7 ting du må vite om norgesaktuelle Billie Eilish (16)

3. jan 2018 kl. 00:00

Luringen blir stjerne.

Et innlegg delt av billie eilish (@wherearetheavocados)Billie Eilish, hvis fulle navn er Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, er den vi tror kommer til å skinne sterkest i 2018.

by:Larm-aktuelle Billie er født og oppvokst i Los Angeles, og kommer fra en familie av musikere og skuespillere. Sammen med broren Finneas lager hun sykt catchy, men mørk, popmusikk.

Vi kan kanskje dra paraleller til en mer edgy (og ikke fullt så treig) Lana Del Rey og Lorde. Men lydbildet er litt annerledes enn de to nevnte. Så ikke heng deg opp i akkurat det.

Frøkna ble signert til Interscope i 2016 etter at debutsingelen «Ocean Eyes» gikk viralt via Soundcloud. Hun hadde også en låt med på soundtracket til den populære (og omstridte) serien 13 Reasons Why. Og så har hun samarbeidet med Vince Staples på sporet «&burn».

Lytt og les deg opp, slik at du er klar til det som kan bli årets beste by:Larm-konsert.


Her er 7 ting du må vite om Billie Eilish:

1. Ikke smil til Billie, hun smiler ikke tilbake

I et intervju med TRL fortalte hun blant annet at å smile til fremmede er en svakhet, samt at hun elsker hatere. Debut-EPen heter passende nok dont smile at me. Vi har også scrollet igjennom hele instaen hennes og kom kun over et eneste bilde med antydning til glis.

Unntak: Vi har sett at hun har vennlig ansikt på bilder sammen med fans.

2. Hun lager all musikken sammen med broren Finneas O’Connell. (I likhet med Madonna og Cher går han kun under fornavn.)

Storebror har for øvrig jobbet med norgesvenninne Tayla Parx, da på låten «Your Eyes» for boybandet-ish The Knocks. I tillegg har 20-åringen hatt roller i blant annet Modern Family, Glee og filmen Bad Teacher.

Han er kidden som prater først her:

3. «Bellyache» (kanskje den beste låten) handler om hva som skjer etter man har myrdet alle vennene sine

LA-luringen har ved flere anledninger fortalt at hun og brorsjan ikke nødvendigvis skriver om egne erfaringer. For eksempel om hvor vondt i magen man får etter å ha utryddet kompiser.

4. Billie fylte 16 år i desember

…Noe man ikke skulle trodd utifra intervjuene hun gjør. Amerikaneren spiller som en 42-åring og mimrer om barndommen som om hun fortsatt ikke er i den.

5. Billie the Belieber

Som så mange andre født etter 2000 (og før, hvem prøver vi å lure), har Billie et svakt punkt for kanadiske Justin.

Hun er også over gjennomsnittet interessert i norgesaktuelle Tyler, the creator.

6. Hun har sjukt mange fans allerede

Da hun nylig hadde en showcase-turné i Europa ble hun tidvis møtt av hylende folkemasser. Hun har fans i Norge også; En 18-åring fra Bergen tegnet den unge popstjernen, og ble repostet til Billies 530 000 Instagram-følgere.

Et innlegg delt av billie eilish (@wherearetheavocados)


7. «Ocean Eyes» var gjennombruddet

Etter at Billie sendte låten til danselæreren sin, i håp om at han ville lage en koreografi til den, la storebror «Ocean Eyes» ut på Internettet. Sporet gikk viralt, og i november 2016 ble den gitt ut via Interscope.

På Spotify alene har hun godt over 100 millioner streams allerede.

Er du under 18 og vil se henne på by:Larm i mars? Klikk her.

Se også: 11 stjerneskudd til by:Larm 2018