Hopp til hovedinnhold

730.no backstage med Paramore: – Hayley lukter verre enn oss

PLATINA-POPROCKERNE SAMLET (WARNER)

Hvilket land kommer dere fra?

– USA.

Paramore skuffer oss da vi treffer dem på backstagestranden på Hovefestivalen. Ikke bare fordi de misforstår vårt første spørsmål (vi har fått med oss at de er amerikanske, vi lurte på hvilket land de var i før Norge – svaret var Luxembourg).

Først og fremst fordi deres fenomenale frontfigur Hayley Williams føler seg så pjusk at hun holder seg på hotellrommet. 

Bassisten Jeremy Clayton er også M.I.A., men heldigvis er gitaristene Josh Farro og Taylor York og trommis Zac Farro så trivelige karer at Hayley-nedturen er fort glemt.

Zac stod for praten under intervjuet, mens de andre lo av gutta til Ellie Goulding som drev gjøn i vannkanten.

Hvordan har turnéen vært?

– Veldig bra! Vi har vært på en del turnéer, men dette er den første gangen vi er på en ren festivalturné. Det virker som om vi har fått mange nye fans.

Dere kjører buss gjennom Europa. Hva gjør dere på bussen?

– Det som er fint med buss er at vi kan sove mye. Det er åsåm! Egentlig er det alt vi gjør. Sove og spise. Jeg tror vi har entertainment-system og sånn, men vi bruker det ikke. Vi ser på litt filmer og serier på laptop-ene.

Dere har laget deres nyeste album Brand New Eyes sammen med Rob Cavallo, mannen bak Green Day. Hvordan var denne erfaringen?

– Åsåm! Det føltes helt naturlig, og vi jobbet så bra sammen at vi endte opp med å co-produsere platen. Det var aldri dårlig stemning og han fortalte oss aldri hva vi skulle gjøre, bare ledet oss i riktig retning. Istedenfor å forsøke å bli det nye medlemmet av gruppen og forandre det vi holdt på med ville han at vi skulle forbli «Paramore». I forkant skrev vi halvparten av låtene i Franklin (i hjemstaten Nashville) og øvet dem inn, for så å gjøre resten med Rob i studioet i huset hans. Innspillingen gikk veldig fort, vi var ferdige på seks uker. Det kunne ikke ha gått bedre. Det var åsåm!

Er det vanskelig å bestemme hvilke låter som skal bli singler (og få musikkvideo og sendes til radiostasjonene)? På Brand New Eyes høres alle ut som hits.

 Tusen takk! Ja, det er ikke lett. Jeg vet ikke helt hvordan vi kom fram til valgene. Musikkselskapet vårt ville ha «Ignorance» som den første singelen, noe vi egentlig skjønte og var enige i. Men jeg liker ikke å velge singler, det er ikke enkelt.

Vi hadde en meet & greet-konkurranse på 730.no, og vi har aldri fått så mye epost før. Folk var usedvanlig oppspilte. Hvordan er det å møte Paramore-fans?

– Maaan… Det er skikkelig kult. Noen ganger virker det som de tror vi er supermennesker, fordi de ikke kjenner oss. De friker helt ut! De vet ikke at vi er en helt vanlige, «goofy» gjeng, som folk flest. Når vi er hjemme så vet vi ikke alltid hvordan musikken vår gjør det, så for oss er det viktig å møte fansen, snakke med dem og få bekreftet at vi fortsatt er på nett med dem. 

Er musikkvideoer viktig for dere?

– Ja, det er en viktig del av det å lage musikk og være i en gruppe og til en viss grad kunne uttrykke en låt på en visuell måte. Folk blir uimotståelig tiltrukket av kunst, og visuell kunst kan være mer appellerende enn kun lyd. Å forsøke å oversette musikken og idéene til en video er utfordrende, men det er en veldig morsom erfaring for oss.

Fortsetter nedenfor. 

Hva hører dere på mens dere er på reisefot?

 Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier The National og deres nyeste album High Violet. Det må være vår favorittplate i år, så langt. Kanskje favorittplaten generelt. Den går på repeat. Ellers hører vi mye på Mews seneste (No More Stories…), og vi hører fortsatt på Bon Ivers For Emma, Forever Ago. Vi liker en god del musikk som er annerledes enn det vi selv spiller. Jeremy hører mye på hip-hop, og Hayley liker punkrock.

Hvordan er formen til Hayley? Vi hører hun er syk?

– Vel… Hun er litt hes. Men det skjer jo alltid, haha. What else is new. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tror stemmen hennes er veldig sårbar, og hun skriker mye på scenen når hun blir gira og får adrenalinrush. Da merker vi at stemmen blir utslitt.

Fortsetter nedenfor.

 

Har dere noen gang avbrutt en konsert på grunn av Hayleys stemmeproblemer?

– Ja. Én gang. Det var skikkelig awkward. Vi måtte kutte ned mange låter. På scenen har vi en intern mikrofon som kun vi hører, og hele tiden sa hun «vi må kutte denne låten», «denne må vi også droppe» etc., og til slutt bare løp hun av scenen. Vi fortalte publikum at Hayley var «syk» og avsluttet med å spille «Misery Business» hvor publikum sang teksten for henne. Egentlig ble det en kul opplevelse.

Blir hun lei av å reise verden rundt med en gjeng med gutter?

– Nei, det føles naturlig, det har det alltid gjort. Hayley er ikke en guttejente, men hun er heller ingen jentejente. Hun er en av oss. Lett å ha med å gjøre. Hun dusjer ikke så mye. Altså, det er ikke negativt ment. Hun liker turnéfølelsen hvor man kan bli skitten og grungy og ufresh. Vi dusjer vanligvis mer enn henne, og hun innrømmer at hun ofte lukter verre enn oss!

Fun fact 1: Paramore mente Tromøy var det flotteste stedet de har vært noensinne.
Fun fact 2: To timer senere fortalte trommisen i Muse oss at Zac fra Paramore er en av hans nye favoritter. Mer om det snart.

Hayley er også selvsagt aktuell med Eminem: Se her

Les mer