Hopp til hovedinnhold
Godsnute (Instagram/isacelliot)

730.no x Isac Elliot: – Jeg hadde hemmelig kjæreste i 3 år!

Husker du VG-lista i 2013 da den finske 13-åringen Isac Elliot sjarmerte alle norske jenter med sitt lure smil og smashen «New Way Home»?

Popstjernen var imponerende nok såvidt tenåring da han debuterte som artist, og har hatt stor suksess i Norden gjennom hele sin ungdomstid.

I dag er Isac 18 år og har fortsatt en god dose med hylende fans og følgere på Instagram.

E-boy tendenser for denne fyren her <3

(Instagram/isacelliot)

Da Isac besøkte sin favorittby Oslo i november, dro han til en ungdomsskole for å teste tempen. Var Elliot-feberen fortsatt høy i Norge?

Det var den mildt sagt! Da popstjernen entret klasserommet til en gjeng med 8. klassinger, skrek de høyt og lenge.

Den finske kjekkasen forteller 730.no om sin nye musikk, møte med supermodell Winnie Harlow og  hvordan han klarte å ha en hemmelig kjæreste i hele 3 år (!.

Les intervjuet under denne artige posten med den britiske popstjernen Mabel!

(Instagram/isacelliot)

Heyy, Isac! Hvordan går det med deg?

— Det går bra. Travel dag! Jeg sto opp klokken 8 og har gjort promo hele dagen. Jeg har akkurat skiftet musikkselskap og management og holder på en slags «upgrade».

Du har vært litt borte i det siste?

— Jeg har hatt en pause der jeg ikke har spilt noen konserter eller gitt ut musikk. Jeg har vært 80 % av tiden i studio, og skrevet masse musikk. Jeg tro jeg har skrevet over 100 låter i denne perioden, og de sangene slipper jeg nå. Altså ikke alle 100 sangene, men de beste av dem! Det har vært bra med en pause, men nå føles det godt å være tilbake!

(Instagram/isacelliot)

Godt å ha deg tilbake også<3 Du kopierte stuntet Justin Bieber gjorde da han var i Oslo i 2015, ved å besøke en norsk ungdomsskole. Det så faktisk ut som det ble Bieber-tilstander. Besøkte du en tilfeldig skole eller visste du at hadde fans der?

— Helt tilfeldig! Dette skulle være en slags overraskelse, så jeg var nervøs. De jeg skulle besøke var ganske unge, og hvis man ser på mine sosiale medier- og Spotify-statistikker, har mine fans blitt eldre. På Spotify er liksom 90 % av lytterne over 18 år! Disse elvene gikk kun i 8. klasse, men det gikk kjempebra. De var helt crazy!

Så stas at 13-åringer fortsatt digger deg! Da jeg (Suzie 16 år, red.anm.) gikk i 6. klasse var alle superfan av deg, meg selv inkludert. Du husker sikkert ikke det, men vi jo faktisk møttes før…

— Har vi det?! Når da?

En gang for lenge siden. Heldigvis finnes det et bilde av dette møtet, og jeg vil tørre å påstå at vi begge har at hatt en såkalt «glow up»:

Suzie fra 730 med venninne skulket skolen i 6. klasse for å møte Isac <3 (privat)

– Shit, så søte vi var! Haha, fantastisk!

Ja, vi var cuties. Men nok om oss, tilbake til deg! Du slapp nylig låten «Somebody Else». Hvordan føles det?

– Bra! Nå ønsker jeg å gi ut mye musikk, og da vil jo noen sanger ha mer suksess og lenger levetid enn andre. Det føles bare godt gi ut musikk igjen. De siste ukene har vært skikkelig travle. Bare denne uka har jeg vært i både Finland, Sverige og nå Norge. Det er slitsomt og gøy.

Hva handler sangen om?

– Om min første kjærlighet! En jente jeg var sammen med i hemmelighet i 3 år fra jeg 13 år gammel. Det var litt on/off i perioder, men ja, den handler om henne. Den første kjærligheten føler man jo litt ekstra, også når man slår opp. Så den handler om hvordan det føltes typ ett år etter vi slo opp.

Typisk finsk (Instagram/isacelliot)

Du har altså klart å ha en hemmelig kjæreste i hele 3 år? Hvordan klarte dere det med dine mange og intense fans?

