Hopp til hovedinnhold
Tabitha Brown
Skuespiller Tabitha Brown er kanskje det mest behagelige mennesket på TikTok (Instagram/iamtabithabrown)

7 TikTok-stjerner vi vil savne hvis appen forbys i USA

Får Donald Trump viljen sin når det gjelder TikTok?

– Når det kommer til TikTok, skal vi forby dem fra Amerikas forente stater, fortalte presidenten til til journalister ombord i Air Force One tidligere denne måneden.

Dermed kan over 100 millioner aktive brukere forsvinne over natten. Blant dem mange av de mest populære og innflytelsesrike TikTok-erne.

TikTok eies av kinesiske ByteDance, som i 2017 kjøpte kinesiske Musical.ly for nesten 10 milliarder kroner og flyttet Musical.ly-kontoene over til TikTok.

ByteDance la deretter ned Musical.ly. TikTok er ikke tilgjengelig i Kina.

Ifølge CNN er det forventet at Donald Trump skal forsøke å tvinge ByteDance til å selge USA-delen og -driften av TikTok til et amerikansk firma, grunnet nasjonale sikkerhetshensyn. Microsoft er blant de mest aktuelle oppkjøperne.

Du kan lese mer om Trumps planer – og svarene fra TikToks amerikanske avdeling – her.

Donald Trump vs. TikTok (Drew Angerer/Getty)

Donald Trump vs. TikTok (Drew Angerer/Getty)

Denne uken ble det kjent at selskapets CEO Kevin Mayer gir seg etter bare 100 dager i jobben

Er appen ferdig dersom alle som bor i USA utestenges?

De største TikTok-stjernene er amerikanske, og mange av de største trendene kommer også fra landet. Totalt er rundt en syvendedel av brukermassen fra USA.

Det er derfor en reell fare for at brukerne på sikt forlater TikTok til fordel for en app som er tilgjengelig i USA.

Det er mange TikTok-ere vi vil savne dersom Donald Trump får viljen sin. Her er syv av dem! 

Noah Miller – @nmillz1

Noah Miller (17) har gjort seg populær på TikTok det siste året med sine snedige kommentarer og vittige bemerkelser. Noah begynte med TikTok i november 2019, og har allerede bygget seg opp til en plattform med 1,6 millioner følgere.

Godgutten er svært opptatt av kjendiser, og han er ikke redd for å snakke ut hva han synes om andre TikTok-ere. Da Black Lives Matter-bevegelsen igjen traff sosiale medier i slutten av mai, var Miller på vakt for å passe på at populære TikTok-ere brukte plattformen sin til å spre kunnskap til sine mange unge følgere. Han var klar på at et svart bilde på Instagram eller en dansevideo med caption #BLM på ingen måte holdt.

Hvis TikTok blir forbudt i USA vil vi savne Noah Miller sine tullete, men til tider viktige videoer. Selvironien, bemerkelsene og de uredde uttalelsene vil ikke være det samme på for eksempel Instagram. 

Listen fortsetter nedenfor videoene

@nmillz1

#greenscreen

♬ original sound – nmillz1

@nmillz1

#greenscreen

♬ i love this man – noahhhbeckkkkk

Charli D’Amelio – @charlidamelio

Charli er ikke til å komme unna når du åpner TikTok-appen, og det er ikke uten grunn.

16-åringen fra Connecticut er den aller mest populære på TikTok med hele 80 millioner følgere. Hun underholder fansen daglig med ulike danser, og The New York Times utnevnte D’Amelio  til«den regjerende dronning av TikTok».

Charli D’Amelio ble størst på TikTok på rekordtid. På et drøyt år har hun gått fra null til #1 på appen, og hun samarbeider nå med merker som Morphe, Prada og Hollister&Co.

Stjerner som Jennifer Lopez, Bebe Rexha, David Dobrik og James Charles har vært sett dansende på D’Amelio sin konto. De to sistnevnte har 16-åringen også utviklet vennskap med.

Hun var lenge sammen med en annen TikTok-stjerne, 18-åringen Chase Hudson alias @lilhuddy. Paret var lenge TikToks favorittpar, helt til det gikk rykter om at Chase hadde vært utro mot Charli 🙁

Det ble fort slutt mellom dem, og ikke lenge etter bruddet forlot Charli og søsteren Dixie (19) TikTok-kollektivet The Hype House.

Hvis TikTok blir forbudt i USA vil vi savne Charlis danseskills og imponerende kroppskontroll.

Dans er ikke for alle, så vi må også påpeke at 16-åringen bruker plattformen sin til å spre kjærlighet og kunnskap, og i motsetning til mange andre TikTok-ere ønsker hun aldri å starte beefs.

En så uproblematisk og talentfull ung influencer skal du lete lenge etter. Period.

Listen fortsetter nedenfor videoene

Caitlin Reilly – @itscaitlinhello

Caitlin Reilly (22) lager parodier som ingen andre på TikTok!

Den Los Angeles-baserte skuespilleren og komikeren tar alltid karakterer på kornet. Etter at Reilly la ut sin første snutt i starten av februar har hun fått hele 1 million følgere. Hvis du ikke er en av dem, så er det jaggu på tide å sjekke henne ut!

Karakteren «WASP mom» er en av Caitlins mest populære. «WASP» er et akronym for White Anglo-Saxon Protestan, ofte med en oppførsel som kan minne om en typisk «Karen». Uttrykket WASP ble brukt for første gang i starten av 50-tallet, og refererer til basic, hvite og rike damer.

(Her er det viktig å ikke blande forkortelsene «WASP» med Cardi B og Meagan Thee Stallion sin låt «WAP» som står for Wet Ass Pussy.)

Caitlin sin «WASP mom» er så kverulerende og passiv aggressiv at det lett å bli irritert, samtidig som det er utrolig gøyalt.

Hvis Donald Trump forbyr TikTok vil vi savne Caitlin Reilly sine artige parodier og gode smil. Håper vi får se henne på en ekte scene eller i en film en dag!

Listen fortsetter nedenfor videoene

@itscaitlinhello

Cheryl is going to leave a scathing Yelp review. #fyp #foryou #foryoupage #comedy #momsoftiktok #olivegarden

♬ original sound – itscaitlinhello

@itscaitlinhello

She’s so sorry. #fyp #foryou #foryoupage #youtube

♬ original sound – itscaitlinhello

 

Wisdom Kaye – @wisdm8

Wisdom Kaye (19) må være den stiligste mannen på TikTok?

19-åringen har oppnådd mye siden han flyttet fra Nigeria i en alder av 4 til en av USAs sørligste stater, nemlig Texas. Wisdom begynte med TikTok i januar i år, og har allerede en konto med 3,5 millioner følgere fra hele verden.

Kaye er ikke bare poppin’ på TikTok om dagen, nylig rundt han også 500 000 følgere på Instagram. Jaden Smith er en av mange som har oppdaget 19-åringen, og for litt siden slidet han inn i Texas-guttens DM med et kompliment.

Wisdom Kaye har også signert med det globale modellbyrået IMG gjennom TikTok. Trolig som en av de første?

Prestisjebyrået har også supermodeller som Kate Moss, Hailey Bieber, Hadid-søstrene og norske, Vetle Emile Majambere i stallen.

Forsvinner TikTok i USA vil vi vi savne Wisdom Kaye sin stilige og utfordrerne stil.

Et stilikon som tør å blande minimalisme med maksimalisme, det feminine og maskuline vi har mye kjærlighet for i 2020.

Kanskje får vi se Kaye på et ekte Vogue-cover en dag?

Listen fortsetter nedenfor videoene

@wisdm8

OKAY HERE Y’ALL GO #voguechallenge

♬ Gimme clout pls – i.i.i.i.i.il

@wisdm8

OUTFITS INSPIRED BY ALBUMS! Like for part 2 and lmk what albums I should try next #fyp #foryoupage #foryou #fashion #style #pose #tiktokcovers

♬ original sound – wisdm8

 

Zack Jot – @zockjot

Zack Jot er TikTok-danseren vi ikke visste vi trengte! Han lager de kuleste og mest unike koreografiene. 18-åringen har fått nesten 1 million følgere på den kinesiske appen, etter at han postet sin første dansevideo fra soverommet i slutten av mai.

