730.no traff Nipsey Hussle i Los Angeles i 2009 – se video

7. apr 2019 kl. 20:47

August 15, 1985 - March 31, 2019 (Lenny S)

R.I.P.

Søndag ettermiddag for en uke siden ble Nipsey Hussle skutt og drept utenfor sin klesbutikk i Crenshaw-området i Los Angeles.

Drapet på den samfunnsengasjerte, Grammy-nominerte rapperen med Crips-bakgrunn har blitt sørget over store deler av verdenen. Men LA er ekstra preget. Selv borgermesteren og sjefen for LAPD var raskt ute med sine kondolanser, og drapet har vært sentralt i nyhetssendingene på tv hele uken.

I 2009 ble en 23 år ung Nipsey Hussle intervjuet i Los Angeles av 730.no via Maya Vik.

– Jeg prøver å fortelle min historie fra perspektivet til noen som ikke vet noe om gjengkulturen og gatene i Los Angeles, (men) samtidig forstå hva jeg snakker om, sier Nips og viser til hvordan mange kan relatere til for eksempel Jay-Z og 50 Cent uten å komme fra samme bakgrunn.

Se nedenfor.

Deler av intervjuet har fått kjørt seg på nettet denne uken via Instagram og Twitter. Diddys tv-kanal Revolt har også vist deler av intervjuet.

Nipsey forteller også om mentaliteten og de nådeløse elementene ved gjengkulturen, som han ønsker å forandre:

29-åringen som er siktet for mordet heter Eric Holder; en lokal rapper under navnet Fly Mac alias Shitty Cuz fra Rollin 60s Neighborhood Crips. Nipsey var affiliert med den samme gjengen.

Den siktede, som ble arrestert på tirsdag, erklærte seg ikke skyldig. Kausjonen hans er satt til 5 millioner dollar (42,5 millioner kroner).

Eric Holders advokat er profilerte Christoffer Darden, som ble kjent da han var påtalemyndighetens advokat sammen med Marcia Clark under rettsaken mot O.J. Simpson.

På fredag gikk rivaliserende gjenger fra byene Compton, Inglewood og Los Angeles samlet i en stor fredsmars for å hylle Nipsey Hussle.

Den offentlige minnetjenesten skal ifølge Los Angeles Times finne sted i Staples Center i Downtown LA på torsdag. Arenaen har kapasitet på 21 000 mennesker, og er det samme stedet hvor det ble holdt minnestund for Michael Jackson i 2009.

Se også: Livvakten til Nipsey Hussle pensjonerer seg