– Jeg tror det kun var én fan som visste det. En fan hadde gått opp til min daværende kjæreste og sagt «jeg vet du er sammen med Isac», men jeg tror det kun var henne. Da vi var kjærester holdt vi oss for det meste hjemme, og hang ikke så mye i offentligheten. Det var et ganske low-key forhold. Jeg tror nesten ingen fans visste om det. Du var jo fan, visste du om det?

Nei, heldigvis ikke, det hadde knust hjertet mitt! Hehe…

Isac Elliot var så heldig at han møtte selveste Kylie Jenner i 2016:

(Instagram/isacelliot)

#duckface

Hvilken artist synes du skal gjøre en cover av låten «Waiting Game»?

– Jeg er stor fan av en DJ som heter FISHER. Hans remix av en mine låter hadde vært det beste! Han har en sang som heter «Losing It» som mine venner og jeg alltid setter på når vi er på fester. Det blir så bra stemning! *untz untz* Fisher, my guy!

Takk for stemningstips! I musikkvideoen til «Waiting Game» er du veldig fasjonabel, og det virker som du har utviklet en interesse for mote de siste årene. Når startet det?

– Mote er den andre tingen jeg holder på med ved siden av musikken. Jeg husker ikke når det begynte, men det er helt klart min største interesse etter musikken. Jeg liker å uttrykke meg gjennom klær.

Du ble kjent i veldig ung alder. Hvordan har det vært å gå fra å være barneartist til å etablere seg som en artist med kanskje et ønske om litt eldre fans?

– Det er vanskelig som artist. Alle artister må gå gjennom overganger i karrieren, bare se på Justin Bieber og Macus & Martinus. Klarer man det eller klarer man det ikke? Det er vanskelig, fordi det er lytterne og fansen som bestemmer. Men som tidligere sagt, hvis man ser på alderen på mine lyttere, så tror jeg har klart meg.

– Dette kommer til å høres litt cheesy ut, men jeg har alltid bare prøvd å følge mitt eget hjerte. Altså, jeg lytter til råd jeg får, men min musikk forteller om meg og mine følelser. Ingen av låtene jeg har sluppet før nå har jeg skrevet selv. Det jeg slipper nå er på ekte min musikk som jeg har skrevet selv… Og det føles godt.

Kos dere med denne godbiten av en video!

https://www.instagram.com/p/_zfzBkNXov/

Det høres bra ut! Hvordan er det å høre og se tilbake på dine første sanger som «New Way Home» og «First Kiss»?

– Før ble jeg skikkelig flau, da jeg hørte de sangene. Nå tenker jeg at det ikke høres ut som meg, det høres ut som en ung jente som synger. Jeg synes det er ganske kult. Altså «New Way Home», for en banger! Den er jeg ganske stolt av.

Det burde du. FOR en banger! Nå vet vi jo at du har hatt hemmelig kjæreste før, og du har lenge hatt i bio-en din på Instagram at du trenger kjæreste, men nå har du fjernet det. Hva betyr det? Har du fått deg en ny hemmelig kjæreste?

– Mitt svar på dette er så kjedelig som at jeg bare tok det bort fordi det så bedre ut. Dere får bestemme om dere tror det på det eller ikke…? Nå som jeg slapp ny singel ble det litt mye skrift i bio-en, så det er derfor.

Tenk at Isac Elliot kun var 13 år da han slapp denne superhitten:

Hvordan har det vært å vokse opp som tenåringsgutt og ha tusenvis av hylende fans? Hvordan har det påvirket deg og kjærlighetslivet ditt?

– Om det står 100 jenter utenfor hotellrommet mitt, er jeg ikke sånn; «Let’s date them all!». Hun jeg var sammen med synes ikke alltid det var så lett. For eksempel med DM-er på Instagram hvor folk sender alt mulig. Det er vel det forholdet som ble mest påvirket av fansen. Jeg tror ikke jeg er så påvirket av det. Eller, det var kult da jeg var typ sånn 13-14 år og ble plutselig populær blant jentene på skolen. Noe jeg aldri hadde vært før. Det føltes bra.

– Jeg har jo vært mye både i Oslo og Stockholm, der løper fansen overalt,  det er konserter og mye gøy. Så kommer jeg hjem igjen til Finland, pakker ut og må gå tur med hunden eller tømme vaskemaskinen. Jeg har også levd et vanlig tenåringsliv. Det har heldigvis ikke vært hysteri 24/7!

(Instagram/isacelliot)

Er du glad for at du har hatt begge deler; hysteri og skrikende fans den ene dagen og plukke hundebæsj den neste?

– Absolutt! Det har gjort at jeg har beholdt føttene på jorda. Når du er ung og blir kjent, trenger du at familien din holder deg nede. Jeg kjenner mennesker som har blitt litt overlegne av berømmelse, og det er ikke kult. Mamma og pappa har passet på at jeg har gjort alle de vanlige tingene, i tillegg til alt det kule. Hvis jeg noen gang får en sønn eller datter som vil bli artist, skal jeg gjøre ting helt likt som mine foreldre har gjort. Det har vært skikkelig bra. Creds til mamma og pappa!

Se gøyal julevideo med Isac, lillesøsteren hans, Ava Lundén (som har modellkontrakt) og deres søte hund utkledd som et juletre:

https://www.instagram.com/p/BrzmeGQBfRP/

Vi har sett på Instagram at du er på mange eventer om dagen. Skjer det mye gøy da?

– Jeg var på et event, og i løpet av kvelden gikk jeg på toalettet. Så mens jeg sto og tisset begynte personen som sto ved siden av meg og snakke til meg. Han bare: «Jeg hater dette badet! Det er så skummelt her», og det er et rart bad. De spilte skummel musikk og det litt mørkt. Da jeg så opp denne fremmede personen så jeg at det var Brooklyn Beckham. Jeg sto altså der, og tisset, og pratet med sønnen til David Beckham. Det var fett!

Ja, det er en opplevelse utenom det vanlige! Du la ut et bilde av deg sammen med Winnie Harlow i Berlin i sommer. Hvordan var det å møte supermodellen?

– Ja, hun er en av modellene som har samme management som meg. Vi møttes på et Hugo Boss-event, og det er hyggelig. Liam Payne var faktisk også der. Jeg tror armen hans ble med i bildet med Winnie.

(Instagram/isacelliot)

Du kommer jo fra Finland og har vært mye i Norge. Hva er den største forskjellen mellom Finland og Norge?

– Landskapet! Jeg synes Norge er det vakreste landet i Europa, spesielt Nord-Norge og kysten deres. Noe av det vakreste som finnes. Nordmenn er også mye mer åpne enn finner. Her kan du snakke med folk, uten at ser rart på deg. Jentene ser også annerledes ut i Norge, men på en positiv måte da.

Takk takk! Har du tips om en ny stjerne vi burde følge med på om dagen?

– Faren min jobber i et musikkselskap og han leter alltid etter nye artister, så jeg foreslo en fyr som heter Arizona Zervas. Jeg begynte å følge han da han hadde sånn 4000 følgere og én låt ute på Spotify. Vi begynte å chatte om å samarbeide, men har bor i USA, så det var litt vanskelig, men vi fortsatte holde kontakten. For ikke så lenge siden så jeg på Topp 50-listen i verden på Spotify, og han hadde en låt som var nummer 11! I hele verden. Så pappa angrer vel litt på at ikke hørte på meg, da jeg foreslo han for ca. 2 år siden. Nå er Arizona Zervas overalt.

(Instagram/isacelliot)

Ohh ja, TikTok-hitten «Roxanne» gjør det bra om dagen! Hvilken norsk artist kunne du tenke deg å samarbeide med?

– Helt med Sigrid eller Astrid S!

«Ja takk, begge deler», sier vi. Hva gleder du deg til?

– Nå gleder jeg meg egentlig bare mest til å gi ut mer musikk! Jeg har så bra team om dagen, så jeg gleder meg bare til alt som skjer fremover.

Har du noe du vil si til din norske fans?

– Takk for at dere har tatt meg så langt! Dere er mine arbeidsgivere, uten dere kunne jeg ikke drevet med dette, så tusen takk! Hør på «Somebody Else».

Se også: 730.no traff denne buketten med gutter i Oslo!

Les mer