Hopp til hovedinnhold
KSI med 730s førstedame Chioma Anugweje (Håvard Jørstad)

730.no møter KSI i Oslo: – Haaland er et problem!

Vi treffer en smørblid KSI på Grand Hotel i Oslo ♡

Olajide Olayinka Williams «JJ» Olatunji alias KSI forteller 730.no om reisen fra YouTube-ikon til nye nivåer av stjernestatus.

Briten (født i 93) ble en av klodens mest populære Internett-personligheter forrige dekade, både alene og sammen med resten av Sidemen-gutta.

Siden har KSI markert seg som både profesjonell bokser og ikke minst artist, samtidig som han fortsatt holder koken på YouTube.

730.no møter KSI noen timer før konserten hans på Vulkan Arena i Oslo.

Vi måtte selvfølgelig spørre den fotballinteresserte stjernen om Erling Braut Haaland, men også om han har noen råd til andre som vil følge drømmene sine.

KSI er godgutt IRL – les praten nedenfor!

730.no møter KSI i Oslo (Håvard Jørstad)

Få klarer å gå fra å være YouTube-stjerne til å bli en suksessfull rapper. Hvordan var denne overgangen for deg?

– Det var utrolig hardt! Åpenbart, det at jeg lagde videoer på YouTube ga meg et stigma.

– Jeg husker tidlig i musikkarrieren min, da ba folk meg slutte å lage sanger. De ba meg slutte å prøve helt. De sa at jeg ikke kunne synge, at jeg var dårlig til å rappe.

– Det var mye motgang, men hvis du virkelig bryr deg om musikk, og du lager bra musikk, så skal du ikke bry deg om hva folk sier. Bare fortsette å lage musikk! Fortsett med å forbedre deg, og til slutt så vil følgerne dine like at du lager musikk.

– Nå hører jeg ikke noe av det lenger. Det folk spør meg om nå er når neste gang sang kommer ut. Ja, det tar litt tid, men man må ikke miste motet. 

Visste du alltid at du hadde lyst til å drive med musikk?

– Jeg drev på en måte med musikk før jeg begynte med YouTube. Jeg pleide å lage sanger da jeg gikk på skolen, sånn at det var lettere å studere og huske ting. Har alltid vært interessert i musikk, men for meg så tenkte jeg alltid at det bare være en hobby. Noe jeg gjorde for å ha det gøy.

– Jeg pleide å lage musikk med kompisen min Randolph. Vi hadde sånne små rap battles med hverandre og det var veldig morsomt. Jeg tenkte aldri på at jeg skulle tjene penger på musikken min, eller at dette var noe jeg gjorde for å være kul. Jeg gjorde det fordi jeg liker å lage musikk, og med tiden så har jeg vist folk at jeg lager musikk fordi jeg liker det.

– Hvis jeg hadde laget musikk for å tjene penger så hadde jeg sluttet for lenge siden, jeg har penger lol!

Trivelig type på ekte (Håvard Jørstad)

Du laget musikk for å gjøre studiene lettere? Har du pitchet den idéen til myndighetene?!

 – Haha nei! Tror også det virkelig det kommer an på om man er interessert i musikk eller ikke.

– Fordi folk lærer på forskjellige måter, og det var en bra måte for meg å huske ting på. Noen folk liker å skrive ned notater, og andre liker å lese alt sammen sånn typ fem sekunder før en prøve, og det funker for dem.

– Så alle har forskjellige måter å studere på som funker for dem, men for meg så var det å bruke musikk en god måte for meg å lære på.

Heyy, KSI! (Håvard Jørstad)

Jeg skjønner! Jeg så tweeten din, og vi er jo i Norge, så jeg må spørre… Hva synes du om gutten vår Erling Haaland? 

– Haaland er et problem lol! Han er en utrolig god fotballspiller!

– Trodde han kom litt å slite litt i Premier League, men nei ass. Han flyr, han gjør det mye bedre enn noen annen spiss i Premier League.

– Haaland kommer nok til å sørge for at Manchester City vinner ligaen, og han trenger ikke stresse med fotball-VM, så han kommer til å være avslappet og fresh hele sesongen.

– Han kommer sikkert til å score sånn 30+ mål denne sesongen. Hvis du har han på ditt Fantasy Premier League-lag så ler du nå, men jeg tror alle har han på sitt fantasy team.

Ja, han gjør det helt fantastisk! Forhåpentligvis så drar han til laget ditt Arsenal en vakker dag?  

– Jeg tror ikke det kommer til å skje, sier KSI og ler.

– Men jeg hadde elsket hvis han hadde signert med Arsenal.

Ekte norsk legende (Manchester City)

Da hadde både du og faren min blitt veldig glad! Men i tillegg til fotball har du stor kjærlighet for rap. Hvilke britiske rappere har inspirert deg mest?

– Jeg ble inspirert av folk som JME, Skepta, AJ Tracey, Giggs, Nines, D Double E, Chip, Tempa T og listen bare fortsetter og fortsetter det er mange artister som som jeg har blitt inspirert av. 

For noen inspirasjonskilder! Hvordan føles det å ha samarbeidet med noen av favorittartistene dine fra oppveksten?

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, det er helt sykt!

– For meg så handler det om musikken, og det var veldig spesielt å lage sang med JME. Det var det sykeste, vi har laget et par sangen sammen nå, og han er en så kul fyr. 

– Har også teamet opp med Headie One, Nines og P-Money, og det er helt fantastisk. Det er kult å kunne lage låter med disse artistene som alle respekterer det jeg gjør, og det setter jeg pris på. 

Du har også jobbet med mange store amerikanske artister. Hva vil du si er den største forskjellen mellom å gå i studio med folk fra UK og USA?

– Jeg føler at de med britiske rapperne så er det ganske organisk, mens mange av de amerikanske artistene er litt mer business, det er sånn de er laget.

– De synes at alt er business, business, business, som egentlig gir mening! Jeg er kanskje ikke like close med dem som med noen av de britiske rapperne. Men det er jo også fordi jeg ikke er så mye i USA, jeg har jo base i UK. Mange av de britiske artistene jeg har jobbet med, som Anne Marie eller Tom Grennan, ser jeg hele tiden.

– Jeg må sikkert reise mer til USA for å kunne snakke og henge med de amerikanske rapperne jeg har jobbet med på en mer organisk måte. 

Hvordan var det å jobbe med Rick Ross, Lil Wayne og Polo G? Lærte du noe fra dem, og hvordan var hele prosessen?

– Prosessen var at jeg sendte dem en sang, og de bare «Ja dette liker vi». De hoppet på sangen, og mange av dem fikk sin første topp 10-hit i UK. Så enkelt som det, lol!

– Jeg får det til å høres så enkelt ut, men egentlig så er det ikke enkelt. Og så blir man alltid nervøs om de tenker at jeg bare er en YouTube-er som lager musikk. Kommer de til å godta det? Men så hører de låtene og musikken min, og sier «Wow, dette er bedre en artister som gjør det som sin eneste jobb». 

Og det er sånn det skal være! Det er jo mange artister nå som hopper på YouTube, så det går jo begge veier.

– Ikke sant!

Ikke bare vinner du med musikken, du seiret nylig i bokseringen også. Hvordan bestemte du deg for å begynne med boksing?

– Det var egentlig ikke mening at jeg skulle begynne å bokse. Men jeg utfordret en fyr som heter Joe Weller. Han slåss mot Theo Baker, og jeg sa jeg skulle slåss mot vinneren. Da Joe Weller vant, maset han på meg og spurte om vi skulle slåss eller ikke.

– Da jeg vant boksekampen mot ham i 2018, bestemte jeg meg for å utfordre Jake og Logan Paul. Logan tok imot utfordringen, og vi har hatt to boksekamper siden. Den siste kampen vant jeg, og den første kampen ble uavgjort.

– Jeg tok en tre år lang pause for å fokusere bare på musikken min, fordi musikk er en stor lidenskap for meg. Jeg ville jobbe med å forbedre meg. Da jeg var fornøyd med standarden på musikken, bestemte jeg meg for å ta opp boksingen igjen. Jeg kom tilbake, dominerte i ringen, bestemte meg for å slåss mot to stykker på en kveld, og jeg fikk det til å se veldig lett ut.

– Så nå er jeg i stand til å gjøre alle tre tingene samtidig, musikk, boksing og YouTube.

Kult at du klarer å gjøre alle tingene samtidig! Hva er det verste med å være rapper?

– Jeg er sikkert den verste personen å spørre om dette, fordi jeg rapper og synger også. Og fordi jeg driver med YouTube, og jeg bokser…

– Hvis jeg bare hadde rappet så hadde det vært et enklere spørsmålet å svare på. Men fordi jeg gjør så mye annet også, så blir det sånn at de gangene jeg ikke har lyst til å rappe, så synger jeg, og de gangene jeg ikke vil synge så rapper jeg. 

Det forstår jeg! Så hva er det mest kjedelige med å være KSI? 

– Å snakke med pressen lol, sier KSI, og vi ler begge to.

– Jeg forstår hvorfor jeg må gjøre det, det hjelper meg til å nå ut til et publikum jeg vanligvis ikke når ut til. Og så er det alltid kult å kunne snakke med folk og fortelle dem om livet mitt, og hva det er jeg driver med akkurat nå.

– Men noen ganger så er det kleint å bare fortelle folk masse ting om en selv. Men hvis noe kjeder meg, så gjør jeg det bare ikke. Eller så sier jeg bare nei, men ingenting kjeder meg sånn egentlig. Jeg er alltid underholdt, selv om jeg bare slapper av så koser jeg meg. 

Jeg skjønner, du har jo en utrolig stor platform selv, og tenker sikkert til tider at det er noen ting du kan formilde selv. 

– Det er liksom en annen ting jeg må gjøre på toppen av alt de andre tingene jeg gjør. Men jeg behandler ingen dårlig! Jeg forstår at presse er presse, og jeg kommer aldri til å gi noen svar som består av bare ett ord.

KSI er ærlig om at han ikke elsker å gjøre intervjuer (Håvard Jørstad)

Hva var det første du gjorde da du hørte at albumet ditt All Over The Place debuterte som nummer 1 i Storbritannia?

– Jeg tror jeg hoppet rundt skrikende!

– Jeg var så lykkelig, og samtidig så var jeg så sliten fordi det er ikke lett å slippe et album. Du må promotere det, og gjøre alle disse ekstra tingene for å passe at den blir nummer 1. Så jeg var ganske sliten, men veldig lykkelig og utrolig takknemlig for fansen min som ga meg førsteplassen.

Det kan jeg tenke meg! Til slutt, har du noen tips til folk som har lyst til å gå sin egen vei å skape noe? Enten det er å begynne med YouTube, boksing, musikk eller noe helt annet? 

– Ja, «the world is your oyster»!

– Internett har virkelig åpnet mulighetene for å gjøre det du vil! Så finn ut av hva du vil gjøre, og jobb hardt og smart.

– Bli besatt av den tingen du har lyst til å gjøre. Hvis det er YouTube, så må du være besatt av YouTube. Se på masse YouTube-videoer, se på de gode videoene, se på de dårlige videoene, og lær hva som funker og hva som ikke funker.

– Bli inspirert av forskjellige folk og finn din nisje, finn din egen personlighet, fortsett å jobbe med det, og ha det gøy!

Cute! Tusen takk for at du ville snakke med meg! 

– Selv takk, det var hyggelig!

KSI og Chioma fra 730 <3 (Håvard Jørstad)

Se også Swae Lee til 730.no: – Vis dere selv, Ballinciaga!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer