Hopp til hovedinnhold
Ikke vb film, men Robert De Niro som Anna Hathaways intern kan duge i disse dystre dager (Warner Bros.)

Her er syv feelgood-filmer som du kan streame i Norge

Skikkelig pick-me-up.

Mye tid til overs om dagen? Sjæl.

Hvis trenger å tenke på noe annet enn COVID-19, smittefare og karantene, så har 730.no ryggen din. Vi har satt sammen en liste med god-stemning-garanti, som restaurerer troa på menneskeheten og trykker på alle de riktige knappene.

Ansvarsfraskrivelse: Her puttes ofte feelgood over kvalitet.

Bonus: Alle er tilgjengelig på nettet i Norge!

The Intern

(Apple, YouTube, Google, Amazon)

Undervurdert dramedie? Robert De Niro som 70 år gammel intern for et motenettsted hvor Anne Hathaway er sjef føles i alle fall bedre enn du skulle tro. Kjemien deres løfter filmen. (Vennligst ikke forveksle denne med Vince Vaughn Owen Wilsons tamme komedie The Internship.)

 

Green Book

(YouTube, Google, Viaplay, Apple)

Basert på en sann historie. Mahershala Ali vant Oscar for rollen som musikeren Don Shirley, men familien mener hans mener «løgner». Filmen er kanskje litt tvilsom, og litt svett, men har mange råflotte øyeblikk.

 

The Intouchables

(Netflix, Apple, Amazon)

Franske De urørlige, som den heter i Norge, fikk i likhet med Green Book (og Driving Miss Daisy fra 1989) anmeldelser som kalte den tvilsom. Men det er lite å utsette på denne internasjonale suksessens karisma og humor. (Den amerikanske versjonen The Upside med Kevin Hart og Bryan Cranston er helt okay ish.)

 

Dumplin’

(YouTube, Google, TV 2 Sumo, Apple)

Girlpower: Hele klodens Jennifer Aniston og Danielle Macdonald (Bird Box), i regi av Anne Fletcher (27 Dresses, The Proposal, Step Up) via romanen til Julie Murphy. Filmen er en formelfest deluxe, men det funker <3

 

The Blind Side

(Netflix, YouTube, Google, Apple, Amazon)

Enda en Oscar-vinner basert på en sann historie. Også denne fikk kritikk for white savior-elementer, samt litt vel mye lettbeinthet. Det er dog liten tvil om at Sandra Bullock leverer! Fun smh-fact: I premierehelgen ble filmen slått av The Twilight Saga: New Moon.

 

The Pursuit of Happyness

(Netflix, Apple, Amazon)

Will og Jaden Smith som far og sønn ble selvfølgelig smelt. (Men styr unna deres sci-fi-kalkun After Earth.) Denne filmen kunne kjapt blitt litt middels, men reddes av Wills glovarme innsats <3

 

The Bucket List

(YouTube, Google, Viaplay)

Haha, greit… Ingen klassiker. Men hvis du sitter isolert og trenger en dose kos, så kan denne syltynne historien med Jack Nicholson og Morgan Freeman gjøre susen.

 

Aktuell bonus:

Hold dere friske og fine, og ikke kjøp mer dopapir enn du trenger <3

Nok et streamingtips: Lost Girls fra Netflix: Hvor ble det av sexarbeiderne?

Se også: Kritikerrost virusfilm fra 2011 topper plutselig filmliste i Norge

Les mer