6 bøker du mååå lese

1. jan 2010 kl. 00:00
«ON TO THE NEXT ONE» (ROC NATION/ATLANTIC/WARNER)

I 2008, før han drepte det på Hove, spiste Jay-Z på restauranten Nodee siden av Frognerbadet i Oslo, og da vi noen måneder senere gjorde det samme (sammen med hun her) fikk vi kelneren som serverte Hova. Hun hadde snakket lenge med Jay, og fortalte at hun aldri hadde hatt møtt noen som kunne så mye om vin, og var overbevist om at han hadde vært gjennom flere vinbøker.

Shawn Knowles-Carter leser selvfølgelig ikke bare Forbes og XXL.

Til Oprahs blad O forteller Brooklyn-mannen om bøkene som har formet livet hans:

Gary Zukav – The Seat of the Soul

– Det er to bøker jeg absolutt lever etter. Dette er en av dem. Da jeg vokste opp, var jeg alltid nysgjerrig på religion. Denne boken gav meg mest mening, den handler om måten du lever livet ditt. Jeg tror på karma og å gjøre det som er rett selv om det ikke gir deg så store fremskritt som du ønsker. Hvis hver eneste person følte det samme om karma og hensikt, ville verden vært fikset i morgen. Men fristelse kommer i veien. Zukav har rett; Det kan ta livsløp å lære.

James Redfield – The Celestine Prophecy

– Dette er den andre boken jeg lever etter. Det er fiksjon. En reiser og finner en hemmelig bok med en rekke leveregler. Historien er en metafor for livet; Jeg kan gå til venstre eller høyre, jeg kan sette meg fast eller fortsette å gjøre fremskritt. Noen er fornøyd med å være der de er. En gang forsøkte jeg å ansette en fyr, og jeg sa «har du ikke ambisjoner om å være større»? Han sa «nei, jeg har det bra». Jeg måtte respektere det, men han passet ikke sammen med meg.

De andre favorittbøkene til Jay-Z er The Odyssey, Outliers, Purple Cow og Nigger.

På nyttårsaften hadde 40-åringen premiere på videoen til «On to the Next One», den fjerde singelen fra suksessalbumet The Blueprint 3. Låten er med og av Swizz Beatz (passende nok kjæresten til Jays New York-favoritt Alicia Keys), som gjester videoen sammen med flere stilige, metaforiske bilder som går over hodet på deg. Bortsett fra Jaguar-snikreklamen.

Regissør Sam Brown har tidligere blant annet gjort to videoer for Foo Fighters, blant annet deres ferske, råtøffe «Wheels».

Her er videoen til den fjerde singelen fra Jay-Z’ nyeste album, og nedenfor er den nye:


Haha-bonus: