Hopp til hovedinnhold

730 ♥ norsk undergrunnsrap

Neida, vi ELSKER selvfølgelig ikke norsk undergrunnsrap. Spesielt ikke det som skjer når vi skriver om det: Innboksen fylles opp av andre norske rappere som vil ha promo. Det har vi ikke tid til. Men vi har litt tid til disse gutta:

Den norske produsenten Soul Theory er inspirert av Tommy Tee (som forøvrig gir den unge mannen tommelen opp), og han er nå ute med singelen «Venstre høyre» med Karpe Diem-gatealibi/flinkis Pumba, skrullete Thorstein Hyl og RSP aka «Jeg er Harstad». Sistnevnte forteller 730 om singelen:

– Dette er 100% dialektelskov. Jeg forstår faktisk ikke et eneste ord på låta bortsett fra mitt eget vers. Kaudervelsk uten like. Kjøp den!

Last ned fra iTunes her, og hør den nedenfor.

Soul Theory med RSP, Pumba & Thorstein Hyl:

Fredrikstads Katastrofe forteller om sin nye Hællæluja:

– Det er et uptempo album med en god blanding happyrap, selvironi og tørr humor, og jeg tror det er «litt til alle». Et par av låtene nærmer seg to år, fra en periode hvor jeg var langt inn i latinoverden, og det som har blitt laget den siste tiden er mer elektronisk. KandyCock og Munn til munn-metoden fra Fredrikstad og Tommy Tee står for produksjonen, og jeg har med blant andre Son of Light og Carina Istre. Jeg føler at jeg har en stil som ikke fantes fra før!

Last ned albumet Hællæluja her.

Katastrofe «Bli hos meg» med Andreas Ihlebæk, produsert av Tommy Tee:

Ny, norsk, tøff rapbonus:

Gode, gamle, gærne Borracho aka Erik de Torres er i vigør med musikkvideo til låta «Sing To You», som du kan laste ned gratis her.


Fra Eriks kommende debutalbum. Videoen er regissert av Farzad Bayat, låten er produsert av Clark F.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer