Hopp til hovedinnhold
B-REAL OG SEN DOG TØRKER STØV AV CYPRESS-MIKROFONEN VIA SNOOP (JAMES MINCHIN/PRIORITY/EMI)

730 snakket med B-Real fra Cypress Hill

– Det er på tide at rappere fra vestkysten markerer seg igjen, så det passer bra at Snoop gav oss denne muligheten.

Cypress Hill har holdt på siden begynnelsen av 90-tallet, og ble stjerner med «Insane in the Brain», men det er seks år siden California-gruppen gav ut en skive. På mandag kommer Rise Up via deres nye hjem Priority, hvor Mr. Doggy Dogg er en av de symbolske sjefene.

730.no ringte opp nesten 40 år gamle B-Real, som hadde smørblid pratis og stadig humret i geitebukkskjegget.

– Snoop er en god venn av meg. Du vet, vi gjør musikk og konserter sammen og røyker sinnssykt mye sammen, hehehe, så det er egentlig ikke så rart at vi nå er partnere. Kreativt sett har han ikke gjort så mye på platen, for han er selv en artist som ikke lar bransjefolk blande seg i hans musikk, og han vet at vi er veteraner som vet hva vi driver med, men han har gjort masse for å promotere albumet og hjelper med å putte legendariske Priority tilbake på kartet.

Fortsetter nedenfor. 

(JAMES MINCHIN/PRIORITY/EMI)

Du nevnte at hip-hop fra California trenger et comeback. Utenom Snoop og kanskje dere, er det noen rappere fra vestkysten som du føler gjør det veldig bra om dagen?

– Vel, The Game har gjort det bra… Men nå er det vel bare Black Eyed Peas som virkelig har mye suksess. Jeg vet at folk ikke kaller dem hip-hop, men de teller selv om de er mainstream og crossover. Det er mye talent i California, men radio i Los Angeles støtter ikke sine egne. De spiller masse dance, noe rap fra sørstatene og litt fra østkysten, men ikke noe hip-hop fra vestkysten.

– Men vet du hva? Se opp for Xzibit! Han spiller inn et album som blir craaaazy! Jeg vet det fordi han låner mitt studio, hehehe. Men seriøst, jeg gleder meg til at folk får høre dette han nå spiller inn. Det er helt utrolig! Det viser at vestkysten forsatt kan lage bra plater og ordentlige låter. Fuckin’ bananas!

Fortsetter nedenfor.

(JAMES MINCHIN/PRIORITY/EMI)

Kult, vi liker Full Circle… Men tilbake til dere; Tittelsporet «Rise Up» har med Tom Morello fra Rage Against The Machine. Er det mye politikk og rock på albumet?

– Du vet, vi måtte ha med litt politikk når vi jobber med Tom Morello, og klimaet i USA og i verden har gjort mange misfornøyde. Det er ikke så mye rock her, men tre spor er ganske banging-ass heavy. Vi har fått en fantastisk låt fra Daron Malakian fra System of a Down. Cypress Hill er først og fremst hip-hop, men de gangene vi føler at det funker med rock så går vi for det. (Platen har også med Mike Shinoda fra Linkin Park.)

Hva med den Jim Jonsin-produserte singelen «Armada Latina» med Pitbull og Marc Anthony. Dette er en helomvending for Cypress Hill?

– Ja, den er definitivt annerledes. Vi liker å ha med en latinisk-aktig låt, men vi har ikke gjort feelgood sommerlåter før, hehe. Den ble pretty fuckin’ good though, hehe, selv om noen kanskje synes det er uvant. Låten er som en film med drama og action og mørke situasjoner, men på slutten så rir helten ned i solnedgangen og det blir en fuckin’ happy ending, hehe. Ja, Rise Up har blitt et annerledes album, men vi har ikke gjort for mye og vi har ikke gjort for lite. Mange blir kanskje overrasket, men jeg er sikker på at de blir positivt overrasket.

Her kan du høre og laste ned Cypress Hills største hits:

Videoer fra Cypress Hills nye album Rise Up:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer