Hopp til hovedinnhold
Florence Pugh har blitt stjerne på kort tid (Tim P. Whitby/Getty)

7 ting du må vite om Oscar-nominerte Florence Pugh

Florence Pugh <3

Hva vet du om filmbransjens nye yndling?

Hun er ennå ikke et husholdsnavn.

Men med flere kritikkerroste roller under beltet – og Oscar-nominasjon – er det på tide at flere blir kjent med denne talentfulle godjenta.

Den Little Women-aktuelle briten debuterte i The Falling sammen med Game of Thrones-yndlingen Maisie Williams, og har siden spilt en rekke interessante karakterer.

Florence fikk mye ros for sin rolle som Dani i Ari Asters psykedeliske, «svenske», skrullete gyser Midsommar.

Snart er hun klar i en mye bredere popcorn-affære, nemlig som Yelena Belova i Marvel-filmen Black Widow med Scarlett Johansson.

Det er altså bare å se opp for dette stjerneskuddet.

Nedenfor er 7 ting verdt å vite om Flo.

(Instagram/florencepugh)

1. Hvem er Florence?

23-åringen vokste opp i Oxford med en far som eier en restaurant og en mor som er danser. Storebroren hennes, Toby Sebastian, var med i Game of Thrones i rollen som Trystane Martell. Hun har også en søster som spiller teater. Kreativ familie altså! Sånt blir det gode skuespillere av.

(Instagram/florencepugh)

2. Shakespeare-pioneer

Som brite faller det kanskje naturlig at hun har en viss kjennskap til Shakespeare. Skuespillerens kunnskap er sannsynligvis litt over gjennomsnittet. Hun har tross alt spilt Cordelia i BBCs adapsjon av King Lear fra 2018. Her spiller hun blant annet med Anthony Hopkins og Emma Thompson. Florence har også spilt hovedrollen i den kritikerroste filmen Lady Macbeth fra 2016, men den har – tro det eller ei – ingenting med Shakespeare å gjøre.

(iFeatures)

3. Kjendis-kjæreste

Selv de uten stor kjennskap til Flo vet kanskje hvem hennes utkårede er. Briten er nemlig sammen med Scrubs-stjernen Zach Braff. Ryktene sier at paret begynte å date i april 2019, og etter alt å dømme er forelskelsen fortsatt i full sving. Mange har kommentert på den 21-års store aldersforskjellen, men Florence er ikke særlig interessert i hva andre har å si om forholdet hennes.

(Instagram/florencepugh)

4. Oscar-nominert

Oxford-jenta debuterte på lerretet i 2014 med filmen The Falling da hun bare var 17 år. Regissør Carol Morley sammenliknet allerede da Florence med en annen kjent brite. «Det var som om en ung Kate Winslet kom inn i rommet.» Og Morley er langt ifra den eneste regissøren som lovpriser Pugh.

Greta Gerwig så innsatsen i Lady Macbeth, noe som gjorde at hun fikk med Florence i Little Women. – Jeg ble satt ut av selvtilliten hennes. Hun er så trygg i seg selv og kunsten sin. Hun er veldig ung men allerede så sikker i seg selv, for ikke å nevne at hun er utrolig talentfull, lovpriser Greta.

Store ord – men Oscar Akademiet er nok enige. Florence er nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller i en birolle, for sin portrettering av Amy March i Gretas utgave av Little Women. Velfortjent når hun klarer å få publikum til å endelig like Amy!

(Instagram/timothechalamet)

5. Karakteristisk stemme

Hvis du har sett Florence «in action» har du kanskje merket at hun har en utrolig karakteristisk stemme. Dette er ikke tilfeldig. 23-åringen slet med dårlige luftveier og sterk astma som liten, noe som ga stemmen hennes dette særpreget. Problemene var så ille at familien flyttet til Spania for å se om varmen kunne hjelpe. Astmaen er heldigvis bedre og nå tar Flo sin dype stemme med humor. Hun har også innrømmet at hun blir tatt for å være en mann:

– Noen ganger når jeg tar telefonen svarer folk: «Hei, er dette herren i huset?».

(Instagram/florencepugh)

6. Lol på Insta

Florences Instagram er en gavepakke. Her deler skuespilleren alt fra detaljerte historier om sin kjære kaktus Barry, til gjønete glimt fra filmsettet.

(Instagram/florencepugh)

7. Hvordan uttaler man navnet?

Hvis du lurer så uttales etternavnet Pugh slik: Pew. 😌

(Instagram/florencepugh)

Bonus:

Florence er, ifølge Tatler, veldig opptatt av snegler.  Hun har fortalt at hun som liten hadde med seg snegler i badekaret, og at hun gjerne skulle hatt en kjempesnegle som kjæledyr.

Hvis du vil lære enda mer om Florence Pugh kan du se hennes intervju med Jimmy Kimmel her:

Se den nyeste traileren til Black Widow med Florence og Scarlett Johansson

Les også:

11 ting vi lurer på etter å ha sett Love Island

Les mer