Hopp til hovedinnhold
730 kårer Norges beste is Hennig-olsen
Sommeren er her og Norges beste is skal kåres!

730.no kårer Norges beste is!

Tid for is! 🍦

Hva er vel bedre en skikkelig god og kald is på en varm sommerdag? Nada!

Is-sesongen er i gang for fullt, og vi har fått æren av å teste klassikere og sommerens nyheter fra Hennig-Olsen for å finne ut hvilken av dem som virkelig er kremen av iskrem.

Vi tester både tidløse klassikere, fristende nyheter og deilige veganske alternativer 😋

De heldige testpersonene er Nina – som ELSKER is – og veganeren Janne, som prøver de mange plantebaserte godsakene til Hennig-Olsen.

Sjekk også ut vår store konkurranse på Instagram!

Med i kåringen er Daim Balltop, Friskis Fersken, Solo-is, Idyll Salt Karamellis, Krone-is Jordbær, Soft Shake Sjokolade, Cremé Pistasj og Nude Strawberry fra Hennig-Olsen (730.no)
Med i kåringen er Daim Balltop, Friskis Fersken, Solo-is, Idyll Salt Karamellis, Krone-is Jordbær, Soft Shake Sjokolade, Cremé Pistasj og Nude Strawberry fra Hennig-Olsen (730.no)

Her var det ikke lett å kun velge én favoritt, og det klarte vi heller ikke.

Se hvilke is som stakk av med de høyeste terningkastene under!

Cremé Ekte Pitasj

(Hennig-Olsen)

Nina: – Denne nyheten har potensialet til å bli en stor favoritt hos mange, spesielt om du elsker pistasjis! Trekket var nesten det beste med hele isen. Superdigg smak av salt pistasjkrokan, nam!

Fløteisen, som naturligvis også smaker pistasj, var det heller ikke noe å si på. Det er selvfølgelig en fordel å like pistasj om du kjøper denne isen, hvis ikke kan den kanskje føles litt mektig.

Når det er sagt er jeg nødvendigvis ikke den største pistasjelskeren selv, men jeg synes denne var såpass god at det er store sjanser for at jeg smaker på den igjen. En skikkelig dessertis!

Terningkast 5!

terningkast 5 730.no

Daim Balltop

(Hennig-Olsen)

Nina: – Ingen over, ingen ved siden av. Det er ikke rart denne godbiten her er og forblir en klassiker. Den forblir også min favoritt på denne listen. Jeg vil personlig takke Hennig-Olsen for at de har vært så rause på størrelsen her. Jeg elsker at balltoppen er så stor, for den er så sykt goood!

Sjokoladetrekket er digg, vaniljeisen er digg, Daim-kuler er digg, og la meg ikke glemme kjeksen – den er digg den også. Ti av ti, og dobbel tommel opp!

Terningkast 6!

Krone-is Jordbær

(Hennig-Olsen)

Nina: – Jeg mener ikke å fornærme noen nå, men personlig er ikke jeg så stor fan av jordbærsmak når det gjelder is. Jeg går som regel for sjokoladesmaken, men her må jeg innrømme at jordbærsmaken kom til sin rett.

Hvis man ikke vet helt hva man har lyst på, eller ikke klarer å bestemme seg, er liksom Krone-is alltid det trygge valget ­– trygt og godt. Jeg vil påstå at Krone-isen har en slags legendestatus her til lands, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor.

Terningkast 4!

730.no anmelder terningkast 4

Nude Strawberry

(Hennig-Olsen)

Janne: – Nam! Hvis hjemmelaget jordbærsyltetøy var en is, så hadde det vært denne!

Nude Strawberry er perfekt for å kjøle seg ned på en glovarm sommerdag som denne. Den smaker skikkelig bær, nesten som en eksklusiv sorbet på pinne. Kan jeg få en til?

Det blir toppscore!

Terningkast 6!

Soft Shake Sjokolade

(Hennig-Olsen)

Nina: – Som selverklært sjokoladeelsker, er det vanskelig for meg å ikke like noe som smaker sjokkis. Det skal dog sies at noen klarer det bedre enn andre, spesielt når det gjelder is, og Soft Shake er en av dem!

Soft Shake er også den ultimate to-i-en-isen. Det er jo alltid litt irr og kliss når is smelter, men med Soft Shake slipper du alt det der. Du kan til og med la den smelte med vilje, og du har en milkshake! Hvem sier vel nei takk til det? Ikke jeg!

Terningkast 5!

terningkast 5 730.no

Friskis Fersken

(Hennig-Olsen)

Janne: – En ny vri på den klassiske Friskis-isen med jordbær og appelsin. Denne er uten sjokoladetrekk, og dermed egnet for både veganere og melkeallergikere. Det liker vi!

Fersken-smaken er god, den minner litt om iste med fersken, som er min favoritt. Tror barn kan like denne også, den har potensiale til å bli en ny saftis-klassiker. Perfekt når du vil ha noe leskende!

Terningkast 5!

terningkast 5 730.no

Solo

(Hennig-Olsen)

Nina: – Hvis Solo-brusen er Norges påskebrus, så må jo Solo-isen sies å være landets sommeris. Det er om ikke annet et godt valg når man er tørst, men samtidig har lyst på noe digg en varm sommerdag.

Den gir meg også flashbacks til barndommen, og jeg blir nesten litt nostalgisk. Enkel, ja, men du vet hvordan det slagordet går 😉

Terningkast 4!

730.no anmelder terningkast 4

Janne: – Er det lov å si at Solo-isen er enda bedre enn brusen? Jeg vet ikke hva det er de putter i denne isen, men den har en sjuk effekt på meg. En favoritt i barndommen, og en favoritt i dag!

Når jeg er fysen på noe godt, men også er litt tørst, så går jeg alltid for Solo-isen. Den slår aldri feil!

Nå kan det være den får konkurranse fra Nude Strawberry, men dette er fortsatt helt i toppsjiktet for min del.

Terningkast 6!

Idyll Salt Karamellis

(Hennig-Olsen)

Nina: – Jeg har smakt det meste som finnes av salt karamellis, og selv om det ikke er fløteis, synes jeg denne er ganske så god! Nok en gang trekker trekket opp for meg. Nam!

Terningkast 4!

730.no anmelder terningkast 4

Janne: – Som veganer blir det mye saftis, så jeg elsker at Hennig-Olsen har laget denne! Det må være den første veganske pinne-isen med salt karamell. Enig med Nina, trekket er nydelig. Og gi meg mer av den sausen! 😋

Terningkast 5!

terningkast 5 730.no

Psst! 🍦 Har du lyst til å vinne alle småisene fra Hennig-Olsen? Sjekk ut konkurransen på vår Instagram og delta nå!

Les mer

Nyeste saker fra 730.no