Hopp til hovedinnhold
Wednesday ikonisk dans
Jenna Ortega aka Wednesday går viralt med denne dansen (Netflix)

6 fun facts du kanskje ikke visste om Netflix-serien Wednesday 🖤

Wednesday er overalt for tiden. Uansett hvor du henger på sosiale medier vil det dukke opp noe relatert til serien.

Og av god grunn! Netflix-serien har mottatt positiv respons, slått seerrekorder, utløst ny dansetrend, og funnet superstjernen i Jenna Ortega som spiller hovedrollen Wednesday Addams.

Nå som serien har vært ute i to uker, er det gøy å se hva som skjedde bak kulissene. Jenna har selv delt mye fun facts i intervjuer og på Twitter om hvordan hun forberedte seg for rollen som den ikoniske karakteren. Så denne listen vil inneholde mye av det.

Her er 6 fun facts du kanskje ikke visste om Netflix-serien Wednesday.

Jenna koreograferte den virale Wednesday-dansen

Med mindre du har levd under en stein de siste ukene, har du nok fått med deg den allerede ikoniske dansen fra Wednesday. Her danser karakteren på Nevermore-akademiets årlige Rave’N Dance med sangen «Goo Goo Muck» av The Cramps.

Den er overraskende hypnotiserende å se på. Men visste du at Jenna koreograferte dansen selv?

Det virker som alle dansetrinnene var plukket fra flere forskjellige steder. Spesifikt nevner hun i en tweet at hun hentet mye inspirasjon fra dansingen i goth-klubber på 80-tallet. Inkludert blant annet Bob Fosses Rich Man’s Frug fra filmen Sweet Charity og bandet Siouxsie and the Banshees.

Og i et blink-and-you-miss-it øyeblikk kan du se et trinn som gir en hyllest til Lisa Lorings versjon av Wednesday fra serien på 60-tallet nedenfor.

Kan det muligens være et dryss av Pulp Fiction der også?

Wednesdays trofaste hånd Thing er ekte

Wednesday thing
Thing er spilt av magikeren Victor Dorobantu (Netflix)

Man skulle trodd at i 2022 er en hånd som klarer å gå for seg selv laget med full CGI. I dette tilfellet var det faktisk hånden til en debuterende skuespiller.

Det er jo vanskelig for skuespillerne å forestille seg en CGI-hånd med så mye personlighet. Så for å gjøre det så genuint som mulig, trengte serieskaperne en hånd fra Victor Dorobantu, en magiker (og nå hånd-skuespiller). Noe som gir veldig mening når du trenger en person som kan få en hånd til å bevege seg som Thing. Gi denne hånden en Emmy asap.

Det er jo litt gøy at de bruker en magiker her. Fordi Christopher Hart, som spiller 90-talls-versjonen av Thing, er også en magiker.

Det var mye improvisasjon

Wednesday og Enid
Wednesday spilt av Jenna Ortega og Enid spilt av Emma Myers (Netflix)

Veteranen Tim Burton produserte serien og regisserte fire episoder. Som vi vet er Tims tidligere prosjekter ganske unike og fantasifulle, og det virker som det ligger en del planlegging og timing bak det. Men for Wednesday, sier Jenna at de noen dager kom på settet uten å vite hva de skulle.

– Det falt så naturlig for ham. Vi hadde ingen skuddliste. Vi ankom settet og vi visste ikke hva vi skulle gjøre den dagen, og han fant det opp på stedet. For at visse ting skulle bli så vakkert som det var eller så morsomt som det var. Jeg tror det bare er et bevis på hvor dyktig artist han er, og det er virkelig fantastisk å oppleve det selv, forklarer hun.

Jenna hadde audition med fake blod og gørr i ansiktet

Jenna møtte opp på audition for Wednesday sånn her (Instagram/jennaortega)

Livet til nye stjerner som Jenna kan bli hektisk, spesielt når du har spilt i ni (!) filmer og serier bare de to siste årene. (Les mer om hva hun har gjort tidligere her.) Så når du skal ha audition for Wednesday mens du er på settet til skrekkfilmen X av Ti West, kan det bli interessant.

Dette er jo en liten spoiler for X, men Jenna var nemlig dekket av fake blod og gørr (altså spesialeffekter) da hun hadde audition på Zoom med Tim og serieskaperne Miles Millar og Alfred Gough.

–…han [Tim] lo faktisk. Det fikk meg til å le. Jeg syntes det var kjærlig, sier hun i intervjuet med Wired.

Dette må jo være det smarteste du kan gjøre når du skal på audition for Wednesday Addams 🪓🩸

Jenna lærte seg å spille cello, fekting, bueskyting og tysk

Wednesday spiller cello
DJ Wednesday mikser noen farlige beats på celloen (Netflix)

Den unge stjernen har allerede fått mye ros for rollen. Det er én ting å fremstille karakterens personlighet og emosjoner, men det blir enda mer imponerende å vite at Jenna også fullførte noen sideoppdrag for rollen.

Utover serien ser vi Wednesday spille cello, som man lett kunne fått en ekstra til å gjennomføre. Men hovedrolleinnehaveren delte på twitter at hun tok cello-timer.

I tillegg til dette lærte hun fekting, bueskyting og tysk, som vi også ser karakteren bruke utover serien.

Jenna spurte ikke Christina Ricci om tips for Wednesday

Jenna Ortega, Tim Burton og Christina Ricci
Jenna Ortega, Tim Burton og Christina Ricci (Instagram/jennaortega)

Som mange sikkert allerede vet var Christina Ricci, som spilte den yngre versjonen av Wednesday på 90-tallet, med i Netflix-serien. I Wednesday spiller hun Marilyn Thornhill som jobber på Nevermore Academy.

Å ta over rollen som Wednesday er mye press, og man kan jo tro Jenna ønsket å hente noen tips eller inspirasjon fra Christina. Som da Christian Bale tipset Robert Pattinson om å passe på at han enkelt kunne gå på toalettet i Batman-drakten. I denne sammenhengen var jo Christina faktisk på settet til Wednesday.

Men Jenna var bestemt på å ikke diskutere rollen med henne, fordi hun ønsket å gjøre det til noe eget.

– Jeg tror at da [Ricci] var på settet, sa ingen av oss «Wednesday» en gang til hverandre, og tror ikke hun ønsket å gå i veien for opptredenen min og føle at hun var påtrengende… Jeg følte at jeg ikke ønsket å trekke frem noe hun gjorde for 30 år siden. Av hensyn til min egen fordel, men jeg ønsket heller ikke å kopiere henne og være for lik henne, sier Jenna til Collider.

Hun legger også til at den eneste likheten er at begge versjonene er basert på Charles Addams’ karakter i den originale tegneserien.

Se også: En stjerne er født: Hva har Jenna Ortega gjort før Wednesday? 🖤

Nyeste saker fra 730.no

Les mer