kunne være et forbilde for de yngre samtidig som at jeg jobber for en fanbase som inkluderer de eldre også. Jeg vil være en artist folk relaterer til. Jeg vil at lytterne skal kjenne seg igjen i tekstene mine og at jeg sammen med teamet mitt går ned i historiebøkene for store oppnåelser.

Hvilke norske artister fikk deg til å ville bli artist?

– Karpe (Diem), Madcon, Nico & Vinz eller Envy som de kalte seg før, Arif og Zamour…

God liste. Hvilke internasjonale artister hører du mest på nå om dagen?

– Stormzy, J Hus, Wizkid, King Promise, Jireel, Icekiid, Cherrie, Ozzy Blacks og VVS også. Selv om de to sistnevnte er fra Norge, har de etter min mening gode forutsetninger til å klare seg bra i utlandet, så jeg hører mye på dem.

Hvorfor tekster på norsk? Hva med potensielle Britz-fans i resten av verdenen?

– Jeg føler det er enklere for meg å uttrykke meg på norsk, det er hovedgrunnen til at jeg har norske tekster. Også ser jeg i tillegg hvordan for eksempel svenske artister klarer å nå ut til et publikum utenfor Sverige, selv om de har svenske tekster. Selv hører jeg på fransk musikk uten å kunne teksten. Det hadde vært å kult om jeg fikk til noe av det samme, altså å nå ut til for eksempel Sverige og Danmark med norske tekster. Men per nå er fokuset mitt på å gjøre det best mulig i Norge, så får man se hva fremtiden bringer.

Hva var det mest funny som skjedde med under videoinnspillingen?

– Jeg vil si det morsomste var når jeg og Jonas skulle vise frem trikseferdighetene våres. Det gikk ikke lang tid før vi begge skjønte at vi var rustne og ikke hadde rørt en fotball på lenge. Vi diskuterer fortsatt hvem av oss som er best i fotball. Jeg mener at det er meg. Jonas er uenig, men han vet ikke hva han «Snakker om». Hehe.

Se premiere på videoen til «Ále Ále» via regissør Houssam Zamour:

Se også: Norges tre beste rappere? Se fersk freestyle