Hopp til hovedinnhold
SLOTTSFJELL 2015 <3 (LISA BJORHEIM/730)

7 svære navn til Slottsfjell

SLOTTSFJELL 2015 <3 (LISA BJORHEIM/730)


Slottsfjell presenterer i dag sine første syv 2016-bookinger, som alle er solide kort.
 
OPPDATERT: Du kan nå kjøpe billetter: Her!Tønsberg-festivalen kjører litt safe, men så er det heller ikke kulturarrangementet man drar på for å utelukkende høre smal og sær musikk. Som vanlig er det lurt å kjøpe pass tidlig, Slottsfjell 2016 kommer garantert til å selge ut på rekordtid i år også. 

Blant årets første syv navn finner vi Karpe Diem, en høyst aktuell duo vi tipper står høyt på norske festival-ønskelister i år. Vi får også se Oslo-aktuelle The 1975 i Vestfold 14.-16. juli, samt et gjensyn med årets Kastellnatt-headliner Todd Terje. Denne gangen med The Olsens, aka fullt live-band. 

Foruten Honningbarna som allerede er annonsert – her er årets første 7 Slottsfjell-bookinger: 


Karpe Diem

Trenger vi egentlig å si noe? To av Norges aller hotteste, dyktigste og viktigste artister akkurat nå – uansett sjanger. Dette kommer til å sørge for tårer, allsang og sterke øyeblikk. Tør vi spå terningkast 6 til både Karpe og publikum allerede? 


The 1975

De britiske indiepop-ynglingene har allerede spilt i Norge et par ganger før, sist sett på Hovefestivalen og Rockefeller, begge i 2014. I april spiller de i Spektrum (flyttet fra Sentrum Scene) – og altså på Slottsfjell i midten av juli. 


Todd Terje & The Olsens

En av Norges største artister utenlands returnerer til Tønsberg. Hvis det er lov å si: Den minimalistiske klubb-giggen hans i år var liiiitt skuffende sammenlignet med det rå liveshowet vi vet han vil ta med seg i 2016. Todd Terje underholder naturlig nok aller mest med band og dansere. 


Action Bronson

Lov å kalle ham Norges-kompis nå? Action Bronson har riktig nok avlyst Trondheim to ganger, senest i år gikk han av scenen etter et drøyt kvarter grunnet «medisinske årsaker»…

Vi satser på at Tønsberg faller bedre i smak for den matglade gourmet-kokken og rapperen. 


Daniel Kvammen

Norges lett mest sjarmerende singer/songwriter – hvis noen fortsatt bruker det uttrykket? Geilo-gutten var innom festivalen en rekke ganger i 2015, men da «bare» for å spille på steder som gjesteområdet (artister, presse og fiffen), eller med Morten Ramm & co under Humornieu-showet. 

Hvis vi husker rett spilte han i både 2013 og 2014 også, så det hadde vært snodig om han ikke tilbragte noen dager av også denne sommeren i Vestfold. 


Wolf Alice

Denne bør du få med deg. Om det så bare er for å måpe av den 23 år gamle vokalisten Ellie Rowsell… For et absurd stort talent hun er. Wolf Alice er et av Storbritannias aller mest spennende rockeband, og et friskt pust i en tidvis homogen sjanger. 


Silvana Imam

Hands down en av Sveriges viktigste artister. Silvana Imam rapper om de viktige tingene, men du trenger ikke å være politisk aktiv for å bli hypnotisert av henne live. Har du fortsatt ikke sett Stockholm-talentet live er dette en god anledning. 

Se også: Topp 20 kjøttfrie kjendiser

Nyeste saker fra 730.no

Les mer