Hopp til hovedinnhold

Heimebane sesong 2 – 730.no anmelder: Fotball har aldri vært så gøy!

Heimebane for the win!

Sesong 1 av Heimebane engasjerte hele Norge ved å sette kvinner i toppfotballen på dagsordenen. Ane Dahl Torp fortsetter som trener i sesong 2.

Men denne gangen vier de fokuset til flere viktige temaer. Uønsket graviditet, anstrengte familieforhold og ikke minst homofili i toppidrett er bare en liten del av det.

Om du ikke har sett sesong 1 handler NRK-serien Heimebane kort fortalt om fotballklubben Varg lokalisert på Sunnmøre, nærmere bestemt Ulsteinvik.

Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) blir den første kvinnelige fotballtreneren på toppnivå, nettopp for fotballaget Varg. Det viser seg å skulle by på mange utfordringer og mye motstand.

I sesong 2 er problematikken og fokuset en litt annen. Helena blir fortsatt fulgt med haukeblikk av enkelte, men de fleste har nå vent seg til tanken på en kvinnelig trener i eliteserien. Hun gjør også jobben sin svært godt.

Likevel oppstår det konflikter i klubben grunnet økonomiske problemer, som gjør at de ser seg nødt til å bli kjøpt opp av private eiere.

Foto: Motlys/NRK

Ulike temaer er godt inndelt i episoder, mens de økonomiske problemene samler seg som en rød tråd gjennom hele sesongen. Om man er ekstra observant kan man også se at manusforfatter Johan Fasting har vridd om på de tradisjonelle kjønnsrollene i flere sammenhenger.

Anstrengte familieforhold tar også opp en stor del av sesongen. Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) og datteren Camilla (Emma Bones) sliter med å forholde seg til at de begge har en sterk relasjon til fotballspilleren Adrian Austnes. Camilla og Adrian har et romantisk forhold som i de første episodene blir skjult for Helena. Adrian er nemlig også Helenas viktigste spiller på Varg.

Foto: Motlys/NRK

I tillegg til de sentrale fotballspillerne i Varg vi ble kjent med i forrige sesong har det også dukket opp nye fjes på fotballbanen.

Varg har hentet inn flere ungdommer på minstelønn for å spare penger i den vanskelige tiden. Spesielt tre unge spillere blir vi godt kjent med – keeperen Kasper (Ståle Remøy Pettersen), engstelige Aron (Nivethan Senthurvasan) og artigper Tommy (Bendik Mauseth).

Foto: Motlys/NRK

Selv om serien tar for seg svært viktige tema går det heldigvis ikke utover underholdningen. Ting kommer overraskende på når du minst forventer det. I Heimebane finnes ikke forutsigbarhet, og det er nettopp det som gjør den så spennende. Du er alltid nysgjerrig på hva som kan dukke opp i neste episode.

Heimebane sesong 2 kan oppsummeres med knallbra manus, fantastisk rollebesetning, fine bilder og viktige historier. Fotballserien er ikke kun for de fotballinteresserte. Heimebane burde sees av alle.

Terningkast 6

Se også: Første episode av serien til Bhad Bhabie ble sett 10 millioner ganger – første dag

Les mer