Jot gikk viralt da han postet en selvlagd dans til 2006-hiten «Smile» av Lily Allen med caption «Jeg som ser alle disse rasistene som blir eksponert».

Siden da har tusenvis av TikTok-ere kopiert Zacks dans i sine egne videoer. Det må være stas for en helt ordinær 18-åring?

Hvis TikTok forbys vil vi vi savne Zack Jot sine kreative danser, sjarmerende smil og chille vibe.

Nylig lagde California-gutten forresten en rå dans til avdøde Pop Smoke sin hit «DIOR» som er verdt å sjekke ut. Se den nedenfor!

Listen fortsetter nedenfor videoene

@zockjat

Me watching all these racists getting exposed #smilechallenge ??? #fyp #smile #lilyallen #y2k #dance #harlemshake

♬ Smile – Lily Allen

@zockjat

Reply to @ashnyc how’d I do ? #woobackwednesday #rippopsmoke #woowalk

♬ Dior – Pop Smoke

Tabitha Brown – @iamtabithabrown

Skuespiller Tabitha Brown (41) er hele TikToks matmor!

Ikke bare gir Mrs. Brown de beste veganske oppskriftene, hun lærer også sine unge følgere å elske seg selv.  Tabitha delte sine første TikTok rett før verdensutbruddet av COVID-19 i midten av mars, og har siden det fått hele 4,3 millioner følgere.

41-åringen tar oss gjennom matrettene hun lager med en beroligende stemme og morsomme kommentarer. Hun poster for det meste tips til enkle og deilige veganske retter, men innimellom legger hun også ut videoer hvor hun snakker om ting som er viktig for henne. En perfekt kombinasjon!

Slagordet hennes «Like so, like that» sies i nærmest alle matvideoene hennes, og vi blir like glad hver gang vi hører det.

Tabitha er også skuespiller i en rekke filmer og TV-serier, deriblant I Am Still Here (2017), Facebook-serien Switched at Birth (2011-2017) og Will & Grace (1998-2020).

Hvis TikTok forsvinner i USA vil vi savne Tabitha Brown sine gode oppskrifter, kloke ord og morsomme videoer.

Hun sprer glede, kunnskap og humor vi sårt trenger!

Listen fortsetter nedenfor videoene

@iamtabithabrown

Thank God for Guacamole 🙌🏿 #guacamole #tabithabrown

♬ original sound – iamtabithabrown

@iamtabithabrown

Don’t even try it😂😂 Happy Saturday family!! Hoping you guys are smiling and embracing yourselves today❤️ #tabithabrown #selfLove #laughter

♬ original sound – iamtabithabrown

Brooke Averick – @LadyEfron

Sist, men ikke minst!

Brooke Averick alias LadyEfron la ut sin første TikTok i slutten av april, og har allerede over 500 000 følgere og 20 millioner likes på videoene sine.

24-åringen legger ut mye forskjellig, blant annet POVs (point of view), videoer der hun svarer på kommentarer fra fansen, og snutter hvor hun leser opp brev til seg selv som hun skrev da hun var liten <3

Brooke er en vanlig, ung kvinne fra delstaten Pennsylvania. Det er likevel morsomt å følge TikTok-eren med selvironi og et slapt kroppsspråk. Det er fint å se voksne bruke fritiden sin på TikTok, uten at de gjør alt de kan for å bli influncer på heltid.

Hvis Trump legger ned TikTok i USA vil vi savne Brooke Averick sin selvironi og POVs. Vi håper LadyEfron kan fortsette å underholde oss på deltid, enten det blir på TikTok eller et annet sosialt medium. 

@ladyefron

POV: you’re a preschool teacher and you smell something unsavory. This is a direct transcript of true events. #POV

♬ original sound – ladyefron

@ladyefron

#fyp #foryoupage #foryou #putafingerdown #putafingerdownchallenge #neverhaveiever

♬ original sound – ladyefron

Se også:

TikTok instruerer sine moderatorer til å ikke vise frem «stygge» personer?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer