Hopp til hovedinnhold
BRANDON, TRINE FRA 730 OG RONNIE (730)

730 møtte norgesaktuelle The Killers i London

BRANDON, TRINE FRA 730 OG RONNIE (730)


Det er fem lange år siden The Killers slapp studioalbum sist. Battle Born (kvartettens fjerde plate) lå i 2012 hele 16 uker til sammen på VG lista. Nå er de klar med 10 nye spor og verdensturné (som også kommer innom Norge!!).

I sommer fikk vi en funky smakebit på dagens utgivelse, produsert av irske Jacknife Lee.

Wonderful Wonderful er (i tillegg til Jacknife) produsert av Stuart Price (Madonna, Missy Elliott, Pet Shop Boys) og Erol Alkan.

Vi traff nylig de norgesaktuelle amerikanerene i London og slo av en liten prat om albumet, turnéen og Skandinavia.

Lytt til kliss nye Wonderful Wonderful og les vårt intervju med Brandon og Ronnie nedenfor.

Hei Brandon og Ronnie! Hvordan går det?

Brandon: Hei! Ganske bra.

Hva kan vi forvente av Wonderful Wonderful?
Og kan dere, med noen få ord, beskrive hva albumet handler om?

B: Åååå vi er dårlige på dette.

R: Ja, når vi blir spurt om dette føler jeg meg som en bruktbilselger som prøver å få folk til å kjøpe noe, det er liksom Vegas-greien i meg, blir liksom ikke kvitt det.

Okei, hvis jeg omformulerer litt: Hvilke reaksjoner håper dere på?

B: Vel, dette er vårt femte studioalbum og vi har oppnådd mye allerede. Og vi som band er ganske heldige. Så det handler egentlig mest om å finne ut hva vi kan gjøre annerledes istedenfor å tenke «åh dette funker, la oss utnytte det».

Med dette albumet prøver vi å vokse og vi håper at folk som har vært med på reisen så langt fortsatt er med oss. Hvor enn vi tar denne greien, så håper vi at de fortsatt er ombord etter å ha hørt Wonderful Wonderful.

Det føler jeg at dere har klart! Noen av låtene er litt mørkere enn vi er vant til, har det vært et bevisst valg?

R: Det kom naturlig, vil jeg tro.

B: Ja, jeg trives best med å lage glade sanger, og det er «major key»* vet du, hehe.

(*morsomt fordi major key-meme og fordi «glade» sanger er skrevet i major key, altså dur, alias motsatt av moll)

B: Bassisten vår er mer en moll-fyr og flere av låtene på dette albumet startet med ham, og det er kanskje der noe av mørket kommer fra.


Siden debuten Hot Fuss og nå dette albumet – har dere funnet Lyden Av The Killers?

R: Hvert eneste album er som et stillbilde av tiden og nøyaktig hvor vi var den gangen. Så ja, man kan si at dette er enda et stillbilde.

Kan dere beskrive Wonderful Wonderful med fem emojier?

B: Oh my gosh *smiler masse*, emojier! Okei vent litt – Ronnie, kan du finne frem emojier vi kan se på?

OK, vi starter med regnbuen, hun som danser salsa (den sorte seff), jeg gir Brandon en high five fordi det er min favoritt-emoji, Ronnie sier at han liker den sorte hånden som tar på neglelakk (Brandon sier at at den også er bra), Ronnie fortsetter å scrolle til han finner gullmedaljen, som selvsagt også er en av emojiene. Brandon skyter inn at det norske flagget også burde være en av dem.

R: Jeg vil si mange av disse, emojien med store øyne og det skumle fjeset.

Hvorfor er The Killers et av vår tids beste band?

B: Hvorfor?

Brandon tar en kunstpause.


B: Fansen vil nok være mer i stand til å svare på dette enn vi noen gang kan. Men vi jobber hardt. Jeg sier ikke at andre folk ikke jobber hardt, eller ikke gjør nok arbeid, men det må nok handle om å jobbe hardt.

Det er sant. Men nå som dere er eldre, har familier og bor på forskjellige steder – er det vanskeligere å treffes og jobbe med nytt materiale?

R: Han jobber mer. *ler og peker på Brandon*

B: Det blir vanskeligere å samle alle sammen.


Er det en av grunnen til at du, Brandon, valgte å gå solo?

B: Nei, det handlet mer om at Mark og Dave, de to andre bandmedlemmene, trengte en lang pause. Og det er ikke det at vi ikke vil ha pauser, men du vet, det er bare et visst antall fridager man kan ta. Så da lagde vi et soloalbum, men vi hadde foretrukket å ha dem der, da vi ville lage en ny plate, noe som de ikke var klare for.

Hvis dere kunne ha valgt hvem som helst, hvem ville dere ha gjort en låt med?

B: Eeeerhm. Kanskje Taylor Goldsmiths, sangeren fra Daws. Jeg synes at hun skriver de aller beste tekstene akkurat nå, og det hadde vært hyggelig at noen andre skrev tekster for meg. Spesielt noen som er skikkelig flink til det.

R: Med The Killers? Vel, jeg omtrent spurte bandet Phoenix om å hjelpe oss med vårt neste album. Jeg vet ikke om du vet, men på deres seneste album så både produserte og mikset de alt selv. Og det høres dødsra ut. Hvis vi skal spille inn platen på nytt kommer de til å få en telefon.

Hva med noen fra en totalt forskjellig sjanger, som hip-hop og rap?

B: Haha, jeg vet ikke. Det er ikke det at jeg ikke liker eller ikke respekterer den type ting, det hadde bare ikke vært naturlig.

Skjønner. Ok, hva er favoirttlåt fra albumet?

Begge to ler og synger «don’t give up on me» i falsett, som er en tekstlinje fra en av de nye låtene. Men «Rut» er nok den kollektive favoritten.

B: Det endrer seg fra dag til dag, spesielt i den fasen vi er i nå.

R: For meg så føles den sangen litt ut som et førstefødt barn, du vet, det er ikke sikkert alle liker den like mye som du gjør haha. Jeg er tilfeldigvis også den førstefødte i min familie. Det var det første glimtet av hva vi hadde i vente med dette albumet, så det føles litt som hjørnestenen for platen.


Hva er det beste med å være på verdensturné?

B: Vi drar til steder ingen av oss hadde dratt hvis det ikke hadde vært for turneene. Ta USA, for eksempel. USA er et stort sted og vi kommer fra andre siden av landet, så for oss å dra til Colorado er det samme som at en fra England reiser til Tyskland, eller noe sånt. Jeg føler at vi får muligheten til å se steder vi aldri mente å se.

Ronnie ler og gjentar «mente å se».

B: Og det er bare helt fantastisk.

Hva med Skandinavia?

B: Da vi nylig var i Finland badet vi i en innsjø og det var veldig nydelig. Og vi har hatt noen gode fjellturer i Sverige. Men vent, hva har vi gjort i Norge?

R: For meg er Skandinavia kanskje et av mine favorittsteder på hele planeten. Ikke folkene da. Nei, jeg bare tuller, menneskene der er fantastiske, og jeg er stor fan av naturen og trær og innsjøer og sånt.

Har dere noen rare greier på rideren?

B: Ikke noe crazy, nei.

R: Jeg ber om bra brennevin.

Kan dere fortelle litt om albumnavnet? Er det en historie bak?

B: Vel, det er tittelsporet, navnet på den første låten på albumet. Det er litt vanskelig å forklare, men jeg kan si dette: Hvis du lytter til teksten på «Wonderful Wonderful», så skjønner du det. Det kan være litt vanskelig, men etter et par lytt så forstår du.

Har dere noen tanker om skandinaviske fans VS. resten av verden?

B: Jeg husker vår siste konsert i Sverige godt. Finland var også ganske utrolig. Det virker som om alle bare er i et godt humør. Jeg vet ikke om det er på grunn av sommeren og det faktum at solen aldri går ned, men den type «spirit» skaper godt humør. Vi har hatt så fine opplevelser der!

Apropos norgesaktuelle flinkiser: Harry Styles tar med seg 1D-klassiker til Norge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer