Hopp til hovedinnhold
SELV VAKRE FOLK SLITER

Big Little Lies får terningkast 6

Big Little Lies imponerer.

Oppdatert 20. februar: Første episode av Little Big Lies er ute! Sjekk den ut via HBO Nordic

Det er lett å la tankene gå seg vill når vi blar rundt i de sosiale medier. Det kommenteres hjerteøyne og flammer under selfies, selv om de fleste har gjennomgått «operasjoner» via redigeringsapper.

Noen føler de må prestere ekstra, og glemmer at selv de vakreste søler ketchup nedover haka bak fasaden – selv om de ikke legger ut #BakFasaden-bilder.

I Big Little Lies følger vi tre kvinner med barn som alle begynner i første klasse på den lokale skolen. Fra utsiden kan det virke som de har full kontroll på sine perfekte liv, men et mordmysterium beviser at ikke alt henger 100 % greip.

Foxtel hbo showcase big little lies


HBO Nordic-serien finner sted i en liten by med rundt 30.000 beboere.

Historien sirkulerer rundt barna i klassen, men da hovedsakelig mødrene. Én lever med en voldelig bankmann, en nyinnflyttet alenemor prøver å finne ut hvem som er barnefaren, mens nummer tre ikke jubler over at tenåringsdatteren har fått et godt forhold til hennes unge, sexy og spirituelt frie stemor.

Ikke bare er det mye å tenke på hjemme, men med såpass mange suksessfulle kvinner i omløp blir det mye sjalusi, drama og styr. Og når de voksne kriger med utspekulerte knep går det selvsagt ut over barna.


Er ikke bare-bare å ha styr på sitt eget liv før en lager et nytt.

Big Little Lies hbo shailene woodley reese witherspoon nicole kidman
MOOD AF… (HBO NORDIC)

Big Little Lies premierer ikke på HBO Nordic før 20. februar, men siden vi i 730.no er så spesielle har vi fått tilgang på nesten hele første sesong med sine 7 episoder.

Hva kan man si, denne serien er solid og bør absolutt sees! Det er viktige voksentema iblandet humor, drama, sårbarhet og sterkhet.

Det forventes jo for så vidt mye med disse navnene i hovedrollene: 

Reese Witherspoon (Legally Blonde, Walk The Line)
Shailene Woodley (Divergent, The Fault in Our Stars, The Descendants)
Alexander Skarsgård (True Blood, Generation Kill, The Legend of Tarzan)
Adam Scott (Parks and Recreation, The Aviator, Step Brothers)
Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road, Divergent, After Earth)
Nicole Kidman (The Hours, Moulin Rouge!)

Forventningene blir dog ikke innfridd… De overgås.


VENNINNER KAN LØSE VERDENSPROBLEMER (HBO NORDIC)

Historien til Big Little Lies er basert på Liane Moriartys roman med samme navn fra 2014. TV-serien fra HBO er skapt av David E. Kelley (Ally McBeal, Boston Legal) og har både Witherspoon og Kidman med i produsent-sofaen.

Vi ønsker å gi Big Little Lies (uten å engang vite verken hvem som er drept eller hvem som står bak) en sterk terningkast 6. Hvorfor? Fordi serien er perfeksjonert med sin uperfekthet til ytterste fingerspiss.

Hver eneste kameraføring er nøye gjennomtenkt, med sine nære utsnitt som endelig viser Reese Witherspoon som en sårbar mor, og ikke bare som en tåpelig figur fra en romantisk komedie.


Gled dere til en serie regissert av Jean-Marc Vallée (
Dallas Buyers Club, Wild, The Young Victoria) som etter 20. februar garantert kommer til å kapre til seg opptil flere priser.

Kanskje dette også blir en av de type miniseriene som blir utvidet til vanlig serie? Det er i så fall på sin plass.

Se også:
Serien om eksen ingen vil ha

Nyeste saker fra 730.no

Les mer